MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, İlçeler, Kültür-Sanat, Maltepe, Manşet, Toplum » ‘Çırpınıp İçinde Döndüğüm Deniz’ heykel sergisi açıldı
‘Çırpınıp İçinde Döndüğüm Deniz’ heykel sergisi açıldı

ÂŞIK VEYSEL TEMALI ESERLERİNİ İLK KEZ MALTEPE’DE SERGİLİYOR 

Çalışmaları yurt içi ve yurt dışında pek çok sergide yer alan heykel sanatçısı Adnan Doğan’ın  “Çırpınıp İçinde Döndüğüm Deniz” isimli son kişisel heykel sergisi Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı.

Çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam eden sanatçı, farklı malzeme ve tekniklerle hazırladığı eserlerini Maltepeli sanatseverlerin beğenisine sundu. Ünlü halk ozanı Âşık Veysel’in “Çırpınıp İçinde Döndüğüm Deniz” isimli eserine sergisinin ismini veren sanatçı “Âşık Veysel sergimin temalarından birini oluşturuyor. Çalışmalarım Âşık Veysel yılı olmasının öncesine dayanıyor.

Âşık Veysel çalışmak sadece benzerlik değilse oldukça zordur. Gördüğüm çalışmalar genellikle oryantalist yorumlardı. Âşık Veysel’in Türk aydınlanma hareketine katkısının göz ardı edildiğini düşünüyorum. Âşık Veysel Anadolu aydınlanmasının bence önderlerinden biridir ve oryantalizmi aşmak gerekir. Ünlü ozan için hazırladığım iki heykelime ilk kez bu sergide yer verdim. Onun yaşam çabası hepimizin çabasını anlatıyor diye düşünüyorum.” dedi. 

AYSAN VE ALTIOK ANISINA HAZIRLADIĞI ESERLERİNİ SUNDU

Bu sergisinde uzun dönem ve son dönem çalışmalarına yer verdiğini paylaşan Doğan “Göç temalarımdan birini oluşturuyor. Eserlerimde gerçek bir duygudan yola çıkıyorum. Bir eserin sanat eseri olması için gerçek bir duygudan yola çıkması gerekiyor yoksa dekoratif bir eser olmaktan öteye gidemez.” diye konuştu. Sergide Doğan’ın 2 Temmuz 1993’te Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren Metin Altıok ve Behçet Aysan anısına hazırladığı eserleri de yer aldı. Serginin açılışında Türkan Saylan Kültür Merkezi Kültür Sanat Koordinatörü Levent Turhan Gümüş tarafından Doğan’a plaket takdim edildi. Doğan’ın sergisi 20 Mayıs’a dek Galeri A+B’de ziyaret edilebilir.

📆 08 Mayıs 2024 Çarşamba 13:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR