MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Maltepe, Manşet, Toplum » Çanakkale Zaferinin 100. yılında TED Rönesans’tan anlamlı sergi
Çanakkale Zaferinin 100. yılında TED Rönesans’tan anlamlı sergi

TED Rönesans Koleji, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı kapsamında, Çanakkale’de bulunan Seddülbahir 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi’nde yer alan eşyaları İstanbul’da sergileyecek. Müze 9-13 Mart tarihlerinde İstanbul’da bulunan ilk ve orta öğretim okulların öğrencileri için açık olacak.

 

Maltepe ilçesinde bulunan okulların yazılı olarak davet edilmesinin ardından yoğun ilgiyle karşılaşan TED Rönesans Koleji’nin düzenlediği bu anlamlı sergiye 20’ye yakın okul, 600 öğrencisi ile katılacak.

 

Sergi Tüm Okullara Açık

 

 

TED Rönesans Koleji, Türk bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferini, hafta boyunca düzenleyeceği etkinliklerle genç nesillere anlatacak. TED Rönesans Koleji, Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Jale Ilıcak’ın himayesinde Çanakkale Seddülbahir 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi’nde bulunan tarihi savaş malzemelerini İstanbul’a getirdi.

 

 

TED Rönesans Kolej’inde sergilenecek olan tarihi eşyalar, çocukların ve gençlerin o havayı teneffüs edebilmeleri, günün anlam ve önemini daha iyi kavrayabilmeleri ve Kuva-yi Milliye ruhunun doğuşuna tekrar şahit olabilmeleri amacıyla özel olarak getirildi. Sosyal sorumluluk bilinciyle, öğrencilerine örnek olmayı ve bulunduğu topluma değer katmayı hedefleyen TED Rönesans Koleji’nin bu anlamlı sergisi 9-13 Mart tarihlerinde tüm öğrencilere ücretsiz olarak açık olacak. Davetin yazılı olarak gönderildiği Maltepe ilçesinden 20’ye yakın okul, öğrencilerinin o dönemi yakından tanımalarına yardımcı olacak. TED Rönesans Koleji öğrencileri, 100. yıl etkinlikleri kapsamında 18 Mart günü bir oyun da sergileyecek.

 

 

LTEN (Learning & Technologies Exchange Network) Eğitim Teknolojileri Paylaşım Toplantısı Nisan 2016’da TED Koleji’nde!

Türk Eğitim Derneği (TED) ve Rönesans Eğitim Vakfı (REV) işbirliğiyle kurulan ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçen TED Rönesans Koleji’nde çocuklar sanattan spora, dijital teknolojiden iletişime, müzikten dansa her alanda düzenlenen etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleriyle öğrenciler “yaşama” uluslararası standartlarda hazırlanıyor.

 

 

TED Rönesans Koleji, eğitim alanında bilimsel gerçekler ışığında son gelişmeleri yakından takip ediyor. Eğitimciler ile Türkiye ve çevresindeki eğitim teknolojileri alanında çalışmalar yapan kurum ve kişileri bir araya getirerek çevrimiçi ve çevrimdışı olarak problem çözme, fikir paylaşımlarında bulunma, öğrenme alanı ve yaşam için düşünceleri paylaşma ortamları sunan bir organizasyon olan LTEN, 2016 yılı Nisan ayında TED Rönesans’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

 

 

Bir tam gün süren etkinlikte öğretmenler, eğitimciler ve eğitim teknolojileri uzmanları sunumlar yaparak bilimsel tartışma ortamları içerisinde yer alıp paylaşımda bulunacak. Etkinlik her öğretim yılı başında, ortasında ve sonunda olmak üzere yılda 3 kere farklı okullarda gerçekleştiriliyor.

 

 

Etkinlikte, yürütülen eğitim teknolojileri projeleri ve öğrenme ortamına getirilecek yenilikler hakkında önemli paylaşımlarda bulunuluyor. Önceki organizasyonlara hem katılımcı ve hem de konuşmacı olarak katılan, okulun Eğitim Teknolojileri bölümünün çalışmaları ve girişimleri doğrultusunda 13.cü LTEN Eğitim Teknolojileri Paylaşım Toplantısı Nisan 2016‘da TED Rönesans’ta gerçekleştirilecek.

 

 

Tanıtım Günleri’nin ilkine 612 Veli Katıldı – 2. Tanıtım Günü 15 Mart’ta

 

Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyetin kazanımlarına bağlı, bilimsel düşünen ve yaratıcı çözümler sunan, sosyal sorumluluk bilincine sahip, en az bir yabancı dili etkili bir şekilde kullanan, özgüveni yüksek, her alanda geleceğin lider vatandaşlarını yetiştirmeyi hedefleyen TED Rönesans Koleji, 2015–2016 eğitim ve öğretim yılı hazırlıklarını da sürdürüyor.

 

 

 

Bu kapsamdaki ilk etkinlik ise 15 Şubat Pazar günü Küçükyalı’daki TED Rönesans Koleji’nde düzenlenen “Tanıtım Günü” oldu. Okul Müdürü İpek Ak’ın ve okul öncesi, ilkokul ve ortaokul bölümleri müdür yardımcılarının yaptıkları interaktif sunumlar sırasında katılımcılar, tüm akademik ve idari kadroyu da tanıma fırsatı buldu. Okulla ilgili video ve çeşitli görsellerle zenginleştirilen sunumdan sonra velilerle birlikte çıkılan turda da okuldaki bölümler velilere gezdirilerek bilgi verildi. 612 velinin yoğun ilgi gösterdiği Tanıtım Günü’nün ikincisi ise 15 Mart’ta gerçekleştirilecek. Şimdiden yoğun ilgi gösterilen TED Rönesans Koleji Tanıtım Günü tüm velilere açık.

 

 

Leed Altın Sertifikalı İlk Özel Okul 

 

 

Türkiye’de, Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve dünyanın en önemli gönüllü sertifikalarından biri olan LEED Altın Sertifika’yı almaya hak kazanan ilk kolej olan TED Rönesans Koleji’nde tüm ayrıntılar, öğrencilerin konforunu artırmak ve çevreyi korumak önceliğiyle tasarlandı.

 

Anasınıfından itibaren 6. sınıf dahil eğitim veren kolejde; İngilizce birinci yabancı dil, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça ise ikinci yabancı dil olarak öğretiliyor. İngilizce dil eğitiminde Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas alınarak hazırlanmış ve TED okullarında uygulanmakta olan K12 bütünlüğündeki TED’e özgün İngilizce müfredatı uygulanıyor.

 

 

Çağdaş eğitim sistemine bir yenisini daha ekleyen Kolej, dünya çapında en çok tanınan sertifikalardan biri olan “Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası’nı (IGCSE) da alarak öğrencilerini, dünyanın her yerinde yükseköğrenim kurumlarına girişte güvenilir bir kaynağa kavuşturdu.

📆 12 Mart 2015 Perşembe 15:03   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR