MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Çekmeköy, Genel, Manşet, Politika » CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Yakup Akkaya’
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Yakup Akkaya’

“BAŞBAKAN, BU CANLI BOMBALAR KENDİLERİNİ PATLATTIKTAN SONRA ONLARDAN KALAN PARÇALARI MI TUTUKLATACAK?”

 

“Suruç’tan sonra bir gazetecinin gördüğünü koskoca devlet nasıl göremiyor? İşçi, emekçi işinden olduğu zaman hakkını aramak için alanlara çıktığı anda yüzlerce polisle onlara gazla, copla saldırırken neden kişiler aylarca yakalanamaz, bulunamaz; bulununca da hemen serbest bırakılır? Bu yaşananlar kamuoyunun, bizlerin vicdanını yaralamaktadır. Artık vicdanları da sustuysa, bari onurlarını korusunlar ve istifa etsinler. İstifa da bir erdemdir; daha fazla ölüm olmasın.” YAKUP AKKAYA

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 1 Kasım seçim çalışmaları çerçevesinde İstanbul Ümraniye’de İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, İlçe yöneticileri ile birlikte yaptığı seçim çalışmaları esnasında mahalle muhtarlarını makamlarında ziyaret etti, yurttaşlar ve esnaflarla bir araya geldi.

 
Topağacı Mahallesi muhtarı Yaşar Karataş’ı, Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Ahmet Şahin’i, Ihlamurkuyu Mahallesi Muhtarı Burhan Sağlam’ı ve Çekmeköy Mahallesi Muhtarı Murat Yarar’ı ziyaret ederek sorunları ve talepleri hususunda bilgi alan Akkaya, muhtarların birikmiş sorunları olduğunu, özellikle sosyal güvenlik haklarına, özlük haklarına ilişkin sorunlarının en önemli sorunlar olarak görüldüğünü belirtti.

 
Akkaya Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında muhtarlara yönelik bu düzenlemelerin vakit kaybetmeksizin gerçekleştirileceğini belirtirken; “Muhtarlar her geçen gün işsizliğin, yoksulluğun arttığını belirtiyorlar. AKP iktidarının halkı nasıl yoksullaştırdığını en yakından gören muhtarlar da bu gidişe dur denmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Biz her hafta zorla muhtarları geleneksel toplantılara çağırıp bizi dinlemeye zorlamayacağız.

 

Toplantıya gelmediler diye hâkim karşısına çıkartmayacağız.” dedi.
Akkaya ziyaretleri esnasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Ankara katliamının failleri olan canlı bombalarının kimliklerinin tespit edilmiş olmasının ve canlı bombalardan birisinin Suruç canlı bombacısının kardeşi çıkmasının, demokratik ülkelerde hükümetlerin istifa etmesine neden olacak bir bilgi olduğunu belirten Akkaya, “Buradan soruyorum; 21 canlı bombadan kaç tanesi daha eylem yaptıktan sonra, kaç canımızı aldıktan sonra, hükümet önlem almayı düşünecek? Başbakan, bu canlı bombalar kendilerini patlattıktan sonra onlardan kalan parçaları mı tutuklatacak?

 

” Suruç’tan sonra bir gazetecinin gördüğünü koskoca devlet nasıl göremiyor? İşçi, emekçi işinden olduğu zaman hakkını aramak için alanlara çıktığı anda yüzlerce polisle onlara gazla, copla saldırırken neden kişiler aylarca yakalanamaz, bulunamaz; bulununca da hemen serbest bırakılır? Bu yaşananlar kamuoyunun, bizlerin vicdanını yaralamaktadır. Artık vicdanları da sustuysa, bari onurlarını korusunlar ve istifa etsinler. İstifa da bir erdemdir; daha fazla ölüm olmasın.” dedi.

📆 15 Ekim 2015 Perşembe 12:36   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR