MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » DOĞAN KILIÇ HAK ARAMAYA GELİYORUZ DEDİ
DOĞAN KILIÇ HAK ARAMAYA GELİYORUZ DEDİ

12 Şubat Pazar günü olağanüstü genel kurul yapacak olan İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası (İLGEO) yeni başkanını seçecek. Olağanüstü kongrede başkan adayı olan Doğan Kılıç, bazı açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi.

 

GENEL KURULA ÇEYREK KALA
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası (İLGEO), 12 Şubat Pazar günü olağanüstü genel kurula gidecek.

Mevcut başkan Aykut Yenice’nin tekrar aday olacağı seçimlerde Alpay Okyay’la birlikte Doğan Kılıç da favori adaylar arasında yerini aldı. Kılıç, olağan genel kurulun 2018 yılında yapılması gerektiğini ancak tatmin edici sebepler sunulmadan 12 Şubat 2017 tarihine çekilmesi konusunda mevcut başkan Aykut Yenice’yi eleştirirken, “3 yıldır ufak da olsa hazırlıklar yapıyoruz. Bu süreç bize ani bir baskın oldu. Ekibimizle beraber, arkadaşlarımızla beraber bu kısa süreyi iyi değerlendirerek seçime girmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Oda üyelerinden Necati Şahin ise başkan adayı Doğan Kılıç’a desteğini açıklarken, “İzmir’de Lokantacılar ve Gazinocular Odası olarak önemli bir değişimin simgesi ve başlangıcı olacağı kanaatindeyim. Bütün gücümle enerjimle ve dostlarımla Doğan Kılıç’ın başkan olması için çalışacağız” şeklinde konuştu.

”GENEL KURULDAN KORKMUYORUZ ÇEKİNMİYORUZ!”
Genel kurul tarihinin öne çekilmesi konusunda kendilerine tatmin edici bir açıklama yapılmadığını dile getiren Kılıç, “Genel kurula gidileceğini Esnaf Sanatkarlar Birliği’ne bildirmişler. Gerekçe olarak; esnaf birliği başkanı ve yöneticileri, eski yöneticiler benimle uğraşıyor demişler. Kararda böyle yazıyor.Bana göre sebebi bu değil. Belki oda yönetimi içinde bir kavga gürültü olabilir, bakanlıkla ilgili bir sıkıntı olabilir.Biz 2018’de yapılacak seçim için aday olacağımızı önceden açıklamıştık. Belki de başkan bizim önümüzü kesmek için böyle bir karar almış olabilir.Maalesef net somut bir bilgi yok. Bence amaç bizi hazırlıksız yakalamak, bu bir ayak oyunu. Biz korkmuyoruz, çekinmiyoruz.Kendisiyle beraber 8 yıl çalıştık, odanın işleyişini ve yapısına hakimiz ve oda için daha iyisini yapacağımızı biliyoruz. Yöneticilerimizle beraber koltukta, makamda oturan bir başkan değil, sokakta esnafının yanında olan bir başkan olacağız. Hep birlikte bu odayı iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyoruz” dedi.

“HAK ARAMAYA GELİYORUZ!”
Odanın birçok sorunu olduğunu belirten ve seçilmeleri halinde odanın gelişimi için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Kılıç, “Mevcut var olan değerlerimiz yok, odamızın hiçbir şeyi yok. Ekonomisi bozuk, parası olmayan bir oda. Biz gelirsek öncelikle esnafımızın 7/24 hizmetinde, yanında olacağız.Esnaf kefaret kooperatifi kuracağız. 3 bin tane üyesi olan bir esnaf odasının üyeleri başka odalardan kredi alıyor. Biz bu imkanları kendimiz sağlayacağız. Üyemiz gelecek, oturacak, çayını kahvesini içerken işlemleri yapılacak ve kooperatiften kredisini kullandıracağız. Esnafımızın hakkını her yerde arayacağız. Aktif hiçbir üyeyi icraya vermeyeceğiz.Avukatımız odanın avukatı olarak her konuda üyelerin hakkını arayacak. Milli eğitimlerle, belediyelerle beraber, valiliğimizle görüşerek ustalık ve çıraklık salonlarını açacağız. Hijyen belgelerini çok kısa bir sürede esnaflarımıza yetiştirip vereceğiz.Esnaf 18-20 kalem vergi veriyor, ekonomik kriz mevcut, hele küçük esnafın Allah yardımcısı olsun, Sorunlarımız büyük” ifadelerini kullandı.

Galeri
📆 09 Şubat 2017 Perşembe 18:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR