MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum » ÇOCUKLAR BAŞKAN KILIÇ’A SÖZ VERDİLER
ÇOCUKLAR BAŞKAN KILIÇ’A SÖZ VERDİLER

ÇOCUKLAR SÖZ VERDİ ‘ÇEVREMİZİ KORUYACAĞIZ’
Kağıthane’de çocuklar çevreyi koruyarak sahip çıkacaklarına dair Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a söz verdi.
Kağıthane Belediyesi, çevre bilincini geliştirme amacıyla ilçedeki 45 ilk ve orta dereceli okul öğrencilerine yönelik Çevre Eğitimi başlattı. Yaklaşık 2 ay sürecek eğitimde 50 bin öğrenciye konu ile ilgili eğitim verilecek. Seyrantepe İlkokulu Spor Salonu’nda gerçekleşen eğitimde öğrencilere ve velilere çevre konulu bir film izletildi.

 

 

Filmde ağaçların nasıl korunacağı, pet şişe kullanımının çevreye verdiği zarar, cam şişe kullanımın çevreye yararı, atık pillerin nereye atılması ve atık yağların nereye dökülmesi gerektiği konusunda temel bilgiler yer aldı. Filmin yetişkinler için versiyonu da velilere izletildi.
Eğitime öğrencilerle birlikte katılan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yaptığı konuşmada yarınların çevreyle birlikte gençlere ve gelecek nesillere emanet edildiğini vurguladı.

 

 

Başkan Kılıç ”Geleceğimiz için sizlere çok büyük görevler düşüyor, biz burada sizlere temel bilgileri aktardık, sizlerde bundan sonraki süreçte burada öğrendiklerinizi ailelerinizle paylaşın. Daha yaşanılabilir bir çevre için bunları uygulayalım ve gelecek kuşaklara yaşanılabilir bir çevre bırakalım. Çevremiz bize emanetti, şimdi ise sizlere emanet, sizden de gelecek nesillere emanet olacak” dedi.

 
Atık yağ ve kullanılmış pilleri sokaklarda yer alan atık yağ ile pil depolama noktalarına bırakılması gerektiğini belirten Başkan Kılıç ev atıklarının da mutlaka çöp poşetlerine konarak belirlenen saatler içerisinde sokaklara bırakılmasını istedi. Başkan Kılıç,” Ki bu saatler çok kısa aralıklı olması sebebiyle herhangi bir sorun ile karşılaşılmayacak, koku, kirlilik olmayacak” şeklinde konuştu.

 
Plastik şişe, alüminyum kutu ve süt kutusu giyen animatörlerin gösterisine büyük ilgi gösteren öğrenciler filmi izleyip, çevrenin korunması ile ilgili bilgiler aldıktan sonra Başkan Kılıç’a çevreyi koruyup sahip çıkacaklarına dair hep birlikte söz verdi.

📆 20 Ekim 2015 Salı 10:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR