MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Dershanelerin dönüşüm süreci masaya yatırıldı
Dershanelerin dönüşüm süreci masaya yatırıldı

TÖDER, ÖZDEBİR, ÖZDER ve ÖZKURBİR’in, Pendik Green Park otelde ortaklaşa düzenlediği “Dershanelerin Dönüşüm Süreci” konulu toplantı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın da katılımıyla yapıldı.

 
Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Bakanlık Daire Başkanları, İstanbul İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri, dönüşüm programına alınan dershanelerin sahipleri, özel eğitim kurumları kurucu ve müdürleriyle birlikte, Ahmet Şimşek Koleji Kurucusu Ahmet Şimşek ve Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin de katıldı.
TÖDER Başkanı İbrahim Taşel, ÖZDEBİR Başkanı Faruk Köprülü, ÖZDER Başkanı Ahmet Akça, ÖZKURBİR Başkanı Hami Koç ve TÖZOK Başkanı Cem Gülan’ın teşekkür konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, dershane meselesinin artık geride kaldığını söyledi.

 
Dershanelerin özel eğitim kurumuna çevrilmesine ‘kilit vurma’ denilemeyeceğini de belirten Bakan Avcı, bunun dönüştürme kararı olduğunun altını çizdi.

 

 

“Neyse ki sonunda aklıselim galip geldi.”

Dershanelerin dönüşümü sürecinde önemli mesafe aldıklarını vurgulayan Bakan Avcı, “Dönüşüm kelimesini tam anlamıyla karşılayan bu süreç normalleşmeyi sağlamış ve özel öğretim kurumlarımızın Milli Eğitim sistemine tam olarak entegre edilmesinin yolunu açmıştır. Kastı mahsusla mesele çığırından çıkarılmaya çalışıldı. Neyse ki sonunda aklıselim galip geldi. Özel öğretim kurumlarımızın pek çoğu bizim niyetimizi doğru okudu ve sürece destek verdi. Ümidim odur ki,  bu dönüşümle birlikte özel eğitim sektörü dünden daha güçlüdür ve eğitimimize daha fazla hizmet etme imkanına kavuşmuştur. Bizim için, dershane meselesi üzerine koparılan tartışmalar geride kalmıştır.

 

Artık dershanecilik üzerinden elde edilmiş birikimi, özel okul alanına en iyi şekilde aktarmaya yoğunlaşmalı, dönüşen okullarımızın daha güçlü ve nitelikli kurumlar olması için gayret sarf etmeliyiz. Özel Öğretim Kurumlarının genel eğitim sistemimize katkıları artarak sürecektir. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak sektöre verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Dershanelerin dönüşüm süreci 1 Eylül 2015 tarihine kadar devam edecektir. 22 Mayıs 2015 tarihi itibariyle, 2 bin 240 dershane dönüşüm programına müracaat etmiş, bunlardan 2 bin 195 tanesi dönüşüm programına kabul edilmiştir.

 

 

Yine aynı tarih itibariyle 249’u temel lise olmak üzere 276 dershaneye özel okul ruhsatı düzenlenmiştir. Dönüşüm programına alınan diğer kurumların özel okul açma işlemleri 1 Eylül 2015 tarihine kadar tamamlanacaktır. Dönüşüm programına alınmayan dershaneler ile gerekli şartları sağlayamayan öğrenci etüt eğitim merkezlerinin faaliyetleri de 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle sonlandırılacaktır. Kanunun yürürlüğe girdiği 14 Mayıs 2014 gününden 22 Mayıs 2015 tarihine kadar 401 dershane de kendi isteğiyle faaliyetine son vermiştir. Temel liseler ‘üvey evlattır’ söyleminden kaçınmamız gerekiyor. Bunlar bizim güvendiğimiz, 4 yıllık uygulanmasından yararlanacağımız eğitim kurumlarıdır. Bakanlığın ortaöğretim kurumlarını revize ederken faydalanacağımız pilot uygulamadır. Buna sahip çıkalım. Dönüşüm sürecinde yoğun gayret gösteren bütün kurumlarımıza teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalar için de kolaylıklar diliyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı görevlileri toplantıya katılanların sorularını yanıtladı.

📆 26 Mayıs 2015 Salı 14:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR