MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » “DOĞAYI GÖRMEK” SERGİSİ KARTAL BELEDİYESİ SERGİ SALONUNDA AÇILDI
“DOĞAYI GÖRMEK” SERGİSİ KARTAL BELEDİYESİ SERGİ SALONUNDA AÇILDI

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Arı, ilk kişisel fotoğraf sergisini Kartal Belediyesi Fuaye Salonu’nda açtı. “Doğayı Görmek” adıyla fotoğraf tutkunlarının beğenisine sunulan sergide Mehmet Arı, yıllardır çekerek biriktirdiği fotoğraf arşivinden seçme eserlerinin bir bölümünü sergiliyor.

Açılışını Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’in yaptığı sergideki eserlerin, yılları alan bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten sanatçı Mehmet Arı, farklı zamanlarda Edirne’den Kars’a, Antalya’dan, Sinop’a Türkiye’yi gezerek fotoğraflarını çektiğini söyledi.

Fotoğraf çalışmalarına amatör olarak başladığını ve daha sonra Maliye’nin açmış olduğu fotoğrafçılık kursuna katılarak Atalay Karacaörenli hocadan fotoğraf hakkında detaylı bilgiler alarak fotoğrafçılık sanatını geliştirdiğini belirten Arı, fotoğraf çekimlerinde çeşitli tarzlar ve farklı çalışmalar denediğini söyledi. Kartal Belediyesi’nin sanata yaklaşımının çok olumlu olduğunu belirten Arı, “Bu nedenle Başkan Op. Dr. Altınok Öz’e, bizlere sanatımızı sergileme alanları oluşturduğu için teşekkür ediyorum” dedi.
Serginin açılışını gerçekleştiren Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ise Kartal Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya değer verdiklerini belirterek “Eğer binalara bir ruh vermezseniz o binalara kültür sanat veremezseniz yaptığınız binalar ruhsuz, adeta ölü binalar olur. Biz Sosyal Demokratlar olarak kültür sanat olmazsa olmazımızdır. Bu alan, sanatçılarla buluşmaya devam edecek. Sanatı içselleştirmek lazım çünkü sanat düşünen beyinlerin ürünüdür. Bir eser o sanatçının ruhunu yansıtır. Kartal’da sanata, sanatçıya değer vermeye devam edeceğiz çünkü düşünen beyinlere ihtiyacımız var” dedi. Gürer, sergiyi gezerek fotoğraflar hakkında sanatçı Mehmet Arı’dan bilgi aldı.

📆 26 Ocak 2015 Pazartesi 13:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR