MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » ENGELLİ İŞÇİ’YE ACIMADILAR
ENGELLİ İŞÇİ’YE ACIMADILAR
Türk Harb-iş Sendikası işten çıkarılan üyesi için tek yürek oldu. Cevizli’de bulunan Kara Kuvvetleri Dikimevi önünde toplan yüzlerce işçi, işten atılan arkadaşları için yeri göğü inletti.Türk Harb-iş Sendikası işten çıkarılan üyesi için tek yürek oldu. Cevizli’de bulunan Kara Kuvvetleri Dikimevi önünde toplan yüzlerce işçi, işten atılan arkadaşları için yeri göğü inletti.

Çocuk Esirgeme Kurumundan yetişerek yasaların öngördüğü şekilde Devlet Kadrolarında görev verilen ve Kara Kuvvetleri Dikimevi Komutanlığı bünyesinde işe başlatılan Kazım Kaçar isimli işçi, işbaşı yaptıktan 18 gün sonra bir iş kazası sonucu sağ kolunu kısmen kaybedince, statü gereği engelli kadrolarında çalışmaya başlatılıyor. Ancak iş yerinin çeşitli kısımlarında bugüne kadar çalıştırılmasına rağmen, Kasım 2018’de işten çıkartılıyor.

Üstelik İşçi Kazım Kaçar, Harb-iş Sendikası Anadolu Yakası Şube Başkanlığında disiplin kurulu üyesi olarak da görev yapmasına karşın Dikimevinde işveren vekili tarafından iş akti sonlandırılıyor.

Tüm bu yaşananların ardından Harb-iş Anadolu Yakası Şubesi, Başkan Murat Yalçınkaya öncülüğünde Dikimevi önünde Tuzla ve Pendik İstanbul Tersanesi personelinin de destek verdiği bir eylemle seslerini duyurmaya çalıştılar.

Yüzlerce üyesi ile beraber Dikimevi önüne gelen şube yöneticileri burada bir basın açıklaması yaptılar.

Harb-iş Sendikası Anadolu Yakası Şube Başkanı Murat Yalçınkaya tarafından bizzat okunan bildiri işçilerin sloganları eşliğinde gerçekleştirildi.

Yalçınkaya’nın basın ile paylaştığı bildiri özetle şöyle:

“İstanbul Maltepe’de bulunan K.K.Dikimevi Komutanlığına bağlı işyerinde 9 yıldır çalışan ve geçirdiği iş kazası sonucu sağ kolunun 60 iş gücünü kaybeden ve bu nedenle de engelli kadrosunda istihdam edilen sendikamız İstanbul Disiplin üyesi Kazım Kaçar 4857 sayılı İş kanunu ve 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş sözleşmeleri kanununun açık hükümlerine rağmen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nden 4 gün önce 29 Kasım 2018 günü işten çıkarılmıştır.

İşten çıkarılan şube Disiplin kurulu üyemiz Kazım Kaçar, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu aracılığıyla 18 yaşını doldurmasını takip eden günlerde 15 Ocak 2010 tarihinde Dikimevinde çalışmaya başlamış ancak 18 gün sonra 2 Şubat 2010 tarihinde iş kazası geçirmiş ve 60 engelli olarak iş yerinin farklı birimlerinde çalışmasını sürdürmüştür.

Engeli nedeniyle sağ kolunu kullanamayan Kazım Kaçar’ın sendikamız şube Disiplin Kurulu üyesi olması ve yasalarda tanınmış sendikal güvenceleri bulunmasına rağmen K.K Dikimevi Komutanlığı işveren vekilinin subjektif yaklaşımı sonucu gerçeklikten uzak, somut kanıtlara dayanmayan ithamlarla işten çıkarılarak, işşizliğin ve açlığın pençesine itilmiştir.

Kazım Kaçar’ın işten çıkarılması ülkemizin de altına imza attığı Uluslararası Çalışma Örgütü sözleşmelerine ve B.M.Ö’nün Engelliler ilgili maddelerine ve bunların yanında en önemlisi de İnsanlık onuru ve vicdanına aykırıdır.”

📆 09 Aralık 2018 Pazar 14:54   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR