MENÜ ☰
ARTDUŞ
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
.
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Dünya Dans Günü Kartal’da Kutlandı
Dünya Dans Günü Kartal’da Kutlandı

Kartal Belediyesi kültür sanat etkinliklerine kapsamında Dünya Dans Günü’nü Kartal’da kutladı. AGON Dans’ın “Geçmişten Günümüze Gelenekselden Evrensele Dansın Her Hali” adlı programla Dünya Dans Günü Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde kutlandı.

 

 

Geceye Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Tirgil, Kartansaş Genel Müdürü Düzgün Çapar, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, AGON Dans Dernek Başkanı Zeynel Koca ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

 


agons-dans-kartalda-3

AGON Dans yapmış olduğu dans gösterimleriyle izleyenlerin beğenisini topladı. 15. yılını kutlayan AGON Dans zeybek, semazen, semah, halay, horon, bale, vals, tango, bachata ve birçok yöreye ait figürlerin bulunduğu danslarla geceye katılanlardan yoğun alkış aldı. Barkovizyon’da Mustafa Kemal Atatürk’e de yer veren AGON Dans, Atatürk’ün dans’a bakış açısını aktardı. Türk kültüründe önemli dansların olduğunu ve kültürümüze, sanata sahip çıkılması gerektiği Atatürk’ün sözleri ile anlatıldı.

 

 

 

 

150 kişilik dans ekibinin gösteri yaptığı gecede konuşma yapan Dernek Başkanı Zeynel Koca göreve geldiği günden beri sanata ve sanatçıya değer veren ve AGON Dans’ın çalışmalarında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e ve Kartal Belediye ailesine teşekkür etti.

agons-dans-kartalda(2)

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Kartal Belediyesi Başkanı Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Dernek Başkanı Zeynel Koca’ya çiçek takdim etti. Gürer,  “Sizleri izlemek bana zevk verdi. Yaptığınız çalışmaların devamını bekliyoruz. Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz her zaman sanatın yanında yer almakta. Kartal Belediyesi olarak birçok projeye imzamızı attık. Burada birçok yaş grubunun gösterisini imrenerek izledim. Kartal Belediyesi’nin 2009 da tek bir kreşi vardı şimdi 11 kreşe sahip eğitime ve kültüre önem veren bir belediye olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

 

AGON Dans adına Kartal Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Tirgil, Kartansaş Genel Müdürü Düzgün Çapar, Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Cengiz Türkmen AGON Dans eğitmenlerine plaket takdim etti.

 

Galeri
📆 30 Nisan 2015 Perşembe 17:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR