MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Sağlık, Toplum » Erişilebilir Kordonboyu Projesi ile engeller kalkıyor
Erişilebilir Kordonboyu Projesi ile engeller kalkıyor

Erişilebilir Kordonboyu Projesi yürüyüşü ve sertifika töreni yapıldı.

 

 

Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve TAK Kartal işbirliği ile gerçekleştirilen Erişilebilir Kordonboyu Projesi kapsamında Kartal Merkezi’nde engellilerin de katılımıyla inceleme yürüyüşü gerçekleştirildi.

 
Kartal Belediye Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan’ın da katılımı ile gerçekleştirilen yürüyüşte engelliler güzergah boyunca önlerine çıkan engeller ve karşılaştıkları olumsuzlukları gösterme fırsatı buldular. Yürüyüş sırasında Kartal Belediyesi’nin görme engelliler için özel olarak işaretlediği yola park eden araçlara da dikkat çekilerek araçların üzerine uyarıcı yazı bırakıldı. Yürüyüş Kartal Belediyesi’nde düzenlenen ‘Erişilebilir Kordonboyu Projesi’ne katkı sağlayan katılımcılara sertifika verilmesi ile son buldu. Törende konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Gülcemal Fidan yapılan çalışmanın kendileri içinde rehber niteliğinde olduğunu belirterek Kartal’ı engelliler için engelsiz bir yer haline getirmek için çalışmalarının devam edeceğini açıkladı.


erişebılırlık projesi

 

Türkiye’de yerel yönetimin gelişmesini hedefleyen, Türkiye Belediyeler Birliği ile İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği işbirliğinde yürütülmekte olan, Türk İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) kapsamında, Kartal’da bulunan 20 mahallenin vatandaşlar ile birlikte yönetilmesinin amaçlandığı proje doğrultusunda önceki gün Kartal’da bir etkinlik düzenlendi.

 

 

Kordonboyu Mahallesi’ndeki vatandaşların 28 Mayıs’taki toplantıda dile getirdikleri sorunlar ve bu sorunlar için uygulanacak çözüm önerileri kapsamında Kartal’da ‘Erişilebilir Kordonboyu Projesi’ kapsamında bir yürüyüş düzenledi. Kartal Çarşı içinde bulunan Hamam Sokak’tan başlayan yürüyüşte başta engelliler olmak üzere katılımcılar önce Bankalar Caddesi, sonra da Kartal Belediyesi Yeni Hizmet binasına doğru yürüdüler. Güzergah boyunca karşılaştıkları sorunları tek tek anlatan engelliler derin mazgal ve yağmur oluklarının, engelli erişimine uygun olmayan işyerleri ve bankamatiklerden, geçişlerini engelleyen tabela ve işgallerden, standart dışı rampalardan şikayetçi oldular. Kartal Baba Alt Geçidi’nde engelli araçlarının kaydığını belirten engelliler, görme engelliler için işaretlenmiş yollara park eden sürücülerden de şikayetçi oldular. Yürüyüş sırasında Kartal Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda işaretlenen yol üzerinde geçişi engelleyen otomobillere de katılımcılar tarafından not yazılarak sürücüleri uyarıldı.

 

 

Kartal Belediyesi Yeni Hizmet Binası Fuaye alanında düzenlenen törende ise Erişilebilir Kordonboyu Projesi’ne katkı yapan katılımcılara sertifika verildi. Törene; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Gülcemal Fidan’ın yanı sıra Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Efrayim Deveci, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Haydar Oğuz, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Gürsel Öğüt, Kartal Kent Konseyi Başkanı İrfan Kurtulmuş, Strateji Geliştirme Müdürü Burcu Yurttutan, Kartal Belediyesi Birim müdürleri ve çalışanlarının yanı sıra Kartal Kent Konseyi üyeleri ve engelli vatandaşlar katıldı. Törende konuşma yapan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Gülcemal Fidan, bir ülkenin gelişmiş ve kalkınmışlığının engellilerine yaptığı hizmetlerle ortaya çıktığını belirtti. Bu tür projelerin topluma ne kadar yansıtıldığı ve toplumun da engellilere ne kadar kaynaştırıldığının önemine vurgu yaptı. Zihinlerdeki engelleri kaldırabilmenin daha önemli olduğunu söyledi. Etkinlikte daha sonra projeye katkı sunan katılımcılara sertifika verildi.

Galeri
📆 08 Ekim 2015 Perşembe 14:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR