MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Buruk ve anlamlı kutlama
Buruk ve anlamlı kutlama

Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Soğanlık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezinde başarı ile organize ettiği anlamlı geceye olan ilgi çok büyüktü.

 

1989 öncesi ve sonrası Bulgaristan’da yaşanan Asimilasyon uygulamasında isimleri zorla kabul ettirilen, baskılarla gerçekleştirilen ve Bulgar isimlerini kabul etmedikleri için işkence gören ve Belene Ölüm Kampına gönderilen soydaşlarımızın zorunlu göçe fonlanmasını konu eden programın bir özelliği de Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin 23. Kuruluş yıldönümü de buruk bir şekilde kutlandı. Geceye, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altkınok Öz, Başkan Danışmanı Haydar Oğuz, Özbey Pekşen, Özel Kalem Müdürü Mustafa Fehmi Okay, Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Ömer Fethi Gürer, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Feyyaz Kaynak, Bulgaristan Türk Milletvekilleri Şaban Ali Ahmet, Aydoğan Ali, Kartal Belediyesi Meclis üyeleri, Kartal Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Balkanlılar Derneği eski Başkanı Halil Şener, Konfederasyon Başkanı Zürfeddin Hacıoğlu, Federasyon Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, Kartal Balkanlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Özgön,Kadın Kolları Başkanı Gülnar Şentürk, Dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 
KISA FAKAT ANLAMLI BİR KONUŞMA YAPTI
Dernek Başkanı Olcay Özgön, yaptığı kısa fakat anlamlı konuşmasında Bulgaristan’dan Türkiye’ye olan göçün mutlaka durdurulmasını ve Bulgaristan’da yaşayan Türklerin sayısında büyük bir azalma başlayacağına özellikle dikkat çekti ve “ Türkiye’deki İş adamları Bulgaristan’da mutlaka yatırım yapmalı. Bulgaristan devamlı göç vermektedir bu göçün mutlaka durdurulması lazım. Kartal Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok Öz’e, derneğimize olan katkı ve desteklerinden dolayı özellikle teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı. Bu arada Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Bulgaristan Türk Milletvekilleri, Konfederasyon ve Federasyon Başkanları 30 yıl önce Bulgaristan’da yaşanan üzücü olayların altını çizdiler ve adeta Todor Jivkof yönetimine lanetler yağdırdılar. Bu arada öğrencilerin okudukları şiirler coşku ve heyecanla alkışlandı. Ayrıca Kartal Musiki Derneğinin yaklaşık iki saat devam eden muhteşem konseri Dr. Arif Şanlı yönetiminde hayat buldu. Kartal Belediyesi Halk Oyunları ekibi beğeni ile izlendikten sonra Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin 32. Kuruluş Yıldönümünün pastası kesildi.

 
Sn; Olcay ÖZGÖN`ün mesajı:
Değerli üyelerimiz derneğimizin düzenlemiş olduğu Dün, Göç, Bugün etkinliğine göstermiş olduğunuz büyük ilgiden dolayı yönetim kurulumuz adına sizlere teşekkür ediyorum. Ayrıca bu etkinliğin düzenlenmesinde büyük bir özveriyle çalışarak bu programı hazırlayan çok değerli yönetim kurulu üyelerime, katkılarından dolayı TRT`ye, Rumeli TV`ye, Kartal Belediyesi Halk Oyunları Ekibine, Kartal Musiki Derneğine ve her zaman olduğu gibi derneğimize desteklerini esirgemeyen Kartal Belediye Başkanımız Sn;Op.Dr.Altınok ÖZ`e sonsuz teşekkürleri bir borç bilirim. Katılımlarından dolayı CHP milletvekili Sn.; Dr. Kadir Gökmen ÖĞÜT`e , Pendik Kaymakamımız Sn;Osman TUNÇ`a, Kartal Belediye Başkanımız Sn;Op.Dr.Altınok ÖZ`e ,Kartal AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sn;Ahmet ŞAHİN`e, Kartal CHP parti teşkilatına Kartal Belediye başkan yardımcılarımız Sn;Gül Cemal FİDAN,Sn;Hüsnü YEŞİLYURT,Sn;Ömer Fethi GÜRER,Sn;Feyyaz KAYNAK`a , HÖH milletvekillerimiz Sn;Şaban Ali AHMED ve Sn;Aydoğan ALİ`e, Konfederasyon Başkanımız Sn;Zürfeddin HACIOĞLU`na, Federasyon başkanımız Sn;Doç.Dr.Yüksel ÖZKAN`a, dernek başkanlarımıza, değerli basın mensuplarına ve katılan tüm misafirlere teşekkür ederim.

 
Bu etkinliğin oluşması için fikir sahibi olan Sn;Hanife TANRISEVER`e de ayrıca teşekkür ediyor, bir sonraki etkinliklerde görüşmek üzere herkese sevgiler ve saygılar sunuyorum.

Haber-foto: Fethi Satıcı

📆 15 Aralık 2014 Pazartesi 12:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR