MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » BİR YILDA 12 BİN KADIN ÜCRETSİZ KANSER TETKİKİ YAPTIRDI
BİR YILDA 12 BİN KADIN ÜCRETSİZ KANSER TETKİKİ YAPTIRDI

4 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ”

Ataşehir Belediyesi, çağın rahatsızlığı ve kadınların korkulu rüyası, meme ve rahim ağzı kanseriyle mücadele ediyor. 2015 yılında hizmete giren Ataşehir Belediyesi Kadın Sağlığı Mamografi ve Kemik Yoğunluğu Görüntüleme Merkezi’nde sadece geçtiğimiz yıl 12 bin Ataşehirli muayene olup tetkik yaptırdı.

Ataşehir İçerenköy Mahallesi’ndeki merkezde, 2017 yılında yaklaşık 12 bin Ataşehirli kadın muayene oldu ve tetkik yaptırdı. Son teknoloji cihazlarıyla Ataşehirli kadınlara ücretsiz ve kaliteli sağlık hizmeti sunan merkez, sağlık açısından büyük risk oluşturan, dünyada ve ülkemizde en sık rastlanan kanserler arasında birinci sırada yer alan meme kanseriyle mücadele ediyor. Diğer önemli bir kanser türü olan ve görülme sıklığı açısından ikinci sırada yer alan rahim ağzı kanserinin de kontrolü merkezde gerçekleştiriliyor.

KEMİK ERİMESİ İÇİN ERKEN TEŞHİS

Aynı zamanda bu merkezde, ilerleyen yaşlarda önemli bir sağlık sorunu olarak karışımıza çıkan kemik erimesinin (Osteoporoz) erken teşhis ve tanısı için de hizmet veriliyor.

HER ŞEY ÜCRETSİZ

Merkezde yapılan her türlü hekim kontrolü ve muayenesi sonrasında tetkik (mamografi, pap smear alınımı, HPV testi, ultrason ve kemik yoğunluğu ölçümü) işlemlerinden herhangi bir ücret alınmıyor. Son sistem cihazlarla hizmet verilen merkezde Kadın Doğum Uzmanı, Genel Cerrahi Uzmanı, Radyoloji Uzmanı ile yardımcı sağlık personeli ve Radyoloji Teknisyeni bulunuyor.

İçerenköy Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi No:108-110 adresinde hizmet veren merkezden Ataşehir ilçe sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşlar, herhangi bir ücret ödemeden gerekli kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra Genel Cerrahi ve Kadın Doğum Uzmanı tarafından muayene ediliyor. Gerek görülmesi halinde ise ilgili tetkiklerin yapılması sağlanıyor. Görüntüleme işleminden sonra yapılan değerlendirmeye göre hasta tam donanımlı bir hastaneye yönlendiriliyor.

📆 02 Şubat 2018 Cuma 15:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR