MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » CHP’DEN TÜRK BAYRAĞINI YIRTAN YUNAN VEKİL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
CHP’DEN TÜRK BAYRAĞINI YIRTAN YUNAN VEKİL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

CHP’DEN IRKÇI YUNAN VEKİL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

CHP’li vekil Mahmut Tanal, Avrupa Parlamentosu’nda Türk Bayrağı’nı yırtan ırkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


TCK’nın ilgili maddelerini hatırlatan Tanal, bayrak düşmanı ırkçı Lagos’un Türkiye’de yargılanması önünde bir engelin olmadığına dikkat çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) Türk Bayrağı’nı yırtarak büyük bir provokasyona imza atan ırkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Tanal, suç duyurusu dilekçesinde, bayrağın bir milletin varlığının ve bağımsızlığının sembolü olduğunu hatırlattı.  

Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 300’üncü maddesindeki “Türk Bayrağını yırtarak, yakarak veya sair surette ve alenen aşağılayan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” ifadesi ile bayrağa ve bayrağın temsil ettiği değerlere karşı saldırganca gerçekleştirilen her türlü davranışın suç oluşturduğunun tanımlandığını kaydeden Tanal, ayrıca şüpheli şahsın gerçekleştirdiği bu çirkin eylem ile TCK 301’inci madde kapsamındaki “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçunu da işlediğini vurguladı.

Dilekçesinde, “Yüce Türk Milletine, Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve egemenlik alametimiz olan Türk Bayrağına yapılan bu saldırının kabulü mümkün değildir” ifadesini kullanan Tanal, “Şüpheli Ioannis Lagos’un Şanlı Bayrağımızı kürsüye çıkarak yaptığı konuşmanın ardından yırtması; yukarıda açıklanan nedenlerle TCK 300. ve 301. maddeleri kapsamında suç oluşturmaktadır” dedi.

IRKÇI LAGOS TÜRKİYE’DE YARGILANABİLİR

Türk Ceza Kanunu’nun 13. maddesinde  Millete ve Devlete Karşı Suçların  kim tarafından, nerede işlendiğinin bir önemi olmaksızın Türk Kanunlarının uygulanacağının ve Türkiye’de yargılama yapılabileceğinin” açık bir şekilde belirtildiğinin altını çizen Tanal, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla gerekli yazışmanın yapılarak şüpheli şahsın kimlik bilgilerinin tespit edilmesini talep etti.

CHP’li vekil Mahmut Tanal, egemenlik ve bağımsızlığımızı aşağılamaya yönelik; Milletimize, Devletimize ve Bayrağımıza karşı yapılan bu saldırıyı gerçekleştiren ırkçı Ioannis Lagos’un cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılması talebini dile getirdi.  

📆 30 Ocak 2020 Perşembe 21:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR