MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » DR.HÜSNÜ BOZKURT ADD GENEL BAŞKANLIĞINA ADAY
DR.HÜSNÜ BOZKURT ADD GENEL BAŞKANLIĞINA ADAY

Atatürk’çü Düşünce Derneği 2021 yılının Mayıs ayında Derneğin Genel Merkezin de bir genel kurul gerçekleştirecek.

Yapılacak Genel Kurulun Genel Başkan adayları arasında ola,Atatürk’çü kimliği ile tanınan ve CHP’si 25. dönem Konya Milletvekilliği yapan Dr.Hüsnü Bozkurt’ta adaylığını açıkladı.

Bozkurt Yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi…

ÇAĞRIMIZDIR

Batı emperyalizminin 21. yüzyılın Sevr’i olarak yürütmekte olduğu BOP ile dört yandankuşatılmış olan ülkemiz, içeriden de yoğun saldırı altındadır.


Ulusal Birliğimizi tarumar eden bu ağır saldırılara karşı, halkımızı birleştirebilecek tek güç; kuşkusuz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet düşünceleridir.


Atatürk sevgisi ve ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ, toplumumuzun çimentosu olarak günümüz koşullarında yaşamsal önemdedir.

Bunu bilenler, açık ve gizli saldırılarını, büyük Atatürk’ün şahsına ve tabii Kemalizm’ e yöneltmektedirler.


Ne acıdır ki, Cumhuriyetimize ve Atatürk’e yapılan saldırılar giderek
sıradanlaştırılmakta, umursamazlık ve kanıksanmışlık iklimi yaratılmak için her türlü algı operasyonu yapılmaktadır.


Bu saldırıları göğüslemesi gereken kurum ve kuruluşlar ise, yeterli ve etkin tepki verememekte; hatta zaman zaman sessiz kalmanın ötesinde, bu kurumların içinden de sinsi ve açık saldırılar gelebilmektedir.


Cumhuriyetimize ve büyük Atatürk’e yapılan saldırıların, gelecekte daha da
yoğunlaşacağını gören Prof. Dr. Muammer Aksoy önderliğindeki 50 Cumhuriyet aydınının 1989 yılında kurduğu Atatürkçü Düşünce Derneği ( ADD ), bu İHANETE tek başına kalsa da dimdik karşı durabilecek en önemli Demokratik Kitle Örgütüdür.

ADD, kurucularınca büyük hedeflerin örgütü olarak kurulmuştur. Varlık nedeni; “ Türk İstiklâlini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek”, emperyal tuzakları bozmak, ülkemizi ve ulusumuzu bölmek isteyen emperyalistler ve işbirlikçilerinin hain emellerine engel olmaktır.

Bu dün olduğu gibi bugün de zordur; emek, bilgi, inanç, kararlılık
ve cesaret ister ve elbette bedel ödemeyi gerektirir.

Nitekim; kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy, bu bedeli canıyla ödemiş,sonraki yıllarda Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı ve bazı şube başkanlarımız da tıpkı O’ nun gibi emperyalizm uşağı DİNCİ-FAŞİST ÇETELERCEkatledilmiş, bazı Genel Başkan ve yöneticilerimiz ise, aşağılık kumpaslarla zindanlaraatılmıştır.


İçinde bulunduğumuz karmaşa ortamı, üzücüdür ki ADD’ye de uzanmıştır. Etkisizleşmiş,güçsüz düşürülmüş, kendi içinde bölünmüş örgütümüz; bu saldırılar karşısında sesini yeterince duyuramamış, geniş halk yığınları bu sessizlik nedeniyle umutsuzluğa kapılmıştır.


KEMALİZM’ in gerçek anlam ve değerini, GEÇMİŞİN ÖVÜNCÜ OLMASININÖTESİNDE, GELECEĞİN PUSULASI OLDUĞUNU bilen, günümüze ilişkin çözümler üreten,halka umut aşılayan bir ADD, sadece üyelerimizin değil; bütün yurtsever halkımızın özlemidir.

GÜÇLÜ VE BÜTÜNLEŞMİŞ BİR ADD YÖNETİMİ, ülke geneline yayılmış özverili örgütümüzü ayağa kaldıracak, böyle bir gücün varlığı saldırganlara meydanın boş olmadığını gösterecek, caydırıcı olacak, dostta güven, düşmanda korku ve kaygı yaratacaktır…

Bugün Atatürkçü devrimcilerin en önemli görevi, Muammer Aksoy’un örgütünü ayağa kaldırarak CUMHURİYETİN KURUCU AYARLARINA DÖNME HEDEFİNİ HALKIMIZIN ÖNÜNE KOYMAKTIR.


Bu görevi gerçekleştirebilmek için, korona salgını nedeniyle ertelenen Olağan Genel Kurulumuzda, Saygıdeğer örgüt yöneticilerimizin de görüşlerini alarak, deneyimli bir kadro ile, ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ GENEL MERKEZ YÖNETİMİNE ADAY OLDUĞUMUZU örgütümüz ve kamuoyu ile paylaşıyoruz.


Yaraları sarılmış, küskünlük ve kırgınlıkları aşılmış, herkesin birbirine sevgi ve saygı ile sarıldığı bir ADD; ancak güçlü bir önderliğin yaratacağı eşgüdüm ve ortak istek ile olanaklıdır.


Bu ortak isteği yaratabilmek için, örgüt kültürümüze ve geleneklerimize uygun olarak herkesi kucaklayacağız.
Kimseye karşı önyargı taşımaksızın, başka adaylar olsa da uygarca yarışacak, sonuç ne olursa olsun; omuz omuza, yılmadan, yorulmadan hedefe yürüyeceğiz.


Kim olduğumuzu, varlık nedenimizi, görevimizi biliyoruz. Hiç bir siyasi yapının arka bahçesi asla olmayız, ancak siyasete yön verir, yol gösteririz. MUSTAFA KEMAL Atatürk’ten başka fikir önderi aramayız. O’nun dışında kimsenin ASKERİ olmayız.

Buldukları her  kıbleye seccade serenlerle de, neoliberal rüzgârlarla savrulanlarla da, saray kapılarında icazet arayanlarla da yürüyecek yolumuz yoktur.


Salgın nedeniyle şimdilik tarihi belirsiz olan Genel Kurulumuzla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Yakında bilginize sunmaya  hazırlandığımız program ve projelerimize, örgütümüzün siz değerli üyelerinin çok istediğimiz ve önemli saydığımız katkılarını  bekliyoruz.


Yeniden güçlü bir ADD için, örgütlerimizi yurdumuzun her yerinde KEMALİZM’in kutup yıldızı yapmak için birlikte yürümeye kararlıyız.
Bu kararlı duruşumuz ve sarsılmaz inancımızla bütün yönetici ve üyelerimizi en içten duygularla selamlıyor, saygılarımızı sunuyoruz.
 
YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ VE GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE !
 
YAŞASIN KEMALİST CUMHURİYET !
 
YAŞASIN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ !
 
 
Dr. Mustafa Hüsnü BOZKURT

ÖZGEÇMİŞ

Mustafa Hüsnü Bozkurt, 27 Aralık 1950 tarihinde Çanakkale / Ezine’ de doğdu.

İki çocuklu bir memur ailesinin büyük oğludur.

İlkokul ve Ortaokulu Eceabat ve Susurluk’ta okudu.

1967’ de Bursa Erkek Lisesi’ ni bitirdi.

1973’ de KKK bursu ile okuduğu İstanbul Tıp Fakültesi’ nden Tabip Teğmen olarak mezun oldu.

Kıta hizmetini 1974-1977 yılları arasında Tekirdağ’ da tamamladı.

Ankara GATA’ da aldığı uzmanlık eğitiminin ardından 11 Kasım 1980’de Konya Asker Hastanesine KBB Uzmanı olarak atandı.

Zorunlu hizmet süresi bitiminde, Mayıs 1987’ de, TSK’ dan ayrıldı ve serbest hekim olarak mesleğini sürdürdü.

1992-1997 yılları arasında Konya SSK Hastanesi Başhekimliği görevini yürüttü.

Refahyol hükümetince görevden alınması üzerine emekli oldu ve kamu hizmetinden ayrıldı.

ADD Konya Şubesi, ÇYDD Konya Şubesi, Konya Tenis ve Dağcılık Kulübü Derneği kurucularındandır.

Bir dönem Konyaspor Asbaşkanı olarak görev yapmıştır.

1998-1999 CHP Konya İl Başkanı olan Bozkurt, 2010 yılından itibaren görev yaptığı Özel Medline Hastanesi’ nde Başhekim iken, 7 Haziran 2015’de CHP Konya MV seçilmiş, 1 Kasım 2015 de yenilenen seçimlerde tekrar seçilerek milletvekilliği görevini 24 Haziran 2018 tarihine kadar sürdürmüştür.

Çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunan Bozkurt, bir çok TV programına ve başta ADD örgütleri olmak üzere çok sayıda Demeokratik Kitle Örgütü etkinliklerine konuşmacı olarak katılmıştır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Galeri
📆 25 Kasım 2020 Çarşamba 19:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR