MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Sağlık, Toplum » Coronavirüs ne zaman bitecek?
Coronavirüs ne zaman bitecek?

Coronavirüs Türkiye’de ne zaman yavaşlar ?
Corona ne zamana kadar yayılmaya devam eder ?

CORONAVİRÜS NE ZAMAN YAVAŞLAR ?

Coronavirüs Aralık 2019’da Çin’de başlamıştı.

İlk başlarda tüm dünya sadece Çin’de kalacağı ve oarda biteceğini düşünürken şu an başta Amerika ve Avrupa coronavirüsün merkezleri haline geldi.

Amerika ve AVrupa’da günde 20 bine yakın kişi hayatını kaybediyor.

Ülkemiz’de de corona yayılmaya devam ediyor.

Bugün açıklanan verilere göre 4117 yeni hasta kadedilirken 87 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Toplam vaka ise 38 bin 226 ‘ya toplam can kaybı ise 812 oldu.

İLK VAKA MART 11

Türkiye’de ise ilk vaka 11 Mart tarihinde açıklandı ve sonraki günlerde hızla vaka sayısı arttı.Vaka artış oranında ise büyük oynamalar olmadan test pozitif vaka oranı %15 civarında gidiyor.

Bilim Kurulu’nun Acil Tıp Uzmanı üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Milliyet’e yaptığı açıklamada Nisan ayının bundan sonraki 2 haftasının çok kritik olduğunu söyleyerek halkımızın biraz daha dişini sıkarak kurallara ve sosyal mesafeyi uyguladığı takdirde Haziran ayı gibi biraz nefes almaya başlarız dedi.

Hocamızın söylemine bakılırsa Nisan ayında zirve görüldükten sonra Mayıs ayında vaka artış oranında düşüşler ve Haziran ayında ise vakada azalma göreceğiz.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman ise paraanaliz.com’da yer alan açıklamasında coronavirüs için 9 ile 11 haftaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman , normal şartlarda yaz aylarında bir azalma olabiliceğini fakat bunla ilgili net konuşmadı .Hocamız arkadaşlarımız bunun 9 haftaya hatta 11 haftaya kadar uzayabileceğini söylüyorlar. Bunu zaman gösterecek diyerek net bir şey diyemediğini görüyoruz.

9 hafta 2 ay 1 hafta 11 hafta ise nerdeyse 3 ayı işaret ediyor.Bu da en erken Haziran ayı sonuna doğru bir rahatlamanın olacağıı gösteriyor.Tabi şunu da belirtmek gerekirki bu tarihler halkımızın yetkililerin söylemlerine uyulması,tedbirlerin alınması,sosyal mesafenin korunması ve devletimizin getirdiği her kurala harfiyen uyulması ile gerçekleşebilir.

Önümüzdeki 2-3 hafta coronavirüsün seyrini gösterektir.Herkesin evde kalarak sosyal mesafeye uyması meske , eldiven ve temizlik kurallarına uyulması gerekiyor.

Kaynak : Tercuman gazetesi

📆 10 Nisan 2020 Cuma 19:01   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR