MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » CHP KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI
CHP KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

CHP Kartal İlçe Başkanlığı 11/Ekim/2015 Pazar günü Kartal meydanında toplanarak Ankara’da yaşanan bombalı terör saldırısını kınadı ve o saldırıda ölen vatandaşlarımızı andılar.

 

Törene CHP 1. Bölge Milletvekili adayları Metin Ağırman,Nurettin Sarıbal,Cem Haydar Bektaş,Derya Şentürk,Dr.Birsen Tursun,Kartal Cem Evi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı,Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan,Hüsnü yeşilyurt ve vatandaşlar katıldı.


chp3

CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

 
Ankara’da barış isteyen halka karşı gerçekleştirilen menfur saldırının planlayıcılarını ve gerçekleştirenleri lanetliyoruz.
yaşamını yitirenlere Allah’tan Rahmet yaralılara acil şifa, tüm halkımızada başsağlığı diliyoruz.

 
Reyhanlı olayları ile başlayan Suruçla devam eden dünde Başkent Ankara’da gerçekleşen halk düşmanı terör katliamlarının aldığı canlar aynı zamanda her boyutuyla ülkenin birlik ve bütünlüğüne özgür yaşama karşı gerçekleştirilmiş ülke tarihinin en kanlı eylemleridir.

 
Bu noktaya nasıl geldiğimizin çok iyi incelenmesi gerekiyor. 400 Milletvekili isteyerek Başkanlık arzusunda olan sarayın ? Koalisyon kurulmasını engelleyenlerin ? AKP teek başına iktidar olmazsa ülkede kaos olur diyenlerin? Ülke toprağının her metrekaresinde halkın güvenliğini sağlamakla yükümlü olan hükümetin? Yıllardır ayrıştırma,kin ve nefret dilini her fırsatta kullanan AKP’nin buradaki sorumluluğu büyüktür.

 
Kanlı cumartesi katliamına ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanının sırıtması,Sağlık Bakanının önümüzdeki seçim güvenliğinden bahsetmesi,96 vatandaşımızın şehit,400 vatandaşımızın yaralanmış olmasına rağmen İç İşleri Bakanının ”Güvenlik zafiyeti yoktur” diyerek istifa etmeyi akıllarının ucundan bile geçirmemeleri sorumsuzluğun ve pişkinliğin gelebileceği en son nokta değilde nedir?

chp2
Türkiye Cumhuriyetinin başkentinde Emniyet ve MİT’in kalbinde Cumhuriyet tarihinin en kanlı katliamı gerçekleştirilirken İç İşleri Bakanı çıkıpta güvenlik zafiyeti yoktur diyebiliyorsa bu yaşananların kontrol altında gerçekleşmiş olduğunun itirafımıdır? yoksa iktidarın halkımızın can güvenliğini sağlamak noktasındaki sorumluluğunu ve beceriksiliğini gizleme çabasımıdır? Katliamın failleri henüz belli olmasada ölen her vatandaşın sorumlusu hükümettir.
Cumhuriyet tarihinin kara lekesi olan Ankara’daki kanlı cumartesinin sorumluları bilmelilerki; Ülkenin ve halkın bütünlüğüne birlik ve beraberliğimize,toplumsal barışa ,özgürlük ve demokrasi taleplerimize karşı yaptıkları hertürlü fiil sonuçsuz kalacaktır.
Menfur saldırıda hayatlarını kaybedenleri saygıyla anıyoruz Ülkemizin başı sağolsun…
Erdal Kıskanç
CHP Kartal İlçe Başkanı

 

Yapılan basın açıklamasının ardından meydanda toplanan kalabalık sorunsuz bir şekilde dağıldı.

Galeri
Etiketler:
📆 11 Ekim 2015 Pazar 19:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR