MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Erol Belen’den ”Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” Açıklaması
Erol Belen’den ”Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” Açıklaması
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Erol Belen ”Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” nedeniyle bir mesaj yayınladı.
 

Belen yayınladığı mesajda; ”Her yıl 07-14 Ocak tarihleri Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olarak anılır. “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 50 milyona yakın insan görme engellidir. Türkiye de ise görme engelli sayısı 80 binin üzerindedir. Tüm engelli sayısının % 9.7’si görme engellidir. Bu haftanın amacı, engellerin kaldırılması için toplumda farkındalık uyandırmak, engellilere karşı pozitif ayrımcılık oluşturmaktır.” dedi.

Özürlü olmanın hiç kimsenin kendi tercihi ile seçeceği bir durum olmadığını, bugün sağlık problemi olmayan kişinin yarın çeşitli nedenlerle özürlü olmama garantisi bulunmadığını belirten Belen; “Bu nedenle görme engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, problemlerini çözmek, sorunlarına ortak olmak bireyler olarak insani bir görev, devlet kademesi içinde, yasal sorumluluklar oluşturmaktır. Bunun en güzel örneği ise rahmetli liderimiz Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın, engelliler ile alakalı birçok kararname çıkarması ve özürlüler lehine birçok gelişmeye imza atmış olmasıdır. Kaldı ki Erbakan Hocamızın yanında özürlü denildiği zaman kendisi; Özürlü değil, özel insanlarımız.” diyerek düzeltmelerde bulunmuştur.

 
Mesajının devamında belediyelerin uygulamalarını eleştiren Belen; ”Maalesef bu hassasiyeti şuan hem ilçe hem de büyükşehir belediyelerimizde göremiyoruz. Engelli kardeşlerimiz için önce hissedilebilir zemin yapıyorlar. Yaptıkları bu yürüyüş yolu ya bir kazı çalışmasına yada bir ağaca çıkıyor. Çoğu yerde esnaflar bu yürüme yollarına raflarını, tezgahlarını koyuyorlar. Denetim yetersiz olunca mağduriyetler de artıyor. Görme özürlü vatandaşlarımızın yaşamlarında kalıcı çözümler üretmek, hayata tutunmalarını kolaylaştırmak, insana ve topluma vermiş olduğumuz değeri ortaya koymak adına bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması temennisiyle Görme Engelliler Haftası’nı kutluyorum.”  dedi.
Virüs bulunmuyor. www.avast.com
📆 07 Ocak 2018 Pazar 21:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR