MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » BONZAİ BELASI BİR CAN DAHA ALDI
BONZAİ BELASI BİR CAN DAHA ALDI

Kartal’da, 18 yaşındaki Sefa Bayburtluoğlu, arkadaşlarıyla birlikte uyuşturucu madde bonzai içtikten sonra hayatını kaybetti. Yetkilileri önlem almamakla suçlayan acılı baba, “Uyuşturucudan dolayı gençlik elden gidiyor. Buna kayıtsız kalınıyor. Parlamentonun çok büyük bir suçu var” diye isyan etti.

 

topselvi2

Topselvi Mahallesi’nde bir arkadaşının evinde bonzai içen Sefa Bayburtluoğlu fenalaştı. İki arkadaşı bunun üzerine evden kaçtı. Ev sahibi olan arkadaşının babası ise bu sırada eve geldi. Hastaneye kaldırılan Bayburtluoğlu’nun hayatını kaybettiği belirlendi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
Sefa Bayburtluoğlu’nun cenazesi Topselvi Merkez Camii’nde kılındı. Cenaze namazına gencin yakınları, ailesi, arkadaşlarının yanı sıra Kartal’ın siyasi ve iş dünyasından tanıdık simalarda katıldı

 

10491085_10203166754504582_4573828423546633554_n
ACILI BABA İSYAN ETTİ
Taziyeleri kabul eden acılı baba Yusuf Bayburtluoğlu, “Uyuşturucudan dolayı gençlik elden gidiyor. Buna kayıtsız kalınıyor. Parlamentonun çok büyük bir suçu var. Çok acil karar almaları lazım. Bu siyasi bir durum değil yani. Bütün gençlik gidiyor elden. Geleceğe nasıl bir gençlik bırakacağız? Gençlik uyuşturucu müptelası olmuş, hepsi perişan durumdalar.” diye isyan etti.

bonza 7

 

KARTAL BELEDİYE BAŞKANI’OP.DR.ALTINOK ÖZ’DE CENAZEYE KATILDI
Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz’de cenazeye katılanlar arasındaydı. Öz hem gencin akrabalarını hem de arkadaşlarını teselli etmeye çalıştı. Gencin yakın arkadaşları olduğu düşünülen bir gurup başkanın etrafını sararak “kentsel dönüşümü bırakın sayın başkanım bu işe bir çözüm bulun” diyerek haykırdılar. Başkanda verdiği cevapta “gençler için ellerinden geleni yaptıklarını spor ve sosyal faaliyetlere önem verdiklerini gençleri bu illetten uzak tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapacaklarını belirterek acılarını paylaştığını” söyledi.

 

bonza 3
Cenazeye katılan bir başka isim olan CHP ilçe başkanı Av. Kamer Gök ise “öncelikli olarak belediyelerin bu konuyla ilgili acil önlemler alması gerektiğini ve mülki amirlerin bu konuya titizlikle el atmaları gerektiğini Akparti hükümetinin bazı şeylere müsamaha gösterdiğini, bunu terketmesi gerektiğini , Gençlere ve sosyal olgulara daha fazla eğilmesi gerektiğini” belirtti.

 

Cenazeye katılan bir başka isim olan MHP ilçe başkanı Metin Özüpek ise ölen genç için büyük üzüntü duyduğunu, gençler arasında yayılan bu bonzai belasının polis ve jandarma tarafından önlenemediğini, sabırlarının sona geldiğini gerekirse bu konu için sokaklara çıkacaklarını bu işi kendilerinin çözeceklerini belirtti.
Son günlerde meydana gelen bonzai olaylarından dolayı cenazeye katılımın oldukça yoğun olduğu CHP Sancaktepe Belediye Başkan adayı Özgen Nama; CHP Kartal Belediye Başkan Aday Adayı Uz. Dr. Hüsnü Süslü, Chp Kartal gençlik kolları başkanı Tolga Gökçe, Chp Kartal Meclis üyeleri Yücel Süslü, Gökhan Yılmaz ve Chp ilçe yöneticilerinden Saadettin Topal katıldılar.

 
ARKADAŞLARI İSYAN ETTİ
Bayburtluoğlu’nun arkadaşları da uyuşturucuya ulaşmanın çok kolay olduğunu söyleyerek, “Şeker gibi her yerde satılıyor. 5 dakika içerisinde 5-10 lira vererek ulaşabiliyor. Biz de istesek rahatlıkla bulabiliriz” şeklinde konuştular.

Sefa Bayburtluoğlu ile çok samimi arkadaşlıklarının olduğu belirten bir genç ise mahalledeki kentsel dönüşüme dikkat çekerek “Kentsel dönüşüm yerine önce gençlerimizi dönüştürelim. İnsan olmadıktan sonra rezidans dikseniz ne olur” dedi.

Galeri
📆 06 Ağustos 2014 Çarşamba 17:56   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR