MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Politika, Toplum » CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan 2015 seçim sonuçları sonrası ilk açıklama
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan 2015 seçim sonuçları sonrası ilk açıklama

Seçim sonuçlarına ilişkin parti liderlerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu 2015 Genel Seçimleri sonuçları sonrası açıklamada bulunarak ‘Demokrasi kazandı’ dedi.

 

 

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından parti liderlerinden, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından açıklamada bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroağlu; 2015 seçim sonuçlarına yönelik açıklamasında “Bir dönem kapandı, demokrasi kazandı. Demokratik yollarla bir baskıcı dönemi sona erdirdik. Demokrasi kazandı, Türkiye kazandı.Yaşasın demokrasi” dedi.

 
7 Haziran Genel Seçim sonuçlarının CHP’deki karşılığını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Şimdilik detaylı bir yorum yapmama kararı aldım. Genel hatlarıyla bir değerlendirmeyi ilerleyen günlerde yapacağım. Ancak bizim açımızdan bir sorun yok. Memnunum; istifayı gerektiren bir sonuç da değil. Şimdilik değerlendirmem bu kadar” sözleriyle özetledi.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun seçim sonuçlarına ilişkin “Memnuniyet” vurgusunun CHP Genel Merkezi’ndeki karşılığı ise “Seçimin kazananı ‘Demokrasi’, mağlubu ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan” şeklinde oldu. CHP Genel Merkez bahçesini dolduran yaklaşık bin kadar partilinin, HDP’nin barajı geçmesinin kesinleşmesiyle birlikte atmaya başladığı “Oy verdik gittiler” sloganı Genel Merkez yönetiminin de seçim değerlendirmesinin temelini oluşturdu.

 

 

BU SEFER SEVİNÇ VARDI

7 Haziran öncesindeki hemen hemen tüm seçimlerde “Hüznün ve hayal kırıklığının partisi” görünümüne bürünen CHP Genel Merkezi’nde “AKP’nin tek başına iktidar olamaması ve HDP’nin barajı geçmesinin sevinci” vardı. Bu tablo kendisini, HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in, yaptığı, “Bizim aldığımız oyda, bize emanet edilen oylar olduğu gerçeğini çok iyi biliyoruz ve hiç aklımızdan çıkarmayacağız” açıklamasının alkışlanmasıyla gösterdi.

 

TEKİN: KAYBEDEN ERDOĞAN VE AKP

CHP Genel Merkezi’ndeki tabloyu CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Görülüyor ki CHP seçmeni HDP’ye verdiği oyla demokrasinin kazanmasını sağlamıştır. Bu gerçek bile tek başına CHP’lilerin demokrasiye verdiği önemin, inancın göstergesidir. Türkiye demokrasisi kazanmıştır. CHP seçmeninin bu tavrı Türkiye’de demokrasinin kökleşmesinde önemli bir kilometre taşı olacaktır. Seçimin kaybedeni ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP’dir” sözleriyle özetledi.

 

 

KILIÇDAROĞLU İSTİFA ETMİYOR

CHP’deki seçimlerin ilk değerlendirmeleri arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası istifası da vardı. CHP Genel Sekreteri Tekin, “Genel Başkan’ın istifasını gerektiren bir tablo bulunmuyor. Kılıçdaroğlu ve CHP son derece başarılı bir seçim kampanyası yürüttü” sözleriyle Kılıçdaroğlu’nun seçim sonuçlarına ilişkin “İstifa yok” açıklamasını pekiştirdi.

 

 

Öte yandan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, seçim sonuçlarına ilişkin, “Demokrasi kazandı. Bizim millet iradesine saygımız var. Şu andaki tabloya baktığımızda önümüzdeki süreçte tek başına hükümet görünmüyor. Belli ki bir koalisyon hükümeti olacak” dedi. CHP’de partililer, akşam saatlerinden itibaren Söğütözü’ndeki CHP Genel Merkezi’ne gelmeye başladı. Partililer, genel merkez önünde kurulan dev ekrana yansıtılan sonuçları buradan takip ediyor. Sonuçları basın mensuplarının bulunduğu ikinci kattan takip eden CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise ilk sonuçları AA muhabirine değerlendirdi.

 

 

Gürsel Tekin, seçim sonuçlarına ilişkin “Demokrasi kazandı. Bizim millet iradesine saygımız var. Şu andaki tabloya baktığımızda önümüzdeki süreçte tek başına hükümet görünmüyor. Belli ki bir koalisyon hükümeti olacak. Milletin kararı, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

‘Balkon konuşmasını Demirtaş yapacak’

 

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, kesin olmayan seçim sonuçlarını değerlendirdi. Aygün, “Bu seçimin tek mağlubu Ahmet Davutoğlu ve patronu Tayyip Erdoğan’dır, umarım bu seçim ‘sonun başlangıcı’ olur. Balkon konuşmasını Selahattin Demirtaş yapacak” dedi. 2015 Genel Seçim sonuçlarına ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Aygün, CHP’yi eleştirirken HDP’ye övgüler dizdi.

 

Aygün, seçim sonuçları hakkında şunları kaydetti:

 

“HDP barajı geçti. Salt bu sonuç tek başına AKP’yi geriletecek. Herkes sandık başında. Kimse ayrılmıyor. Çünkü hırsızların ne yapacağı belli olmaz. Türkiye nihayet 13 yıl sonra ilk kez tertemiz bir soluk alacak. MHP bu seçimin galiplerinden biri, oyunu yüzde 30 artırdı. Bu seçimin tek mağlubu Ahmet Davutoğlu ve patronu Tayyip Erdoğan’dır, umarım bu seçim ‘sonun başlangıcı’ olur. Balkon konuşmasını Selahattin Demirtaş yapacak. Yapmasın.. Yapmasın.. Balkon konuşmaları lanetle anılsın. CHP hep yaptığı gibi sağa oynadı. Özçelik, Böke, Kesici, Bekâroğlu tercih edildi. Sol kulvar boş kaldı. HDP bu boşluğu doldurmayı başardı.”…Mynet haber

📆 08 Haziran 2015 Pazartesi 09:49   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR