MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Çekmeköy, Flaş, Genel, Manşet, Politika, Toplum » CHP’Lİ ÖĞÜT İBB’NİN 30 AİLEYİ EVSİZ BIRAKACAĞI İMAR PLANLARINI BAŞBAKAN’A SORDU
CHP’Lİ ÖĞÜT İBB’NİN 30 AİLEYİ EVSİZ BIRAKACAĞI İMAR PLANLARINI BAŞBAKAN’A SORDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi’nde “Yeşil alan” alan ilan ettiği Kemer Deresi çevresinde yer alan evleri yıkım kapsamına alması Meclis’e taşındı.

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede mahalle halkının kendilerine herhangi bir tebligat gelmediğini, evlerinin yıkım kapsamına alındığını tanıdıkları aracılığıyla İBB’ye asılan listelerden öğrendiklerini belirterek, söz konusu bölgenin yeşil alan ilan edilmesinin gerekçesini sordu.

 

 

Bölgede ikamet edenlerin tapusu olan evlerinin yıkılacak olmasına karşı İBB’ye itiraz dilekçesi sunduğunu belirten Öğüt, yaşanacak mağduriyetler göz önünde bulundurulduğunda planların yeniden gözden geçirilmesinin planlanıp planlanmayacağını sordu.

 

 

CHP’li Öğüt ayrıca, “Mahalle sakinleri, yeşil alana gerekçe gösterilen derenin İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın bölgeyi ziyaretinden sonra iş makinalarıyla dereyi evlere yakınlaştırmak için çalışma yapıldığını dile getirmektedir. Bölgenin yeşil alan ilan edilmesi için önceden planlı bir çalışma yapıldığını iddia etmektedir” diyerek, “ İddia doğru mudur; araştırılması ve kamuoyuna açıklama yapılması düşünülmekte midir?” sorusunu yöneltti.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Kadir Gökmen ÖĞÜT
İstanbul Milletvekili
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi’nde “yeşil alan” alan ilan ettiği Kemer Deresi çevresinde yer alan evlerin yıkım kapsamına alındığı kamuoyuna yansımıştır. Mahalle halkı, kendilerine herhangi bir tebligat gelmediğini, tanıdıkları aracılığıyla İBB’ye asılan listelerden öğrendiklerini dile getirmektedir. Uzun yıllardır oturdukları ve tapusu olan evlerinin yıkılacak olmasına karşı İBB’ye itiraz dilekçesi de sunmuşlardır.

Bu bağlamda;

Söz konusu bölgenin yeşil alan ilan edilmesinin gerekçesi nedir?
Bölgedeki evlerin yeşil alan için yıkılacağına ilişkin kararın hane sahiplerine tebliğ edilmediği doğru mudur; doğru ise neden bildirim yapılmamıştır?
Bölgede ikamet edenlerin yaşayacakları mağduriyet göz önünde bulundurulduğunda planların yeniden gözden geçirilmesi planlanmakta mıdır?
Mahalle sakinleri, yeşil alana gerekçe gösterilen derenin İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın bölgeyi ziyaretinden sonra iş makinalarıyla dereyi evlere yakınlaştırmak için çalışma yapıldığını dile getirmektedir. Bölgenin yeşil alan ilan edilmesi için önceden planlı bir çalışma yapıldığını iddia etmektedir. İddia doğru mudur; araştırılması ve kamuoyuna açıklama yapılması düşünülmekte midir?

📆 15 Mayıs 2015 Cuma 15:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR