MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ ANILDI
DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ ANILDI

İstanbul’da bulunan Anıtmezarda Yapılan Anma töreninde Demokrat Parti Genel Başkanı ve dönemin başbakanı  Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu kabirleri başında anıldı. Demokrat Parti Genel Başkan’ı  ve  Afyon Milletvekili Gültekin Uysal Yapmış Olduğu konuşmada şunları dile getirdi;

Bizlere fikri bir miras bıraktılar
Bugün ve yarın, bizler için, biz demokratlar için büyük bir acının, insanlık tarihi ve ülkemiz için de büyük bir utancın yıl dönümüdür.

27 Mayıs’ta, iradesi ile bin yıllar boyunca yedi düvele galip gelmiş, çağ açıp çağ kapatmış bir milletin iradesi, o milletin güveni suistimal edilerek gasp edilmiştir. Apoletlerin arkasına sığınan zavallıların ve onlara alkış tutan kendini bilmezlerin gayretleri yılların emeği ve alın teri yağmalanmış, onlarca yıllık siyasi birikim ve demokrasi tecrübesi habis ruhlu kişilerce çiğnenmiştir.
Ancak daha da acısı, 27 Mayıs kendinden sonraki darbe ve anti-demokratik girişimlere örnek olmuş, Türkiye’de milletin iradesine layık olamayanların millete ve iradelerine hükmedebileceğine dair bir feci fikre zemin hazırlamıştır.
27 Mayıs, faninin, bakinin ve caninin ne olduğunu da bizlere elim bir şekilde gösteren olayların başlangıcıdır.
Caniler bizlerden, fani olduğu bilinci ile milletine hizmet için yaşamış başbakanımızı, bakanlarımızı almış, bizleri farkında olmadan baki bir fikrin mirasçıları yapmışlardır.

Birer gün arayla Başbakanımız Menderes’i, bakanlarımız Polatkan ve Zorlu’yu idama yollayan düzemece mahkemelerde kalemi kıranlar, ilahi bir kalemle bir destanın yazıldığını da fark etmemişlerdir. 10 yıl boyunca cesaretle adaletsizliğe siper olmuş demokrasi şehitlerimiz, darağacına giderken attıkları her cesur ve kararlı adımla bir destanın da ilk sözcüklerini yazmışlardır.
Bu destan şu dört kelime ile başlamaktadır; Demokrasi, adalet, hürriyet ve kalkınma!
Şehitlerimizin idam kararları yazan vesikalar aslında ölümsüzlüklerini kanıtlar birer delil haline gelmiştir.
Onların millet için hayal ettikleri elbet bir gün gerçekleşecektir, zira her zaman dediğimiz gibi; demokrasi ölmez bir mefkuredir!

Darbelerde el ovuşturanlar, bu ilmeklere de düğüm atmışlardır!
27 Mayıs’ta ve sonrasında darbelere ve darbelerin kendilerine göreceli olarak kazandırdıklarına sevinip el ovuşturanların da ellerine kan bulaşmıştır. Bu ilekklerin düğümleri onlar tarafından atılmış, idamlar ve şehadetler atılmayan naraların, olanı biteni, yağmayı, talanı kabullenmenin sonucunda gerçekleşmiştir.
Bilinmelidir ki ne tarih ne de hiçbir söz ellerinin kanı temizlemez, insanlık bu ayıbı örtemez!

27 Mayıs Darbesi Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı gerçekleşmiştir

27 Mayıs Darbesi yalnızca dönemin hükümetine, Demokrat Parti’ye karşı değil; evvela Demokrat Parti nezdinde temsil edilen insanımıza, Türk Milleti’nin refah ve huzuruna, Türkiye’nin bölgesel ve küresel kazanımlarına, özetle Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı gerçekleşmiştir.

Türkiye’nin kısa vadede yakaladığı sosyal ve iktisadi gelişimin içeride ve dışarıda verdiği rahatsızlık, yuları dışarıda olan bir eşkıya hareketi ile karşılık bulmuştur.

27 Mayıs ilk yumruktur
27 Mayıs’ta milletimiz o ilk yumrukla sersemlemiş, 12 Eylül’de ne yazık ki dermanını yitirmiş, ancak 15 Temmuz’da kendine gelmiş ve FETÖ hain girişimine ve mümessillerine dur diyebilmiştir.
15 Temmuz’da milletimiz yalnız demokrasiye karşı değil 27 Mayıs Darbesinin demokrasi şehitlerine de borcunu ifa etmiştir.

Yassıada artık daha da yaslı

Ne kadar acı ki kendilerini haksız bir biçimde Menderes’in varisi gören, demokrasiyi gidecekleri yer için araç olarak gördüklerini beyan ederek dahi demokrasiye bakışlarını beyan edenler,idam kararlarının da verildiği Yassıada’yı anlamını yitirecek şekilde neredeyse bir turizm sahası haline getirmişlerdir.

Ülkenin bugün girdiği darboğaza sebep olan beton hırsları ve imar rantlarından Yassı ada da nasibini almış, bu acı idam kararlarının alındığı yer gerçek anlamda bir müze olabilecekken, nesillere darbelerin ne derece büyük acılara sebep olduğunu anlatacak bir merkez olabilecekken beton aşklarına yenilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, içimizdeki acı ve mücadelemiz konusunda kararlılıkla milleti için bedel ödemeyi göze alarak hizmet eden, şehadete yürüyen başbakanımız Ali Adnan Menderes’i, kıymetli bakanları Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’yu, 15 Temmuz gecesi meydanlarda ve görevinin başında şehadete yürüyen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.
Ruhları şad olsun, Allah bizleri, milletimizi, devletimizi böylesine acı günlerden, yenilerinden korusun.Hayallerini devraldık, milletimiz için kurduğumuz hayal gerçek olsun inşallah.

Anma Programına katılanlar arasında, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyon Milletvekili  Gültekin Uysal, DP İstanbul İl Başkanı Adem İpek, DP Edirne İl Başkanı İbrahim Özyılmaz, DP Düzce İl Başkanı Mithat Ceylan, DP Genel İdare Kurulu Üyeleri  Hayri Erçağ, Yaşar Gençoğlu, Serdar Eriş, Hasan Aysan, Kartal Demokratlar Biriliği Başkanı Sedat Özkan İl Yönetimi ve İlçe Başkanları Katıldı.

Haber: Nuray Yılmaz

Galeri
📆 17 Eylül 2018 Pazartesi 13:50   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR