MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NDE KREŞ ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER
DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NDE KREŞ ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER

 

 

Kartal Belediyesi, ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ dolayısı ile Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde eğitim gören çocuklar için seminer düzenledi. Kartal Belediyesi ve İstanbul Barosu işbirliği ile düzenlenen semineri, İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Genel Sekreteri Av. Selmin Cansu Demir verdi. Seminere; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Kartal Belediyesi Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar, Kartal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel, kreş öğretmenleri, öğrenci ve veliler katıldı.

 

 

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Genel Sekreteri Av. Selmin Cansu Demir tarafından, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde verilen seminerde; çocuk hakları, çocuk istismarı, çocuğa yönelik şiddet konuları işlendi. Av. Selmin Cansu Demir çocuklara Türkiye’nin de taraf olduğu Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yer alan haklarını anlattı. Slâytlar eşliğinde haklarının neler olduğunu, nelerin hak ihlali sayılabileceğini örneklerle açıkladı. İhlal ve kötü bir durumla karşılaşmaları durumunda başvuru yapmaları gereken yerler hakkında da bilgi verdi. Çocuklara çeşitli sorular sorarak tehlike anında neler yapmaları gerektiğiyle ilgili cevaplar aldı. Av. Selmin Cansu Demir, çocuklara özellikle istismar vakalarını saklamamalarını önerirken; konuyu mutlaka anne ve babalarına veya öğretmenlerine açmaları gerektiğinin altını çizdi.


a9d81823-da2a-4911-b208-cbd184cc3586
979c0e55-e295-4652-91dc-e063fc733150

“Kartal Belediyesi olarak amacımız; çocuklarımızı iyi bir dünyaya hazırlamak”

Seminer sonunda plaket takdim etmesi için sahneye davet edilen Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, gelecek nesillere yatırım yapılması gerektiğini belirttiği konuşmasına şöyle devam etti: “Kartal Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok Öz, göreve geldiği 2009 yılından itibaren 1 olan kreş sayısını, 11’e çıkararak çocuklara ne kadar değer verdiğini gösterdi. ‘Dünya Çocuk Hakları Haftası’ bizim için çok önemli. Çocuklarımızı ve gelecek nesillerimizi düşünmemiz gerekir. Çocuk hakları da en önemli noktalardan bir tanesidir. Çocuklarımızın kendi haklarını bilmeleri için böyle bir seminer düzenledik. Çocuklarımızı bilgilendirme, geleceğe hazırlama çabası içindeyiz. Kartal Belediyesi olarak bizim amacımız; iyi bir dünyaya çocuklarımızı hazırlamak.”

Çocukların ilgiyle takip ettiği seminerin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Av. Selmin Cansu Demir’e katkılarından dolayı teşekkür ederek Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına plaket takdim etti.

 

 

Galeri
📆 19 Kasım 2015 Perşembe 14:22   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR