MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNE KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE SEMİNERİ
DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNE KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE SEMİNERİ

Doğa Koleji öğrencilerine Kartal Belediyesi’nden çevre semineri

Kartal Belediyesi tarafından ‘Çevre ve atıklarda geri dönüşüm’ konulu seminerlerin bir yenisi Doğa Koleji lise öğrencileri verildi. Seminere Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars katıldı.

Açılış konuşmasını yapan proje öğretmeni Müge Palancı Kartal Belediyesi çalışanlarına ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer çocuklara sorumluluk sahibi olunması gerektiğine vurgu yaparak, “Yaşadığımız çevreyi, doğayı sahiplenmeliyiz ve olan bitenin farkında olmamız gerekiyor. Farkında olmazsak bir gün kapımız çalındığında hiçbir şey yapamayız.  Onun için kirlenen, yok olan doğanın sorumluluğu da yaşadığımız çağdaki olumsuzluklarda bizlere ait. Kartal Belediyesi çevreye ait birçok yenilik gerçekleştiriyor. Örneğin, 50 yıl sonra dünyada su rezervlerinde sıkıntı yaşanacak. Kartal Belediyesi yeni yapılan binalarda yağmur suyu kullanımı için projelerin geliştirilmesini başlattı. Bu proje Bakanlık tarafından kullanılarak yönetmelikte yer alan bir maddeye dönüştü. Bunun ötesinde Kartal Belediyesi yerel belediye olarak Türkiye de ilk defa bilimsel bir kazı başlattı. Geç Roma erken Bizans dönemine ait olan kilise, hamam ve diğer kalıntıları Dragos sahilinde bulunmakta. 2009 yılına kadar Kartal’da olan yeşil alanı ikiye katladık ve halkın kullanımına açtık. Kartal Belediyesi olarak birçok dalda eğitim veriyoruz. Toplumda sorunlara duyarlı ve çözüm üreten olursanız sorumluluk duygunuzda gelişiyor. Bugün burada dinleyeceğiniz sunumda da bahsedildiği üzere eğer siz çevreniz güzel olsun istiyorsanız bu anlamda destekleyici ve katkıda bulunan olursunuz. Ama öbür türlü de yaşarsınız çevreye duyarsız olanlar da var ya; onlardan biri olacaksınız ya da düşünen, üreten, sorumluluk duyan bir birey olarak insanlara bir şey kazandırmanın mutluluğuna ereceksiniz.” dedi.

Seminer’de Kartal Belediyesi tarafından uygulanan çevre projelerine değinildi. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars gerçekleştirdiği sunumda elektronik atık, atık pil, plastik, cam, atık yağ ve solucan gübresi v.b. konulara değindi. Ayrıca “Yediden Yetmişe Atığını Getir Kitabını Götür” adlı kampanya hakkında genel bir bilgi verildi. Okula atık pil kutusu, atık yağ kutusu bırakıldı.

Etiketler:
📆 31 Aralık 2014 Çarşamba 14:37   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR