MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet » BÜNYAMİN BALTA İDDİALARA CEVAP VERDİ
BÜNYAMİN BALTA İDDİALARA CEVAP VERDİ

İYİ Parti Kartal eski İlçe Başkan’ı Bünyamin Balta istifa sebebini ve A haberde hakkında çıkan iddialara cevap verdi.


İYİ Parti Kartal İlçe Başkanlığında yaptığı basın açıklamasına İYİ Parti Kartal İlçe Başkanlığına atanan Burak Tok ve CHP Kartal İlçe Başkan’ı Muammer Çelebide eşlik etti.
Basın mensuplarına açıklama yapan Balta şunları söyledi.

”A haber TV kanalında hakkımda çıkan asılsız iddilarla dolu habere karşılık bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum.
Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Gürkan Akyolun’da beyanatını içeren haberde CHP’si yerel seçimlerde HDP’si ile birliktelik yaptığı için , O partiden Meclis üyesi gösterdiği için benim tepki gösterdiğimi bu yüzden istifa ettiğimi içeren doğru olmayan açıklamalar var.
Olayın aslı şudur, ben görevden alınmadım istifa ettim,partili arkadaşlarımda biliyorlar ailevi sağlık problemlerim var, annem rahatsız ve ayrıca benimde sağlık problemlerim var istifa sebebim budur.
Seçim üstü bazı şeyler aksamasın diye yönetimizde bulunan Burak tok arkadaşımızın atamasını gerçekleştirdik.
Neden istifa ettiğimi ve hakıımda çıkan bu asılsız iddialara yanıt vermek için böyle bir açıklama yapmak sitedim. Ayrıca başka iddalarıda var o arkadaşımızın, CHP’sinden birsinin istifa ettirildiği yerine benim ismimin yazıldığı gibi,bu konuda gerekli açıklamayı sayın İlçe Başkanım Muammer Çelebi gerekli açıklamayı yapacaklardır. Biz listeyi biliyoruz ve aday arkadaşlarımızıda tanıyoruz listelerde açıklandı zaten.
CHP’si ile Bizler Kartal’da ittifak halindeyiz ama Kadıköy’de değiliz mesela başka başka bir söylemlerde var. Biz seçim ittifakı yaptık iki partiyi birleştirmedik, bizler ideolojik ayrılıkları olan iki ayrı partiyiz neticede Ülkenin bu günkü şartları bizi birliktelik yapma aşamasına getirdi, Vatanın bütünlüğü ile ilgili endişelerimiz olduğu için beraberiz, memleket malesef sağlıksız bir şekilde yönetiliyor ve sağlıksız sonuçlar ortaya çıkıyor bunun için bu açıklamaları yapma ihtiyacı duyuyoruz.
Şimdi bizim HDP aklının , felsefesinin olduğu herhangi bir yerde olmamız mümkün değil, HDP ile sadece siyasi mücadelesi olan bir düşünceye sahip değiliz , kaynağı olan PKK ile uzun yıllar mücadele etmiş bundan sonrada zamanımız oldukça ve sonuna kadar mücadele etmiş bir siyasi gelenekten geliyoruz. Bizim HDP’nin olabileceği herhangi bir yerde olmamız söz konusu değil , bu iddialarda bulunan arkadaşlar hangi sahihde bunları söylediler bilmiyorum ama sanırım seçimlerde alacakları yenilginin sebeğplerini çoğaltmaya çalışıyorlar.
Mesela bizimde bildiklerimiz var, biz şunu söyleyebilirmiyiz, adayları Ebubekir Taşyürek’le Gürkan Başkan’ın arasında problem var aslında Gürkan Başkan Belediye Bşakn adayı olmak istiyordu ama adaylaşamadığı için Taşyüreğin seçim çalışmalarına katılmıyor mesela bizdede böyle bir bilgi var çıkıp canlı yayında Taksim meydanında insanlaramı anlatalım bunumu istiyorlar yani.
Bizimle bir rekabet yaşamak istiyorlarsa tabiki yaşarız ama 1 Nisandan sonra, seçimin öncesinde bir hafta kala bu tarz açıklamalar olmamalıydı ve yakışmadı.

HDP İLE HİÇ BİR PLATFORMDA OLMAYIZ
Bu konudaki düşüncelerimizi kamuoyu bilsin diye bu açıklamalrı yapıyorum biz HDP ile hiç bir platformda olmayız,bundan sonrada olmayacağız Partimizin ve Genel Başkanımızın görüşüdür bu.Bu görüşlere karşı çıktığım için görevden alındığım doğru değildir, ben Bünyamin Balta olarak istifa ettiğimi beyan ediyorum yeni Başkanımızın atanması içinde ricacı olduğumuz doğrudur söyeleyeceklerim bukadardır” dedi.


Bünyamin Balta’nın ardından söz alan CHP Kartal İlçe Başkan’ı Muammer Çelebide şunları söyledi.
” Cumhur ittifakı ne kadar tabi ver gerçekse, bizim İYİ Parti ile yaptığımız Millet ittifakıda bir o kadar tabi ve gerçektir. Bunu kimsenin başka anlamlara mecralara çekmeye hakkıda yetkiside yok. Bizler Cumhur ittifakı ile yanlış bir sözde söylemeyiz yanlış bir yakıştımada yapmayız , yapamayızda haddimizde değil zaten.
Biz bir ittifak içerisine girdik elbette partilerimiz birleşmedi ve farklı ideolojilerdeyiz. Gayet güzel çalışmalarımız var uyum içerisindeyiz,sevgili Bünaymin Başkanımlada gayet güzel çalışmalar içerisinde olduk.
Bugün gelinen durum onların kendi iç meseleleridir ve kişinin istediği istifa etmesinede anlamlar yüklemek yanlıştır.
Bizim için Kartal önemli, Kartal’ın mutluluğu önemli bizler bunun için siyaset yapıyoruz. Katılmadığım diğer bir konuda zoraki istifa ettildiği iddia edilen arkadaş,hergün benim çalışmalarımın içerisinde bunu iddia eden arkadaş neye dayanarak bunu söyedi bilemiyorum. Bizde 15. sırada bulunan arkadaşımız Metin bey başka yerlerde görev alacağı için çekildi ve siyasetin kendi içerisnde böyle yaşanılan olayları vardır. Başka sıralamalardaki arkadaşlarımızda tasarrufta bulundular.Siyasette sabit fikirlilik yoktur,kişi nerede görev yapabilecekse orada görev yapmalıdır.

  1. sıraya koyduğumuz arkadaş biliyorsunuz ve bizimde böyle bir ihtiyacımız vardı, bu yüzden kledisine bu görevi verdik.Bana göre ortamları germemek lazım, yerel siyaset yapıyoruz genel değil kim sandık başında kime oy verecekse ondan yana kullanacak zaten tercihini bu yüzden hakkaniyetli bir seçim olsun ve hakkeden kazansın diyorum” dedi.

  2. Son olarak söz alan İYİ Parti Kartal İlçe Başkan’ı Burak Tok’ta şunlara değindi.
    ”Ben hadiseyi en başından başından ele almak istiyorum İYİ Parti 1.5 yıl önce kurulmuş bir parti.İYİ Partiyi kuran yapı Kanarya sevenler derneği kurmadı, hepimizin bir siyasi geçmişi var ve bir parti nasıl yönetilir bunu çok iyi bilen insanlarız.
    Seçimlere 15 gün kala böyle açıklamaların olmaması gerekiyordu, Bünyamin Başkanımın yönetiminde olan biri olarak olaya vakıfım ve tamamen annemizin rahatsızlığından dolayı istifa etmiştir, bu süreçte kendisinin vakit problemi olduğundan dolayı görev bize verildi ve bizde bayrağı devralıp olduğu yerden görevimize devam ediyoruz ve seçimlere önceden nasıl hazırlanıp çalışıyorsak hiç birşey değişmeden gene gerekeni yapacağız ve sonuçta inşaallah zafer bizim olacak”dedi.
📆 26 Mart 2019 Salı 01:08   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR