MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Etkinlikler, Genel, Manşet, Toplum » ENGELLİLER HAFTASI KARTAL’DA KUTLANDI
ENGELLİLER HAFTASI KARTAL’DA KUTLANDI

Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Haftası nedeniyle önemli bir dizi etkinlik yaptı. Üniversite öğrencililerinin de katıldığı farkındalık eğitimi, Kartal Meydanı’nda yapılırken Engellilerin hakları ve toplumda engellilik algısı konularının konuşulduğu bir de panel düzenlendi.

 

 

Engellilerin ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği panele konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Suna Yılmaz, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Av. Turan Hançerli, Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon Bölümü Şefi Özgür Uğur, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Personeli Menderes Çınaroğlu katıldı. Panelden öncede Gedik Üniversitesi öğrencileri, Kartal Meydanı’nda farkındalık eğitimine katıldı. Eğitimde gözleri bağlanan veya tekerlekli sandalyeye oturan öğrenciler, engellilerin yaşadığı sorunları birebir yaşadı.

 

Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar Etkinlik Çadırı’nda 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bir panel düzenlendi. Panelde öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Suna Yılmaz toplumdaki engellilik algısı üzerine konuştu. Yılmaz, ‘normal’ kavramının modern toplumda ortaya çıktığını ancak engellilerin de toplumun diğer bireyleriyle aynı haklara sahip olduğunu, yardıma muhtaç olarak gösterildiklerini söyledi. Panelde engellilerin haklarıyla ilgili konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi Av. Turan Hançerli ise 1976 yılında engellilere maaş verilmeye başlandığını ve Türkiye’nin geçirdiği tüm badirelere rağmen 2013 yılına kadar bu maaşların aksamadan ödendiğini söyledi. Bu tarihte yapılan değişiklikle bu maaşın ödenmesinde ailenin diğer üyelerinin gelirinin esas alındığını ve bu yolla engellinin ailesine mahkum edildiğini belirten Hançerli, engellilerin de birer birey olarak ele alınması gerektiğini söyledi. Çalışabilecek durumdaki engellilerin mutlaka İşkur’a başvurması gerektiğini kaydeden Hançerli, sağlık alanında da engellilere öncelik tanınması gerektiğini vurguladı. Panele Kartal Belediye Meclisi Üyeleri Nihal Korkmaz, Hüseyin Tozkoparan, Mehmet Tirgil ve Halil Koyun da katıldı. Panelin ardından konuşmacılara Kartal heykelciği takdim edildi.

Panelden önce ise Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Gedik Üniversitesi işbirliği ile Kartal Meydanı’nda ilginç bir de etkinlik düzenlendi. Gözleri bağlanan, kulakları kapatılan veya tekerlekli sandalyeye oturtulan öğrenciler, engellilerin yaşadığı sıkıntıları yaşama imkanı buldu. Arkadaşlarının sesli komutları ile yollarını bulmaya çalışan gözleri bağlı öğrenciler, tekerlekli sandalye üzerinden bankamatiğe ulaşmaya çalışırken büyük sıkıntı yaşadı.

15 Ek

 

 

Galeri
📆 12 Mayıs 2017 Cuma 16:04   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR