MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » CHP İstanbul adayları 2018 | 27. dönem milletvekili secimleri CHP İstanbul adayları
CHP İstanbul adayları 2018 | 27. dönem milletvekili secimleri CHP İstanbul adayları

CHP İstanbul aday adayları listesini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. 24 Haziran 2018’de yapılacak 27. dönem milletvekili genel seçimi CHP İstanbul adayları kimler? CHP’nin il il aday listesini, İstanbul ve diğer illerdeki adaylarını haberimizde bulabilirsiniz. YSK kesin aday listesinin açıklanacağı tarihi ve adaylardan bilgileri de sürekli güncellenen haberimizden öğrenebilirsiniz.

CHP’nin millevekili aday listesi açıklandı. Peki CHP İstanbul adayları kim? CHP İstanbul’dan hangi isimleri aday gesterdi. Haberimizden CHP İstanbul aday listesini ve il il CHP adaylarını bulabilirsiniz.

CHP ADAYLARI BELLİ OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı’nda toplanan MYK ve PM toplantısının ardından CHP’nin milletvekili adayları kamuoyuyla paylaşıldı. Yeni isimlerin dikkat çektiği CHP aday listesinde sürprizler de şaşırttı. İstanbul’da Barış Yarkadaş, Ali Şeker, Eren Erdem ve Trabzon’da Haluk Pekşen ve Mustafa Balbay aday gösterilmedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı ve genel seçimler için milletvekili adayları listesini Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) görüşüne sundu. Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeniden İzmir’den aday olurken, MYK’nın tamamı seçilecek yere konuldu. CHP’nin 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda parti yönetimine muhalefet eden isimler büyük ölçüde çizik yedi.

KURMAYLAR LİSTEDE

PM toplantısı sürerken listenin detayları da kulislere yansıdı. Kulislere yansıyan bilgiye göre, listede 18 kişilik MYK üyelerinin tamamı seçilecek yerlerden aday gösterildi. Tuncay Özkan İzmir’den İstanbul’a kaydırıldı. MYK’da milletvekili olmayan Fethi Açıkel, Ünal Çeviköz ve Gülizar Biçer Karaca İstanbul’dan aday gösterildi.

BAYKAL İLK SIRADA

7 Haziran ve 1 Kasım 2015’te ön seçimde Baykal’dan daha fazla oy alarak ilk sırada yer alan Nefi Kara listelerde yer alamadı. CHP’de İlhan Cihaner, Ali Şeker, Eren Erdem gibi isimlere yer verilmezken, Selin Sayek Böke İzmir’den aday gösterildi. Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nun karşısında aday olmak için imza toplayan Mustafa Balbay da listede kendisine yer bulamadı.

15 VEKİL SEÇİLECER YERLERDEN

Seçime katılabilmesi için Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla İYİ Parti’ye geçen milletvekilleri seçilecek yerlere konuldu.

CHP’nin Mart ayında yaptığı 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda parti yönetimine muhalefet eden isimlere de büyük oranda listelerde yer verilmedi.

İstanbul’da 1. bölgede Akif Hamzaçebi liste başı olurken, 2. bölgede Enis Berberoğlu, 3. bölgede Erdoğan Toprak liste başı oldu. Ankara 1. bölgede Tekin Bingöl, 2. bölgede Nihat Yeşil ve 3. bölgede Haluk Koç liste başı oldu.

İşte CHP İstanbu milletvekili adayları

İSTANBUL 1. ADAYLARI CHP ADAYLARI

1-Akif Hamzaçebi

2- Gamze Akkuş İlgezdi

3- Onursal Adıgüzel

4-Fethi Açıkel

5- Gürsel Tekin

6-İlhan Kesici

7- Oğuz Kağan Salıcı

8-Mahmut Tanal

9- İbrahim Kaboğlu

10- Sera Kadıgil

İSTANBUL 2. BÖLGE CHP ADAYLARI

1-Enis Berberoğlu

2-Aykut Erdoğdu

3-Tuncay Özkan

4-Yunus Emre

5-Sezgin Tanrıkulu

6-Yüksel Mansur Kılıç

7-Gökan Zeybek

8-Işık Öğütçü

İSTANBUL 3. BÖLGE CHP ADAYLARI

1- Erdoğan Toprak

2- Engin Altay

3- Mehmet Bekaroğlu

4- Zeynel Emre

5-Sibel Özdemir

6- Özgür Karabat

7- Turan Erdoğan

8- Gülizar Emacan

9- Saadet Kontenjanı

10- Turan Hançerli

11- Ali Çeşmeci

📆 21 Mayıs 2018 Pazartesi 11:05   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR