MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » DUALAR MEHMETÇİKLERİMİZ VE KUDÜS HALKI İÇİN
DUALAR MEHMETÇİKLERİMİZ VE KUDÜS HALKI İÇİN

Kağıthane Belediyesi ve Kağıthane Kent Konseyi Gençlik Meclisince düzenlenen programda Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli Mehmetçikler ve Kudüs müslümanları için Fetih Suresi okundu.

Kağıthaneli gençler bir araya gelerek düzenledikleri programda Kudüs’te yaşanan drama dikkati çekti ve tüm dünya müslümanlarının birlik olarak Kudüs’e sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Programda ayrıca Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli Mehmetçikler ve Kudüs müslümanları için Zekeriya Öztürk hoca tarafından Fetih Suresi okunarak dualar edildi.
Kağıthane Gençlik Meclisi üyelerinin hazırladığı tiyatro oyunuysa programda izleyenleri gözyaşlarına boğdu. Tiyatro oyununda İsrail askerleri tarafından zulme uğrayan Filistin halkının yaşadığı dram sahnelendi.
Programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da katıldı. Başkan Kılıç gençlerin konuya duyarlı davranışlarını tebrik ederek; ” Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan idaresinde büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadı. Her alanda dünyanın en güçlü devletleriyle rekabet edebilir hale geldi. Elbette ki bu durum bulunduğumuz coğrafyadaki kirli oyunları da birer birer bozuyor. Bugün Mehmetçiklerimiz, Zeytin Dalı Harekatı ile ülkemizin istikbaline tehdit oluşturan terör yuvalarını tek tek yok ediyor. Hem ülkemizin bütünlüğü, hem de dost ve kardeş Suriye halkının kurtuluşu için Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte kahramanca mücadele veriyor. Tüm dünyanın şunu bilmesi lazım. Türkiye sadece kendisi için var olan bir ülke değildir. Bugün 3,5 milyon Suriyeli mülteciyi ülkemizde misafir ediyoruz. Aynı şekilde Kudüs’teki kardeşlerimizi de unutmadık, unutmayacağız. Geçen haftalarda Filistin halkının yanında yer alarak dünya kamuoyunda farkındalık oluşturmak ve yerel işbirliğini güçlendirmek adına Kudüs’e yeni bir ziyaret gerçekleştirdik. Çocuğundan yaşlısına herkes orada Türkiye için dua ediyor. Dünyanın tüm mazlum coğrafyalarının umudu Türkiye’dir.” dedi.
Gençlik Meclisi Başkanı Musa Bickioğlu programda Mescidi Aksa’yı ve İsrail’in işgal altında aldığı bölgeleri tanıtan bir sunum gerçekleştirirken; ”Ülkemiz tüm dünya mazlumlarına umut olmaktadır. Birlik olup öncelikle kendi ülkemize sahip çıkacağız. Türkiye’nin güçlü olması demek, ümmetin güçlü olması demektir” şeklinde konuştu.

📆 27 Mart 2018 Salı 10:44   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR