MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » EĞİTİM DEVRİMCİSİ MUSTAFA NECATİ KARTAL’DA ANILDI
EĞİTİM DEVRİMCİSİ MUSTAFA NECATİ KARTAL’DA ANILDI

Eğitim Devrimcisi Mustafa Necati, Kartal Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şubesi tarafından düzenlenen programla Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde anıldı.

İstiklal Savaşı yıllarında ve Cumhuriyet’in kuruluş dönemindeki hizmetleriyle unutulmaz izler bırakan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın düşünce ve mesai arkadaşlarından Mustafa Necati’nin anısına, vefatının 89. yılında düzenlenen panele Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Gürsel Öğüt, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

“Köy Enstitüleri ve Mustafa Necati” konulu panele konuşmacı olarak Av. Celal Ülgen ve Gazeteci-yazar Mustafa Mutlu katıldı. Av. Celal Ülgen, Mustafa Necati’nin Adalet Bakanı döneminde hukuk alanında yaptığı düzenlemeleri anlattı, Mustafa Necati döneminde yapılan Tevhidi Tedrisat, Halk Devrimi konularına değindi. Gazeteci-yazar Mustafa Mutlu ise Köy Enstitülerinin başlangıcı olan Muallim Mekteplerinin kurulmasında Mustafa Necati’nin yaptığı çalışmaları anlattı. Mustafa Necati’nin kurtuluş mücadelesi döneminde çıkarmış olduğu gazete hakkında bilgi veren Mutlu, kısacık ömrüne büyük devrimler sığdıran Mustafa Necati’nin ileri görüşlülüğüne, Köy Enstitülerine ve eğitime vermiş olduğu değere dikkat çekti.

📆 08 Ocak 2018 Pazartesi 14:54   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR