MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet » DÜNYA ÇOCUK HAKLARI HAFTASI’NDA SERGİ VE SEMİNER
DÜNYA ÇOCUK HAKLARI HAFTASI’NDA SERGİ VE SEMİNER

Kartal Belediyesi Dünya Çocuk Hakları Haftası nedeniyle 18 Kasım Çarşamba günü sergi ve seminer düzenleyecek.

 

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı 11 kreşe devam eden öğrencilerin, Dünya Çocuk Hakları Haftası nedeniyle hazırladığı serginin açılışı, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde saat 13.00’da gerçekleştirilecek. Sergi açılışının ardından, saat 13.30’da Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde Kartal Belediyesi, İstanbul Barosu işbirliği ile bir seminer düzenlenecek. Dünya Çocuk Hakları Haftası kapsamında öğrenci ve veliler için

düzenlenecek olan semineri; Çocuk Hakları Komisyonu Avukatlarından Selmin Cansu Demir  verecek. Seminerde; çocuk hakları, çocuk istismarı, çocuğa yönelik şiddet konuları ele alınacak. Türkiye’nin de taraf olduğu Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yer alan hakların anlatılacağı seminerde Av. Selmin Cansu Demir, çocuklara slaytlar eşliğinde haklarının neler olduğunu, nelerin hak ihlali sayılabileceğini örneklerle açıklayacak.  İhlal ve kötü bir durumla karşılaşmaları halinde başvuru yapmaları gereken yerler hakkında da çocukları bilgilendirecek.

 

ÇOCUK HAKLARI
Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır.

Çocuk hakları, insan hakları kavramının içinde ele alınması gereken bir konudur. Bugün, dünyanın birçok yerinde var olan insan hakları ihlalleri, çocuk boyutunda daha geniş kapsamlı ve büyüyerek, müdahale edilmesi daha zor bir şekilde yer almaktadır. Uluslararası Af Örgütü’nün belirttiğine göre; az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde, emek sömürüsü, pornografi, şiddet, yasa dışılık gibi olumsuz etkenlerin dahilinde, çocuk hakları ihlalleri daha büyük boyutlarda olmaktadır.

Çocukların erişkinlerden farklı fiziksel, fizyolojik, davranış ve psikolojik özellikleri olduğu, sürekli büyüme ve gelişme gösterdiği bilincinin yerleşmesi, çocukların bakımının bir toplum sorunu olduğu ve bilimsel yaklaşımlarla herkesin bu sorumluluğu yüklenmesi gerektiği düşüncesi, Cenevre Çocuk Hakları Bildirisi ile şekillenmiştir. Günümüzde çocuk hakları ile ilgili olan uluslararası belge 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve 193 ülke tarafından onaylanmış olan Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmedir.

 

Yer: Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi

Tarih: 18 Kasım Çarşamba

Saat: 13.00 (Sergi açılışı) 13.30 (Seminer)

 

📆 18 Kasım 2015 Çarşamba 09:01   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR