MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » ELEKTRONİK ATIK ZİRVESİ’NDE KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE SUNUMU
ELEKTRONİK ATIK ZİRVESİ’NDE KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE SUNUMU

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından İstanbul Elektrikli ve Elektronik Atık Zirvesi’nde “7’den 70’e atığını getir, kitabını götür”

 

projesiyle ödül alan Kartal Belediyesi, çevreye yönelik yaptığı başarılı projelerinin de sunumunu yaptı.İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen

zirvede Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, belediyenin yapmış olduğu projeleri detaylarıyla anlattı. Kars, “Her türlü dönüşebilir atık konusunda Kartal Belediyesi olarak projeler üretmekteyiz. Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz geri dönüşüm konusunda yapılan tüm çalışmalara büyük destek vermektedir. Elektronik atık adı verilen malzemeler günümüzde teknolojinin de hızla değişmesiyle birlikte e-atık kapsamına girmeye başladı.

 

Eskiden evimizdeki herhangi  bir elektronik cihazın ömrü tamamlandığında bir kazanç kapısı olarak görülerek, hırdavatçıya satılıyordu. Ancak elektronik atık bir kazanç kapısı  değil, bir borç ödeme döngüsüdür. Çevremize olan borcun ufak ufak geri ödemesidir. Elektronik atıklar günümüzde, atık depolama sahalarındaki tehlikeli atıkların yaklaşık %75’lik bölümünü oluşturmaktadır. E-atıkların kaynağında ayrı toplanmaları ve geri dönüşüm sistemine kazandırılmaları insan ve çevre sağlığı açısından ayrı bir önem taşımaktadır.” dedi. Kartal Belediyesi’nin yapmış olduğu bitkisel yağ atık toplama, atık pil, ambalaj atıkları ve kırmızı solucan gübresi gibi çevreye yönelik projelerin de sunumu yapıldı.

 

📆 24 Mart 2015 Salı 11:41   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR