MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
DKY MAĞDURLARI

Bundan üç yıl önce DKY İnşaat tarafından evleri yıkılan ve yerine yeni bir site yapılacak olan Kartal esentepe mahallesinde bulunan AK-EL sitesi sakinleri bugün eski sitelerinin önünde protesto eylemi gerçekleştirdiler.
15 aydır kira alamadıklarını ve yıkılan sitelerinin yerine bırakın inşaat yapımına başlanmasını daha yıktıkları sitenin molozlarını bile kaldırmadıklarını söylediler.

Mağdur olduklarını belirten Kartal Ak-El Kooperatif üyeleri DKY İNŞAAT firmasını beddualarla protesto ettiler. Vatandaşlar bir sözleşmeyle 4 yıldır evlerinden olduklarını ve fitreye muhtaç hale geldiklerinide belirttiler.
DKY’nin Kartal Esentepe’de “Kentsel Dönüşüm” kapsamında kat karşılığı aldığı ve Kartal’da Kentsel Dönüşüm kapsamında törenle yıkılan Akel Sitesi sakinleri, 2015 yılında sözleşme yaptıkları yüklenici firma DKY İnşaatın, söz verdiği tarihte inşaata başlamadığı gibi, aylardır 1.000 Tl olan kiraları ödenmeyen mağdurlar, seslerini duyurmak için bu gün yıkılan evlerinin önünde eylem yaptı.

FİTRELERLE KİRAMIZI ÖDÜYORUZ

“15 AYDIR AÇIZ” pankartı açan mağdurlar ellerinde “Bir sözleşme ile evlerimizden olduk” “Verdiğin sözü tut” Fitre almaya başladık” “ 15 Aydır kiralarımız ödenmiyor” Müteaahit Mercedes’te üyeler Tabanvayda” “Hep birlikte arsamıza sahip çıkıyoruz” dövizleri taşıdı.

“ALİ DUMANKAYA’YA BEDDUALAR ETTİLER”

DKY ve Akel Kooperatifi eski Başkan ve yönetimine beddualar ederek sert tepki gösteren Mağdurlar “DKY’ye artık inanmıyoruz 15 aydır kira alamıyoruz, her kes bankaya borçlandı, evimizi yıktılar taşındırdılar 15 aydır kira ödemiyorlar her kes icralık. Zaten burası işçi emeklilerinin yeri, her kesin bir tane emekli maaşı vardı, 1.600 maaş alıyor 1000 TL’si kiraya gidiyor. Bu insanlar aç şu anda”

Ali Dumankaya’ya seslenen mağdurlar “ Ali Dumankaya’ya sadece şunu söylemek istiyoruz. Ali DUmankaya bu kadar insan mağdurken sen nasıl akşamları rahat uyuyorsun, sen nasıl çoluk çocuğuna ekmek götürüyorsun, bu kadar insan yoksulluk içinde yüzerken sen nasıl rahat uyuyorsun bunu söyle bize nasıl rahatsın”

KAHRINDAN ÖLENLER OLDU

Eski yönetime de isyan eden ve beddualar yağdıran mağdurlar “ Eski yönetim Davut Al ve ekibi, utanmıyormusunuz, şu halimize bakın artık çalışamayanlarımız var, hiç mi vicdanınız sızlamıyor. Hakkımızı helal etmiyoruzı. Davut Al, Aydın, Arif Osman Şahin, hakkımızı helal etmiyoruz, haram zehir zıkkım olsun” dediler.

Protestocu Bir bayanda yaptığı konuşmada; “Yarın öbür gün buraya bir temel atacak, binayı sattığı gibi bizleri de satacak” Dedi.

Dört yılda 60 kişi öldü burada. Bunların on iki tanesi kahrından gitti. Buna bir çözüm bulmamız lazım. Bizi bu hallere düşürenlere yazıklar olsun.

DKY’yı Protesto eden yaşlı bir bayan “Ben Ak El kooperatifinin aidatlarını fitre alarak verdim. Bir emekli maaşı 1200 TL. kira ödüyorum. Elektrik su ödüyorum. Ne yiyip ne içeceğiz.” Diye konuştu.

DKY’yı Protesto eden başka bir bayan mağdur, “Ali Dumankaya kaç ay oldu kirayı vereceğim dedi. Hep yalan dolan! İnşaat yok! İcraat yok! Kira yok!” Dedi.

DKY’yı Protesto eden başka bir yaşlı bir mağdur, “Utanmaz herif Dumankaya nasıl evinde oturabiliyor! Dumankaya’nın adını duymak istemiyoruz. Yerin dibine batsın! DKY bu kadar insanın hakkını nasıl yiyebiliyorsun? Rahat uyu DKY rahat uyu! Sen nasıl akşamları evine çocuklarına yemek götürüyorsun? Vicdanın sızlamıyor mu? Utan, DKY utan!” Diye bağırdı.

DKY’yı Protesto eden başka bir hasta yaşlı bir mağdur’un yanında ki bayan, “Bu kadın hastaneden geldi. Nefes alamıyor. Mecbur mu? Ali Dumankaya nasıl bir vicdan var sende?” Diye tepkisini dile getirdi.

Mağdurlar daha sonra sloganlar atarak DKY İnşaatın satış ofisinin önünde yürüyüp olaysız bir şekilde dağıldılar.

Galeri
📆 01 Temmuz 2018 Pazar 23:06   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR