MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Ekonomi, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » BU PROJEYE ŞAPKA ÇIKAR…!!!
BU PROJEYE ŞAPKA ÇIKAR…!!!

CHP 1.Bölge bir önceki dönem Milletvekili adaylarından Nejla erdemi sahibi olduğu iş yerin de ziyaret ettik. Kendisi ile güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

Siyasetçi yönünün yanısıra, başarılı bir işkadını ve aynı zamanda eğitimci olan Nejla Erdem sorularımıza içtenlikle cevap verdi.

N.Y:Nejla hanım öncelikle merhaba ,okuyucularımıza sizi daha yakından tanıtmak adına Nejla Erdem kimdir bize biraz kendinizden bahsedermisiniz.

N.E: Öncelikle hoş geldiniz , ben aslında emekli bir tarih öğretmeniyim. Emekli olduktan sonra kardeşimle ticarete atıldık ve ticari hayatımız devam etmekte.İnşaat boyaları üzerine iç dış ve tavan boyları olmak üzere toptancılığını yapıyoruz ve aynı zamanda JOTUN ve diğer marka boyalarında bayiliklerini yapıyoruz.

N.Y: Başarılı bir iş kadınısınız bu anlamda kadınlarımıza ne önerirsiniz .

N.E: Kadınlarımızın mutlaka bir ticari hayatı olmalı. Çünkü doğal olarak biz kadınlar doğuştan üretken bir yapıya sahip olduğumuz için,her kadın mutlaka kendi çapında bir şeyler üretmek durumundadır.

Bir diğer sebepte kadınlar annedir ve anneler üretkendir,başarılıdır, yaratıcıdır. Aslında her kadının , kadınlarımızın kendine güvenleri son derece yüksek olmalıdır ve bununla ilgili var olan çeşitli dernekler ve vakıflardan yararlanmalıdırlar.

Bu tip destek alabilecekleri dernekler ve vakıflar sayesinde kadınlarımız hiç bir sermayesi olmasa dahi ticari hayata başlayabilir.

Küçük şeylerden başlamak gerekiyor, hiç bir sermayeye gerek yok yeterki onu üretmeyi arzu etsin, çalışmayı arzu etsin,başarmayı arzu etsin. benim hiç bir şüphem yokki kadınlarımız böyle bir şeye adım attıklarında son derece başarılı olacaklardır bundan eminim…

N.Y: Nejla hanım Kendi evini kendin boya diye bir projeniz var sanırım yine bayanların yapabileceği bir şey bundan da biraz bahsedebilirmiyiz..

N.E: Tabiki, bu konuyu tesadüfen Kartal belediye Başkanımız Altınok Öz beyle paylaştığım da çok heyecanlandı, çok güzel bir proje olduğunu ve ne gerekiyorsa bütün desteğini vereceğini söyledi.

Başkanımızla ayrıca Kültür merkezlerimizde bu projeyi uygulamalı anlatıp tanıtabileceğimizi paylaştım.

Kültür Müdürümüz bu konuda organizasyonunu yaptı, sosyal medyadanda duyurularımızı yaptık ve inanılmaz derecede talep oldu özellikle bayanlarımızdan.

Sadece bayanlarımız değil, erkek arkadaşlarımızda bu kurslara katılıyor. İlk kursumuzu Hürriyet mahallesindeki Kültür merkezimizde yaptık, 27 tane (2’si erkek 25’i kadın)vatandaşımıza kursumuzu verdik.

Sonrasında Çaykaralılar Derneğinde bu uygulamamızı yaptık son derece sağlıklı ve başarılı bir kurs oldu. Bu Proje tamamen bana ait bir projedir. Şu aşamada Yakacık Kültür merkezimizde 39 kadınımıza kurslarımız devam etmektedir. Haftada 2 gün profesyonel ekiplerimizle veriyoruz kurslarımızı.

Kimya mühendislerimiz var boyanın oluşumu, karışımı hakkında ince detaylar anlatıp bu anlamdada bilgi veriyoruz.

Kurslarımız 3 haftada bitiriyoruz , bitirdikten sonra kursumuza katılan katılımcılarımıza Kartal Belediyemizin hazırladığı sertifikalarını vereceğiz.

Kendi evini kendin boya düşüncesi projesine katılan kursiyerlerimizin bunu , aldıkları kursta öğrendiklerini ticari hale dönüştürmelerini istiyorum ve bunu bir kazanca dönüştümeleri gerektiğini düşünüyorum.

Ülkemizde henüz kadınlarımız boya alanında çok ön planda değiller belki ama ben bunu en az erkek arkadaşlarımız kadar iyi yapacaklarına inanıyorum.

Sosyal medyayı da kullanarak bu alanda iş imkanları bulabileceklerini düşünüyorum. Kadınlar daha hassas , daha estetik oldukları için bu işin kısa bir zamanda kadınlarında yaptığı bir iş alanına dönüşebileceğini düşünüyorum.

 

N.Y: Nejla hanım projeni gerçekten heyecan verici bu projeyi dahada geliştirmeyi düşünüyormusunuz?

N.E: Eylül ayından itibaren çok daha kapsamlı, daha geniş alanlarda bu uygulamalarımızı yapmayı düşünüyorum.

Bu proje bir meslek haline dönüştürlmeli, özellikle kadınlarımızında içinde yoğun bulunduğu bir meslek dalı olmalı.

Bir başka projemizde var bu projeye paralel, onuda sayın Belediye Başkanımızla paylaştım . Anadolu’dan çeşitlişehirlerden liseyi bitirmiş öğrencilerimizi buraya getirip bu kurslara katılımlarını sağlamak istiyorum.Onları 2-3 hafta burada misafir edip ek bir meslek sahibi olmalarını sağlamak istiyorum. öğrencilerimiz bizden aldıkları kursta öğrendikleri ile hafta sonları boya işi yapıp eğitim hayatlarına katkıda sağlayabilirler bu şekilde.

N.Y:Gerçekten çok güzel bir proje , öğrencilerimiz muhakkak bundan faydalanmalılar diye düşünüyorum.

N.E: Milli Eğüitim Bakanlığıyla gerekli yazışmalar yapılarak onlarında izinlerini alıp bu projeyi Lise son sınıf öğrencilerimize geniş kapsamlı uygulamayı düşünüyorum.

Bu projeyi desteklememdeki amaç asla ticari bir kaygı değil benim için, katılım bir tanede olsa bin tanede olsa aynı benim için ben bu proje sayesinde bir kişiyi meslek sahibi yapabilirsem o yeter bana.

Asıl olan amaca geri dönersek, kadınlarımızın meslek sahibi olup sermayesiz, güzel paralar kkazanabileceği yeni bir sektör yaratmaya çalışıyoruz aslında biz.

Ayda bir ev dahi boyamış olsa kadınlarımız ayda 800-1000 TL’ye yakın parası olacak cebinde bu da sanırım bir evin aylık mutfak masrafına denk geliyor.

Kurslarımız şu an için gayet güzel gidiyor, hem eğleniyor hemde öğreniyoruz. üç hafta sonunda bir meslek sahibi olarak gidiyorlar buradan.

Ben 10 Yıldır bu sektördeyim, işimi seviyorum, keyif alıyorum, ticaret yapmayı seviyorum, oldukça da mutluyum.

Rengarenk boyalarımın arasında çok mutluyum. Kadınlarımıza şunları söylemek istiyorum buradan, size önerdiğimiz iş erkek egemen bir iş olsada asla unutmayın sizler bu işi çok daha iyi başarabilirsiniz ve ev ekonominize ciddi katkılar sağlayabilirsiniz.

Gelin hep beraber projemizi geliştirelim ve birilerinin daha bu işden faydalanmasını sağlayalım.

 

N.Y: Nejla hanım bu keyifli sohbetiniziçin size çok teşekkür ederim, Türkiye’de ilk olan bu projenizle gerçekten kadınlarımızın önünü açmak yolunda çok önemli adımlar atmışsınız ve bence bu proje önünde şapka çıkar.

Umarım her şey gönlünüzce olur uzun zamandır böylesine güzel bir sohbet etmemiştim bizimde bu projeye bir nebze katkımız olursa ne mutlu bize.

Okuyucularımız adına size çok teşekkür ediyoruz. Yolunuz açık olsun.

Haber:Nuray Yılmaz

 

 

 

 

 

 

 

Galeri
📆 15 Haziran 2017 Perşembe 19:12   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR