MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Dünya Çevre Günü Kartal’da Coşkuyla Kutlanıyor
Dünya Çevre Günü Kartal’da Coşkuyla Kutlanıyor

5 – 7 Haziran Dünya Çevre Günü, tüm dünyada olduğu gibi Kartal’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

5 -7 Haziran Dünya Çevre Günü, Kartal’da coşkuyla kutlanıyor. Dünya Çevre Günü etkinliklerine Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Turgut Mermertaş, Kartal Belediye Başkan Danışmanı Haydar Oguz,  Kartal Belediyesi Birim Müdürleri,  çevreci dernekler, Kartal sınırları içinde bulunan okulların müdür, öğretmen, öğrencileri ve Kartallılar katıldı.

 
Kartal Meydanı’nda biraraya gelen çevreciler, “Temiz Bir Çevre İstiyoruz, Kartal’ı Seviyoruz, Çevreyi Temiz Tut” “Çevreni koru,” “Temiz Bir Dünya İçin El Ele”, “Bu Dünya Hepimizin”  sloganları eşlinde Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’ne kadar yürüdüler. Yüzlerce öğrenciye, coşku dolu yürüyüş sırasında çevredeki esnaf da alkışlarla eşlik etti.

kartalda-dunya-cevre-gunu-kutlamalari-2
Öğrenci ve çevre gönüllüleri, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde öğrenciler tarafından atık kutu ve kompozit malzemeler kullanılarak oluşturulan sergiyi gezdiler. Ardından salona geçen öğrenciler ve çevreciler, Kartal Belediyesi ve okullar tarafından hazırlanan “Yan Flüt Dinletisi”, “Çevre şarkıları” ve “Çevre andımız”, “Çevre konulu dans gösterisi”, “Çevre temalı tiyatro”, “İzci gösterisi”, “Çevre temalı kısa film gösterilerinden oluşan etkinlik programına katıldılar.

Programda Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ağaca, çevreye ve yeşile verdiği önemi anlatarak “Öğretmenlerimizi ve çocukların ailelerini kutluyorum. Bu tür etkinliklere gelerek çocuklara çevre bilincini aşılıyorlar. Bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum Kartallılar olarak çevreye çok duyarlı bir Belediye Başkanımız olduğu için de kendimizi çok şanslı görüyoruz” dedi.

kartalda-dunya-cevre-gunu-kutlamalari-3
Dünya Çevre Günü Şiirlerle Kutlandı

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Çevre Günü Etkinlikleri kapsamında Sabri Taşkın İlköğretim Okulu öğrencileri, çevre konulu tiyatro oyununu başarıyla sergilediler. Ardından minikler, ünlü şairlerden şiirler okudular.

Atıklardan Defile Düzenlendi

Sabri Taşkın İlköğretim Okulu’nun minik öğrencileri, atık malzemelerden oluşan giysilerle mini bir defile sundu. Çocukların defilesi, salonu dolduran izleyiciler tarafından beğeniyle izlenirken Kıraç Okulları öğretmenlerinden Emel öğretmen yönetiminde Kıraç Okulları öğrencilerinden oluşan koronun söylediği şarkılar, izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

Etkinliğin sonunda Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen “Çevreci Minik Eller Yarışması”nda dereceye giren 1-4. sınıf kategorilerinde Sabri Taşkın İlköğretim Okulu’ndan Abdulkadir Akçay, Ergenekon İbrahim Şakir İlköğretim Okulu’ndan Hatice Mağat, Sabri Taşkın İlköğretim Okulu’ndan Dilara Uyguner, ödülleri olan tablet PC, bisiklet ve satranç takımlarını Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş’ın elinden aldılar.

5-8. sınıf kategorilerinde ise Özel Fen Bilimleri Koleji’nden Eylül Çimen, Özel Kıraç Koleji’nden Öykü Pekgözlü, yine aynı okuldan Ayhan Umut Bak, ödülleri olan tablet PC, bisiklet ve satranç takımlarını, Başkan Danışmanı Haydar Oğuz’dan aldılar.

Çevre Temalı Kısa Film yarışmasında lise kategorisinde ise Burak Bora Anadolu Lisesi’nden İlke Daldal ve Göktuğ Özal, Özel Kıraç Koleji’nden İlkay Su Erten, Süleyman Demirel Lisesi’nden Onur Batman, Dinçer Işık, Onur Pakel ve Abdullah Alkan, ödülleri olan yarı profesyonel kamera, tablet PC ve fotoğraf makinelerini aldılar.

Çevre Temalı Kısa Film yarışmasında üniversite dalında Gedik Üniversitesi’nden Rıza Akçaoğlu, Beykent Üniversitesi’nden Halit Doruk Kalkan, Özyeğin Üniversitesi’nden Merve Dağlıoğlu, Doğuş Üniversitesi’nden Mahmut İçmeli, ödülleri olan yarı profesyonel kamera, tablet PC ve fotoğraf makinesi alırken pil toplama yarışmasında 1. olan Vali Erol Çakır Lisesi de yazıcı almaya hak kazandı.

Ayrıca okul müdür ve öğretmenlerine, günün anısına Kartal Belediyesi Çevre Müdürü Dr. Dilek Kars tarafından, çiçek ve organik sebze tohumlarından oluşan birer paket hediye edildi.

Galeri
📆 06 Haziran 2014 Cuma 10:39   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR