MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Teknoloji, Toplum » Covid-19’a karşı asansörde yeni teknoloji çözümleri yolda!
Covid-19’a karşı asansörde yeni teknoloji çözümleri yolda!

Dünya genelinde 15 milyondan fazla asansör, her gün ortalama 1.5 milyar insan tarafından kullanılıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile birlikte dikey ulaşım aracı asansörlerin insan sağlığı için önemi bir kez daha ortaya çıkınca, üreticiler de vakit kaybetmeden virüse karşı akıllı teknolojilere yöneldi.

Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleştirilecek olan 17. Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı, dünya genelinde kullanılmaya başlanan yeni nesil asansörlere de ev sahipliği yapacak. Fuarda, virüs bulaşma riskini en aza indirmeye yardımcı temassız çağrı sistemiyle çalışan asansörlerden, bakteri ve mikrop oluşumunu engelleyen çözümlere, kendi kendini temizleyen kabinlerden, buton yerine hologram teknolojilerine sahip asansörlere kadar 2021’nin tüm yenilikleri bir arada sergilenecek.

“Virüs salgını, her gün milyonlarca insanın sosyal mesafe pek de mümkün olmadan birlikte yolculuk yaptığı asansörlerde hijyen konusunu güçlü bir şekilde gündeme getirdi” diyen Tarsus Turkey Fuarlar Direktörü Seda Bozkurt, hem Türkiye’nin önemli yerli üreticilerinin hem de dünya markalarının asansör teknolojilerinde daha fazla akıllı ve sağlıklı çözümlere yönelmeye başladığını söyledi.

Bozkurt, “Asansör İstanbul katılımcılarımızdan bir firma, kullanıcıların butonlara dokunmasına gerek olmadan yolculuk yapabilecekleri temassız çağrı sistemini sergileyecek. Güvenli ve konforlu bir deneyim sunan bu sistemin bulunduğu asansörlerde yolcular, QR kodu mobil cihazlarına okutarak gitmek istediği katı seçebiliyor. Çin’de hologram teknolojisine sahip asansörler ortayı çıkmaya başladı. Bu teknolojinin de fuara gelmesini bekliyoruz. Yine kabin üreticisi yurt içi ve yurt dışından katılımcılarımızın da kendi kendini temizleyen özel malzemeden üretilen asansör kabinlerini fuara yetiştireceklerini sanıyorum. Kısacası, dünyanın asansörcüsünü İstanbul’da bir araya getiren organizasyonumuz, 17. buluşmada da asansöre dair en akıllı çözümlerin adresi olacak” dedi.

Galeri
📆 27 Mayıs 2020 Çarşamba 12:05   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR