MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Genel, Manşet, Toplum » CHP’de sancılı PM toplantısı
CHP’de sancılı PM toplantısı

CHP Parti Meclisi (PM) İzmir Büyükşehir ile İstanbul’un ilçelerinde belediye başkan adaylarını netleştirecek. Kritik PM’de bazı ilçelerde kapalı oylama yapılması listelerin değişmesine yol açabilir.

İYİ Parti ile ittifak görüşmelerini tamamlayan CHP, en kritik MYK ve Parti Meclisi (PM) toplantısını yapacak. İzmir adayının belirleneceği toplantıda ayrıca İstanbul, İzmir, Adana ve Mersin’in merkez ilçe adaylarıyla ilgili tartışmalar yaşanması bekleniyor.

CHP PM yerel seçim öncesi aday belirleme sürecinde 7’nci toplantısını yapacak. İzmir büyükşehir başta olmak üzere yüzlerce belediye başkan adayının netleşmesi beklenen kritik gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığındaki MYK toplantısı ile başlayacak. MYK’da Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun ile hazırladığı aday listesi ele alınacak. Listede daha önce Mersin adayı örneğinde olduğu gibi PM’ye sunulacak listede değişiklikler sürpriz olmayacak.

İZMİR İÇİN TUNÇ SOYER OYLANACAK

MYK’da netleşen liste daha sonra son karar için saat 15.00’te toplanması öngörülen PM’ye sunulacak. Listede İzmir adayı olarak Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Soyer’e PM’de vize çıkması sürpriz olmayacak ancak İzmir’in merkez ilçeleri için gösterilecek adaylar üzerinde tartışma yaşanması bekleniyor. Kulislere göre kentteki dengeler gözetilerek bazı ilçelerde Aziz Kocaoğlu’na yakın isimler aday gösterilebilir.


📆 27 Ocak 2019 Pazar 14:08   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR