MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » CHP’DEN AVUKATLARA KORONA DESTEĞİ TEKLİFİ
CHP’DEN AVUKATLARA KORONA DESTEĞİ TEKLİFİ

AVUKATLARA 3 AY ASGARİ ÜCRET VERİLSİN
 

CHP’nin avukat kökenli vekili Mahmut Tanal, salgın yüzünden zor günler geçiren avukatlara 3 ay süreyle asgari ücret tutarında nakdi yardım yapılması amacıyla kanun teklifi hazırladı.
 
 

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, koronavirüs salgınının en çok etkilediği meslek gruplarının başında gelen avukatlara 3 ay süreyle asgari ücret tutarı olan 2 bin 324 TL nakdi yardım yapılması amacıyla kanun teklifi hazırladı.

YARGISAL İŞLEMLER DURDU AMA FATURA VE KİRA DURMADI

Tanal’ın TBMM Başkanlığı’na sunduğu teklifin gerekçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında yargısal iş ve işlemlerinin büyük çoğunluğunun durdurulduğu hatırlatılarak, “Hiç şüphesiz öncelikle COVİD-19 salgınının atlatılarak sağlıklı günlere ulaşmayı istemekteyiz. Ancak insanların hayatlarına devam edebilmeleri için de para kazandıkları mesleklerini ifa edebilmelerine ihtiyaçları vardır. Avukatlarımızın hayatlarını meslekleri sayesinde idame ettirdikleri unutulmamalıdır. İcra daireleri kapatılmış, süreler durdurulmuş, duruşmaların ertelenmesi tavsiye edilmiş haldedir. Fakat ne elektrik, su, doğalgaz faturaları ne ev-büro kiraları ne de diğer ödemeler durmamıştır, halen avukatlardan talep edilmeye devam edilmektedir. Ancak bu ödemelerin nasıl yapılacağı hususu bir muamma halini almıştır” denildi.

EN AZINDAN ASGARİ ÜCRET TUTARINDA ÖDEME YAPILSIN  

Avukatlık Kanunu’nun “Avukatlığın mahiyeti” başlıklı 1. maddesinde “Avukatlık, kamu hizmeti ve serbest bir meslektir” denildiğinin belirtildiği gerekçede, şöyle devam edildi: “Bağımsız yargının güvencesi olan avukatlarımızın yürüttüğü görevin, niteliği itibari ile bir kamu hizmeti olduğu ilgili maddede açıkça belirtilmiş haldedir. İzah edilen hususlar nazarı itibara alındığında; kamu hizmeti sunan avukatlarımıza, gerek fatura gerek kira ödemelerini yapabilmeleri ve hayatlarını idame ettirebilmeleri için sosyal devlet ilkesi ışığında en azından asgari ücret tutarında yardım ödemesi yapılması gerektiği açıktır. Salgının ne zaman biteceğinin öngörülebilmesi mümkün olmamakla birlikte, yapılan açıklamalarda en iyi ihtimalde havalar ısınıncaya kadar devam edeceği belirtildiğinden avukatlarımıza en az 3 ay nakdi yardıma ihtiyaç olduğu görülmektedir.”
Av. Mahmut TANALCHP İstanbul Milletvekiliİnsan Hakları Komisyonu ÜyesiTel: 0312 420 55 60-61Faks: 0312 420 20 90

📆 05 Mayıs 2020 Salı 18:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR