MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU KARTAL BELEDİYE HİZMET BİNASININ AÇILIŞ TÖRENİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU KARTAL BELEDİYE HİZMET BİNASININ AÇILIŞ TÖRENİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Kartal Belediyesi’nin iki ayrı binada kiracı olarak hizmet vermesini noktalayarak Belediye hizmetlerini tek çatı altında toplayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Belediyenin yeni hizmet binası açılış törenini Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yaptı.

 

İşlevsel bir belediye binası ile belediye hizmetlerini tek çatı altına toplayan Başkan Altınok Öz, “Türkiye’ye örnek olacak bir yapıya imza attık. Çevreci özellikleri ve akıllı teknolojilerle donatılan Akıllı Bina’da hedefimiz yenilenebilir enerji, sürdürülebilir yapı ve hizmet hedefi ile kamu sektöründe önder olmak.” dedi.


kilicdaroglu (4)

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün ile birlikte kurdela keserek gerçekleştirdiği Kartal Belediye hizmet binasının açılışına CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Av. Hüsnü Yeşilyurt, Gülcemal Fidan, Ömer Fethi Gürer, Dr. Turgut Mermertaş, CHP Belediye Meclis üyeleri, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

 

AKILLI BİNA HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Başkan Altınok Öz, Kartal Belediyesi hizmet binasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gezdirerek akıllı bina hakkında bilgi verdi. Başkan Altınok Öz, 8 kattan oluşan ve toplam 21.400 m2 kapalı alanda hizmet veren çevreci hassasiyetlerle inşa edilmiş güvenli ve şeffaf bir hizmet anlayışı ile belediye hizmetlerinin verildiğini binada kağıt israfının da önüne geçilerek Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne geçildiğini, klima havalandırma sistemi ile katlarda sabit sıcaklığın tasarlandığını, gün ışığı sensörleri ve led aydınlatma ile tasarruf sağlandığını, temiz su kullanımında tasarruflu ve düşük tüketimli fotoselli armatürlerin kullanıldığını, lavaboda kullanılan suyunu arıtılarak “gri su” olarak yeniden kullanıldığını belirtti.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, belediyenin yapmış olduğu projeleri ve uygulamaları da anlattı. Başkan Altınok Öz, TAK Kartal’ın çalışmaları ve yeni yapılacak olan Ceviz Meydanı ve Uğur Mumcu Kent Meydanı hakkında da Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi.

unnamed (2)

KARDEŞ KENTLER DAYANIŞMASI KAPSAMINDA ANAHTAR TESLİMİ YAPILDI

Açılış töreninin ardından “Kardeş kentler dayanışması” kapsamında Erzincan Altınbaşak Belediyesi ve Erzincan Çağlayan Belediyelerine Kartal Belediyesi tarafından çöp toplama aracı hediye edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından Erzincan Altınbaşak Belediye Başkanı Haydar Polat ve Erzincan Çağlayan Belediye Başkanı Çetin Çay’a anahtar teslimi yapıldı.

kilicdaroglu-1

DEMOKRAT BELEDİYELERİN KARDEŞLİK BAĞI OLUŞTURMASI ÖNEMLİ

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Değerli Kartallılar, sizler adına Kartal ailesi adına genel başkanımıza bir teşekkür borcumuz var. Hoş geldiniz diyoruz, sevgiler saygılar sunuyoruz. Bu bir belediye açılışı değil. Bina açılışı değil sadece genel başkanımızın belediyemize ziyareti. Onun bir ötesinde de bizim sosyal demokrat belediyelerin gerçek kardeşlik bağı oluşturması ve bağın içerisinde geçtiğimiz yaz Erzincan’a yaptığımız ziyaret sonucu onların en önemli ihtiyaçlarının temizlik araçları olduğunu öğrendik. İşte bugün onların anahtar teslim töreni. Sadece araç gereç dayanışması değil kardeşlik dayanışmasında birbirlerimizle bilgi transferi yapıyoruz. Birlikte halkımıza daha yararlı ne iş yapabiliriz onu ortaya koymaya çalışıyoruz. İşte bu güzel günümüzde bizi yalnız bırakmayan sayın genel başkanımıza teşekkürlerimizi arz ediyorum. Sizlerde biliyorum ki Anadolu’nun Kemal’ini duymak istiyorsunuz onun için hepinize sevgiler saygılar sunuyorum.” dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİ KURABİLİRSEK TÜRKİYE DÜNYADA OLMASI GEREKEN YERE ULAŞIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Güzel bir Pazar sabahında beraberiz. Belediye başkanımızın gerçekten son derece güzel, bizi de rahatlatan toplumu da rahatlatan son derece güzel bir konuşma yaptı. Eğer bu ülkede birliği ve beraberliği kurabilirsek, hayatın her alanında öne çıkarabilirsek Türkiye Cumhuriyeti sadece kendi bölgesinde değil, bütün dünyada olması gereken yere ulaşır. Siyaset bir kavga alanı değildir. Siyaset zenginleşme aracı da değildir. Bütün dünyada siyasetin varlık nedeni topluma hizmet etmektir. Siyasal partiler toplumlara nasıl hizmet edeceklerini anlatırlar. Vatandaş da ona göre oyunu kullanır ama eğer siyaseti siyasetçinin zenginleşmesi üzerine kurarsanız kaybeden vatandaş olur. Eğer bugün 6 milyon 200 bin insanımız işsizse, 17 milyon insanımızın aylık geliri 200 liranın altındaysa siyaset kurumuna büyük görev düşüyor. Siyaset kurumu halkın dini ile ibadeti ile inancı ile uğraşmaz. Siyaset kurumu halkın etnik kimliği ile uğraşmaz. Siyaset kurumu halkın yaşam tarzı ile uğraşmaz. Bunlar ayrı şeyler. Kişinin etnik kimliği, kişinin inancı, kişinin yaşam tarzı onun onurudur.

 

Ona siyaset kurumu müdahale etmez. Etmemelidir zaten. Eğer birisi işsizse siyasetçinin görevi ona iş bulmaktır. Eğer birisi yoksulsa onun yoksulluğunu gidermektir. Eğer bunu yapabilirsek bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi, gerçek anlamda siyaseti getirmiş oluruz. Bizim amacımız bu. Bu amaçla yola çıkıyoruz. Gerginlik istemiyoruz, kavga istemiyoruz ama birisi yanlış yaptığı zamanda birisinin – arkadaş sen yanlış yapıyorsun- deme hakkının olması lazım. Demokrasi bunun üzerine inşa edilmiştir. Neden kavga ediyoruz? Hangi gerekçe ile kavga ediyoruz? Bunları bir tarafa bırakmalıyız. Tümünü bir tarafa bırakmalıyız. Siyaset bir dayanışmadır. İnsanız hepimiz. Komşumuz açken rahat uyuyabilir miyiz? Böyle bir şey olabilir mi? Önce komşumuzun kimliğine mi bakacağız ona yardım etmek için? İnancını mı bakacağız ona yardım etmek için? Yaşam tarzına mı bakacağız ona yardım etmek için? Hayır kesinlikle hayır. Bakın biz bu dönem kardeş belediyeciliği başlattık. Bazı belediyelerimiz var imkanları sınırlı. Bütçeleri sınırlı, küçük. Ne yapıyor Kartal Belediyemiz bakın 2 tane iş makinesi bağışladı.

kilicdaroglu(3)

 

Ne yapıyor Belediye Başkanı Erzincan’da kendi özel işi için mi kullanacak. Hayır. Oranın çöpünü toplayacak. Oranın halkına hizmet edecek. Ne olacak? Demek ki diyecek ki, ben yalnız değilim. İstanbul’da bir belediye başkanı var İstanbullular seçti ve İstanbulluların bir eli, bir gölgesi bizim üzerimizde. Bize yardım ediyor. Toplumsal dayanışmayı sağlıyoruz. Huzuru sağlıyor. Bir toplumu toplum yapan varlık tasada ve kıvançta beraber olmaktır. Üzüntüler de beraber olacağız sevinçlerde de beraber olacağız. Sevinçlerde beraber olduğumuz zaman çoğalırız sesimiz daha gür çıkar. Tasada acıda beraber olduğumuz zaman acılarımızı azaltırız. Bunun üzerine inşa etmeliyiz siyaseti. O nedenle ben Kartal Belediye Başkanımıza yapmış olduğu bu hizmet dolaysıyla şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

KREŞ ÖĞRENCİLERİNDEN SÜRPRİZ

Kartal’da 2009 yılında 1 olan kreş sayısını 11’e çıkaran Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kreş öğrencileri de sürpriz yaptı. Belediyenin kreşlerinde eğitim gören öğrenciler, güftesi Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’in “Biz Kartal’ın çocuklarıyız” şarkısını seslendirdi. Minik öğrencilerin sürprizlerini büyük bir keyifle dinleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Başkan Altınok Öz, geleceğin emanetçisi çocukların önemine bir kez daha vurgu yaptılar.
BELEDİYE ÇALIŞANLARI İLE BİRLİKTE YEMEK YEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, sonra belediyenin yemekhanesinde belediye çalışanları ile bir araya gelerek yemek yedi.

BAŞKAN ALTINOK ÖZ’DEN KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediye hizmet binasının açılışı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ağırladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gösterdiği ilgi ve nezaket için teşekkür etti. Başkan Altınok Öz, Kartallı sanatçıların elinden çıkan bir çini vazoyu da hediye etti.

 

 

 

Galeri
📆 13 Nisan 2015 Pazartesi 11:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR