MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » “Bütün şehitlerimiz bizim şahitlerimizdir”
“Bütün şehitlerimiz bizim şahitlerimizdir”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde uğradığı terör saldırısı sonucu şehit olan 34. Hudut Tugay Komutanlığı’nda görevli Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya’nın cenaze törenine katıldı.

 

 

Memleketi olan Bolu’nun Göynük ilçesine getirilen şehidin cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Görmez, namazın ardından yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Bütün şehitlerimiz bizim şahitlerimizdir. Bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki, biz millet olarak birlikten, beraberlikten, kardeşlikten, adaletten, haktan ve merhametten asla vazgeçmeyiz. Ziya Şehidimiz ve bütün şehitlerimiz, bizim şahitlerimiz olsunlar ki, ebediyen Göynük Şemdinli’nin, Şemdinli de Göynük’ün kardeşi olmaya devam edecektir” dedi.

 

Bolu’dan ve çevre illerden katılan binlerce vatandaşın eşlik ettiği cenaze töreninde konuşan Başkan Görmez, şehit ailesine ve Türk halkına başsağlığı dileklerinde bulunarak şunları söyledi;

 
“Bütün bu acılar yaşanırken büyük bir vakarla, sağduyu ve sabırla hadiseleri takip eden aziz milletimizin başı sağ olsun…”

 
Yüce Rabbimiz, Ziya şehidimizin cennetindeki makamını âli ve yüce eylesin. Yüce Rabbimiz Peygamberlerle, şehitlerle, sıddıklarla birlikte haşretsin. Yüce Rabbimiz, babasına, annesine, eşine, çocuklarına, kardeşlerine ve bütün sevenlerine sabır ve sekinet ihsan eylesin. Bütün bu acılar yaşanırken büyük bir teenniyle, vakarla, sağduyu ve büyük bir sabırla bütün hadiseleri takip eden aziz milletimizin başı sağ olsun. Yüce Rabbimiz, milletimize birlik ve beraberlik ihsan eylesin.

 

“Ben Müslümanım diyen, ben insanım diyen hiçbir varlık masum bir cana kıyamaz…”

 

Yüce Rabbimizin adaleti, merhameti, mağfireti nasıl ki haksa gazabı ve laneti de haktır. Ben Müslümanım diyen, ben insanım diyen hiçbir varlık masum bir cana kıyamaz. Ben insanım, ben Müslümanım diyen hiçbir kimse ocak söndüremez. Ben insanım ve ben Müslümanım diyen hiçbir kimse, bir baba ile evlat telefonda hasret giderirken bir canı vahşice katledemez. Hiçbir Müslüman, hem Müslümanım deyip hem de zalim, cani, katil olamaz. Yüce Rabbimiz bu cinayetleri işleyenleri gazabına ve lanetine duçar eylesin.

 

“Bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki, ebediyen Göynük Şemdinli’nin, Şemdinli de Göynük’ün kardeşi olmaya devam edecektir…”

 

Bütün şehitlerimiz bizim şahitlerimizdir. Bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki, biz millet olarak birlikten, beraberlikten, kardeşlikten, adaletten, haktan ve merhametten asla vazgeçmeyiz. Ziya Şehidimiz ve bütün şehitlerimiz, bizim şahitlerimiz olsunlar ki, ebediyen Göynük Şemdinli’nin, Şemdinli de Göynük’ün kardeşi olmaya devam edecektir.

 

“Bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki, Göynük’te medfun Akşemseddin hazretleriyle Şemdinli’de medfun Seyyid Taha hazretleri kardeş olmaya devam edeceklerdir…”

 

Bütün şehitlerimiz şahitlerimiz olsunlar ki, Göynük’te medfun olan Akşemseddin hazretleriyle Şemdinli’de medfun olan Seyyid Taha hazretleri kardeş olmaya, bu milletin manevi hayatına sevgiyi, saygıyı, merhameti, aşılamaya devam edeceklerdir. Canlarını birliğimiz ve beraberliğimiz için veren şehitlerimizin şahitliklerini buyursun.

 

“Yüce Rabbimiz, şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri, birlik, beraberlik, kardeşlik, adalet ve merhametten hiçbirimizi ayırmasın…”

 

Yüce Rabbimiz, milletimize, memleketimize, İslam alemine acılar yaşatmasın. Yüce Rabbimiz şehitlerimizin şehadetine layık eylesin. Onların uğruna canlarını verdikleri, birlik, beraberlik, kardeşlik, adalet ve merhametten hiçbir zaman, hiçbirimizi ayırmasın.

 

Cenaze törenine Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Bolu Valisi Aydın Baruş, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Düzce Valisi Ali Fidan, Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, şehidin ailesi, yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

 

Dua okunup helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, askerler tarafından cenaze aracına taşındı. Bu sırada Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şehidin ailesine destek oldu. Şehidin babası Salim Sarpkaya’nın elinden tutan Başkan Görmez, şehidin naaşının gelmesiyle fenalık geçiren anne Neriman Sarpkaya’yı teskin etti.

 

Şehide yapılan son görevin ardından, şehidin cenazesi Sofuali Kabristanlığı’nda toprağa verildi.

📆 30 Temmuz 2015 Perşembe 11:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR