MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Genel, Toplum » CHP’li Meclis Üyeleri Serzenişte Bulundu
CHP’li Meclis Üyeleri Serzenişte Bulundu

CHP’li Meclis Üyeleri Serzenişte Bulundu: Olası depremde çocuklarımızı, öğrencilerimizi düşünüyoruz… Uykularımız kaçıyor… Sorumluluğumuz var… Kaygılıyız!..

İstanbul İl Genel Meclisinin 2011 yılı Kasım ayı oturumları devam ediyor. CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri olası İstanbul depremi için defalarca önerge vermiş ve gerçekleştirdikleri konuşmalar ile beklenen deprem ile ilgili ne tür çalışmaların yapıldığı ve alınan önlemlerin neler olduğu dile getirilmişti. Son yaşanan Van depremi nedeni ile olası İstanbul depremi CHP’liler tarafından bir kez daha İl Genel Meclisi gündemine getirildi.

Yaşanan Van depremi, beklenen İstanbul depremi için ele alınması gereken önlemlerin aciliyetini bir kez daha gözler önüne serdi

Hazırladığı yazılı önerge için Meclis kürsüsünde Meclis Üyelerine hitap eden CHP İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Kartal şunları söyledi: “Yaşanan Van depremi, beklenen İstanbul depremi için ele alınması gereken önlemlerin acili yetini bir kez daha gözler önüne serdi. Deprem uzmanları İstanbul depremini bekliyor, bizler İl Genel Meclis Üyeleri olarak ana görevimiz olan Okullarımız, Hastanelerimiz, Yurtlarımız ve Kamu kuruluşu binalarımızın depreme ne kadar hazırdır? Sorularını bir kez daha sormak zorundayız. İl Genel Meclisi olarak sorumluluk bizlerde. Çocuklarımızı, öğrencilerimizi düşünüyoruz uykularımız kaçıyor, sorumluluğumuz var, kaygılıyız”

İl Özel İdare bütçesinin çok büyük bir bölümünü Okullarımız, Hastanelerimiz, Yurtlarımız ve Kamu kuruluşu binalarımızın güçlendirilmesi için ayırmalıyız

“İl Özel İdaresi yeni bir bütçe yılına giriyor. 2012 yılı bütçemizin yatırımlarını bu yıl çok daha fazlasını Okullarımız, Hastanelerimiz, Yurtlarımız ve Kamu kuruluşu binalarımızın güçlendirilmesi için ayırmalıyız. Acilen risk taşıyan okullar, hastaneler ve kamu binaları belirlensin, önlemler alınsın ve boşaltılsın. Rant uğruna çocuklarımızın ve insanlarımızın hayatları solmasın, enkaz altlarında kalmasın”

Allah İstanbul’u korusun, deprem sonrası toplanacak meydanlarımız yok! Gelin hep beraber aç gözlü mütahit’ler, iş birlikçi bürokratlar ve ahlaksız siyasetten halkımızı kurtaralım

“Deprem sonrası toplama meydanları yok, çarpık yapılaşma çok. Çadır yetersiz ve çadır alanları yok. Plan tadilleri kent yoğunluğunu arttırıyor, en kötüsü de trafik. Gelin hep beraber aç gözlü mütahit’ler, iş birlikçi bürokratlar ve ahlaksız siyasetten halkımızı kurtaralım”

CHP İl Genel Meclis Üyeleri Süleyman Kartal, Ali Cemel Kimverdi, Göksel Sunter, Refik Akova, Tahir Çelik, Ömer Erol Çakır, Erhan Bozan, Cengiz Aydın, Aynur Erbaş ve Yetkin İnan imzaları ile verilen “İlimizdeki Kamu binalarının deprem riski hakkında” konulu yazılı önergeleri oy birliği ile ilgili birim ve komisyonlara havale edildi. Önergede şunlara değinildi;

Olası İstanbul depreminde insan kaybının önlenmesi adına ne gibi önlemler alınmaktadır. Halen güçlendirilmemiş tehlike arz eden kamu binaları, okul ve hastanelerin var mı?

“Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa ERDİK yaptığı açıklamasında binlerce kamu binasının çok ciddi tehlike arz ettiğini belirtmiştir. Van depreminde yıkılan kamu binaları ve okulların durumu İstanbul da olası beklenen depremde bizlerin sorumluluğunu daha da arttırmaktadır. Bu kapsamlarda:
1- Halen güçlendirilmemiş tehlike arz eden kamu binaları, okul ve hastanelerin açıklanması.
2- Olası bir depremde insan kaybının önlenmesi adına ne gibi önlemler alınmaktadır.
Bu konularda yapılmış ya da yapılacak olan çalışmaların tarafımıza yazılı olarak verilmesi hususunu meclisin bilgilerine saygı ile arz ederiz”

İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü cevap versin: “İlçelerde ki çadır alanları için ayrılan arsaların İmar durumlarında değişiklik yapıldığı ve bu alanlarda inşaatlar olduğu doğru mudur?

CHP İl Genel Meclis Üyeleri İlyas Yılmaz, Erhan Bozan ve Hasan Kırıkoğlu imzaları ile verilen önergede de; İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olası İstanbul depremi ile ilgili İlçelerde kurulacak çadır alanlarının durumunu gösteren bir çalışmanın olup olmadığı sorgulayarak,“ Son günlerde yazılı ve görsel basında çıkan haberler de belirlenen deprem alanlarının imar durumlarında değişiklik yapıldığı ve bu alanlarda inşaatlar olduğu yazılmaktadır. Bu haberler doğru mudur? Bu durumda yeni bir çalışmalar yapılmakta mıdır? Soruları sorularak İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından İl Genel Meclisine bilgi verilmesi istendi.

📆 11 Ağustos 2015 Salı 12:22   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR