MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » CHP’li Yurdakul, Başkan Topbaş’a sordu
CHP’li Yurdakul, Başkan Topbaş’a sordu

CHP’li Yurdakul, Başkan Topbaş’a sordu: İstanbul’da; İnsan sağlığına oldukça zararlar veren kaç adet baz istasyonu vardır?

Bağcılar Belediyesi ve İBB Meclisinin CHP’li Üyesi Ümit Yurdakul hazırladığı yazılı soru önergesini İBB Meclisi toplantısında sözlü okuyarak; Özellikle hamilelere, bebeklere, yaşlılara ve yaşayan tüm canlılara elektromanyetik dalgalar yayarak insan sağlığına oldukça zararlar veren Baz İstasyonlarını İBB Meclisi gündemine taşıyarak aşağıdaki soruları Başkan Topbaş’a sordu:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2015 yılı Nisan ayı toplantılarında İBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Ümit Yurdakul, Yavuz İren, Avedis Kevork Hilkat, Hasan Tapan, Muzaffer Şahin, Hadi Akmungan, Zeynel Yılmaz imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi:
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanlığına

Konu: Baz İstasyonları
Bilindiği gibi 5393 sayılı yasanın 15. Maddesine eklenen iki fıkra ile (Ek:12/11/2012-6360/18 md.) kuruluş izni verilen alanda, tesis edilecek elektronik haberleşme istasyonlarına kent ve yapı estetiği ile elektronik haberleşme hizmetinin gerekleri dikkate alınarak ücret karşılığında yer seçim belgesi verilmekte ve ücretini almaya büyükşehir belediyesi yetkilidir denmektedir. Bahsedilen ‘Yer Seçim İzin Belgesi’ halk dilinde ‘baz istasyonu’ diye anılan, direk üstlerine, çatılara, kulelere takılan aletlere verilen bir cins imtiyaz belgesi gibidir.
Cep telefonlarıyla haberleşmek için gerekli baz istasyonları, elektromanyetik kirlilik yaratırlar. Bu kirlilik, hamilelere, bebeklere ve yaşlılara diğer insanlardan daha çok zarar verirler.
Bu bağlamda aşağıdaki sorularımızın başkanlık makamınca yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımızla arz ederiz.
1-İstanbul’da kaç adet baz istasyonu vardır?
2-Yasaya ilavesiyle birlikte yer seçim belgesi verilen kaç yer vardır? Buralar nereleridir? Hangi GSM şirketleri başvuruda bulunup bu belgeyi almıştır?
3-Yer seçim belgesinin ücreti ne kadardır? Ücret neye göre belirlenmektedir?
4-İstenilen yerde süresiz baz istasyonu kurma hakkı var mıdır?
5-Ücreti yatırılmasına rağmen yirmi gün içerisinde verilmeyen “yer seçim belgesi verilmiş sayılır” cümlesinin anlamı nedir? Ücretini veren, belgesini alır anlamına mı gelmektedir?
6-İBB’nin bilimsel verilere dayanarak yaptığı elektromanyetik alan ölçümleri var mıdır? Varsa sonuçları nelerdir?
7-İstanbul’da ki baz istasyonlarının denetimini kim yapmaktadır? Kaçak baz istasyonu tespiti var mıdır? Varsa ne gibi işlemler yapılmaktadır?
8-Belediyemizden izin alınmadan kurulan baz istasyonlarının tespitinde ilgili GSM şirketlerine ceza uygulaması yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa verilen cezalar nelerdir?

📆 15 Nisan 2015 Çarşamba 13:04   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR