MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Dünya Çevre Haftası’nda uçurtmalar çevre için gökyüzüne havalandı
Dünya Çevre Haftası’nda uçurtmalar çevre için gökyüzüne havalandı

Dünya Çevre Haftası kutlamaları kapsamında Kartal Belediyesi ve ÇEVKO’nun katkılarıyla “Uçurtmalar çevre için gökyüzüne” adlı uçurtma şenliği düzenlendi.

 

Kartal’da uçurtmaların gökyüzünü süslediği şenlik Kartal Dragos sahilinde gerçekleştirildi. Kartallı çocuklar, Kartal Belediyesi’nin dağıttığı uçurtmalarla adeta gökyüzünde özgürlüğe uçarken aileleriyle beraber Dragos sahilinde hem güzel havanın tadını çıkardılar, hem de keyifle uçurtmalarını uçurdular.

 

Uçurtma şenliğine katılan çocuklar, gün boyu müzikle eğlenirken, ÇEVKO’nun maskotuyla oynayıp bol bol fotoğraf çektirdi. Çocuklar aileleriyle piknik yaparak ada manzarası karşısında güzel havanın tadını çıkardı. Çoğunluğu Kartal Adliyesi Anaokulu ve Cumhuriyet Mahallesi ilkokulundan gelen yüzlerce çocuğa anne-babaların da uçurtma uçurarak eşlik ettiği ve velilerinde çocukluklarını yeniden yaşama imkanı bulduğu görüldü.

 

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, ÇEVKO’nun maskotuyla birlikte çocukları, çevre ve atıklar hakkında bilgilendirdi. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çocuklara uçurtma, şapka, balon, tohumlu kalem ve atık piller için pil kutusu dağıttı. Kartallı çocuklar ve aileleri, gökyüzünde süzülen rengârenk uçurtmaları izlemenin keyfini yaşadılar.

 

Kartallı çocuklar ve aileleri, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e, çevreye duyarlı ve eğlenceli bir etkinlik düzenlediği için teşekkür ettiler.

 

📆 05 Haziran 2015 Cuma 11:26   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR