MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Manşet, Politika, Toplum » CHP SOL KANAT: “Adaylar ön seçimle belirlenmeli”
CHP SOL KANAT: “Adaylar ön seçimle belirlenmeli”

CHP SOL KANAT, İstanbul’da Üsküdar’dan sonra İstanbul 2. Bölge’de Şişli’de yaptığı toplantıda “Genel Seçimlerde, milletvekili adaylarının belirlenmesinde mutlaka tüm üyelerin katılımıyla hakim denetiminde ön seçim yapılmalıdır” yaklaşımı  öne çıktı.

 

 

“Milletvekili adayları için kullanılacak kontenjan oranı Türkiye çapında yüzde 5’i geçmemeli” vurgusunun da yapıldığı toplantıya ilgi yüksekti. Toplantıdan sonra topluca Cumhuriyet Gazetesi’ne yüründü ve CHP Sol Kanat’ın ifade özgürlüğü ile dayanışma içinde olunduğu iletildi.

CHP SOL KANAT hareketinin Pazar günü Şişli Kent Kültür Merkezi’nde yaptığı “CHP İktidara nasıl yürür” başlıklı foruma ilgi yüksekti. Özellikle İstanbul 2. Bölge’den CHP’lilerin katılımın yüksek olduğu foruma CHP PM üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş ve CHP PM üyesi ve Ordu Milletvekili İdris Yıldız’ın yanı sıra, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları Mehmet Diribaş ve Kenan Sönmez de katıldı. Şişli, Sarıyer, Kağıthane, Beşiktaş gibi bir çok ilçeden katılımın olduğu forumda SODEV Başkanı Erol Kızılelma ve Sosyal Demokrasi Derneği İstanbul Şube Başkanı Süha Akıncı da izleyici olarak yer aldılar.

Münür Aydın’ın yönettiği forumda divan, Metin Öcalan, İbrahim Barut, Çetin Keskin, Bennur Yıldırım ve Fazıl Uğur Soylu’dan oluştu.

CHP tarihinden ve son yıllarda yükselen mücadeleden karelerin yer aldığı cinevizyon gösterisinden sonra özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yitirdiklerimizle ilgili saygı duruşu yapıldı. Katılımcılara önerilerini sunmaları için yazılı formlar dağıtıldı.

 

 

SORUNLARI CHP İKTİDARI ÇÖZER

CHP Sol Kanat adına açılış konuşması yapan Metin Öcalan, Sol Kanat’ın tarihini de anlattıktan sonra, “devlet artık bir AKP devletine dönüşmüş, laiklik fiili olarak yok edilmiştir” vurgusu yaptı. “CHP iktidar olmadan hiçbir sorun çözülemez” diyen Öcalan, “bu iktidarı yıkmak için demokrasi ve özgürlükçü kesimlerle, Sosyal Demokrasinin solunda ki kesimlerle büyük ve tarihsel bir ittifaka girmek kaçınılmazdır” dedi. “Parti tarihinde ne zaman ön seçim yöntemi kullanılmışsa parti başarılı olmuştur” diyen Öcalan konuşmasını “Milletvekili adaylarının belirlenmesindeki tek yöntemin tüm üyelerle hakim nezaretinde yapılacak bir ön seçim olması gerektiğini” vurgulayarak konuşmasını tamamladı.

 

 

SEÇİM BİLDİRGESİNE ÖRGÜT KATILMALI!

CHP PM üyesi ve Ordu Milletvekili İdris Yıldız ise yaptığı konuşmada, 2015 seçimlerinde CHP’nin iktidarı için herkesi mücadeleye çağırırken, CHP Sol Kanat’ın yaptığı çalışmayı önemsediğini ve desteklediğini vurguladı.

 

CHP PM üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, partinin ön seçim için çalışmaları devam ettirdiğini, kendisinin ön seçimden yana olduğunu  vurguladıktan sonra, parti içi demokrasinin önemine yönelik, CHP tarihi de dahil olmak üzere, uluslararası alandan örnekler verdi. “12 Eylül darbesinin tek olumlu kararı belki de bütün partilerin aday belirlemede ön seçim yapma kararıdır” diyen Karakaş, “ancak ön seçim düzenlemesinin 1983’de o dönemki bütün partilerin ortak kararıyla değiştirildiğini” belirtti. Parti üyelerini 2015 seçim bildirgesine aktif katılmaya, görüş bildirmeye” davet eden Karakaş, “bütün örgütümüz bu daveti örgüt toplantılarıyla, danışma toplantılarıyla hayata geçirmelidir” dedi.

 

 

BU DÜZEN DEĞİŞMELİ!

Sol Kanat Yürütme Kurulu üyesi, gazeteci yazar Necdet Saraç, “kendisini sol, sosyal demokrat olarak ifade eden bir partide “ön seçimi tartışmak bile anlamsızdır” dedikten sonra, “CHP’nin en önemli sorunu söylemleriyle ilgili olarak inandırıcılık ve güven sorundur” dedi.  “İnandırıcı olmak için Türkiye’nin laiklik, eğitim, Kürt meselesi, Alevi meselesi gibi temel sorunlarında köşeli konuşmalıyız” diyen Saraç “1973’de bu düzen değişmeli’ diyen bir CHP geleneği tekrar hatırlanmalı ve 2015 seçim bildirgesinin en başına bu belirleme konmalıdır” dedi. “Toplantı yaptığımız yer Hrant Dink’in öldürüldüğü yere 100, baskı altına alınmaya çalışılan Cumhuriyet Gazetesi’ne ise 500 metre mesafede” diyen Saraç, haksızlıklara karşı çıkmak için “daha cüretkar olmak gerekir” dedikten sonra, forum katılımcılarına “Cumhuriyet Gazetesi”ni ziyaret edelim ve dayanışmamızı doğrudan iletilim” çağrısı yaptı.

 

 

CUMHURİYET GAZETESİ ZİYARETİ

Daha sonra toplantının forum bölümünde yaklaşık 20 kişi söz alarak konuştu. Metin Doğan, Zeynel Öztürk, Nazan Tok, İrfan Aydın, Recep Koçak ve Abuzer Çetinkaya gibi bir çok konuşmacı “CHP iktidarının gerçekleşmesinin en önemli  adımlarından birinin parti üyelerinin sürece katılmasının önemine” vurgu yaptılar, CHP iktidarı için kararlılığın ve birliğin öneminin altını çizdiler.

 

 

Forum bittikten sonra, foruma katılan kişiler topluca Cumhuriyet Gazetesi’ne yüründü. Gazete çevresinde barikatlar olduğu için, sınırlı sayıda temsilci ile gerçekleşen görüşmede, CHP Sol Kanat temsilcileri, ifade özgürlüğüne destek verdiği için  gerici bazı kişi ve kuruluşların tehditiyle karşı karşıya kalan gazete yöneticilerine “Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan baskıları kınıyor, gazetenin yanında yer alıyoruz” dediler.

18 Ocak 2015, İstanbul

CHP SOL KANAT Basın Bürosu

📆 20 Ocak 2015 Salı 12:38   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR