MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » ESKİ İSTASYON KARTAL ASKERLİK ŞUBESİ OLSUNMU ?
ESKİ İSTASYON KARTAL ASKERLİK ŞUBESİ OLSUNMU ?

Bir zamanlar Kartal bölgenin en büyük ilçelerindendi. Tuzla’dan Paşaköye kadar geniş bir alana bağlı bir sınırı vardı. Zamanla Tuzla,Maltepe,Pendik,Sultanbeyli,Samandıra Kartal’dan ayrıldı.

 

Yine bir zamanlar bu ilçelerin vergi daireleri, Askerlik şubeleri ve bazı başka resmi Kurumları Kartal’daydı. Kartal o zamanlar adeta bir cazibe merkeziydi ve birazda mecburen o dairelerde Kurumlarda işi olanlar  Kartal’a gelmek zorundaydılar.

Bu durum Kartal’a ciddi ekonomik katkı sunuyordu,bir çok  Fabrika da o dönemler Kartal’da idi ve bu durum da Kartal’ı tercih edilecek bir ilçe haline sokuyordu.

Sonraları ne olduysa Kartal’da var olan her şey teker teker yok olmaya başladı. Uzun yıllardır sanayi kenti olan Kartal Fabrikaların ve atölyelerin şehir dışına taşınması ile sanayi kenti olmaktan çıktı. Üzerine birde var olan Arabalı vapur, Hastane, Vergi daireleri ve hatta Askerlik şubesi de gidince Kartal’a dışarıdan gelmek için bir neden kalmadı.

Bir zamanların Sanayi Kenti, sayfiye Kenti, Kartal adeta üvey evlat muamelesi görmeye başlamıştı son zamanlar da. Devlet Demir yolları tarafından başlatılan ve yıllardır bir türlü bitmeyen Gebze –Haydarpaşa arasındaki Tren yollarını düzenleme ve hızlı tren hattının açılması çalışmaları kapsamında Kartal tren istasyonunda yeri değişti.

SİFTAH YAPMADAN DÜKKAN KAPATIYORUZ

Osmanlı döneminden kalma tarihi binanın ne olacağı şu an için bilinmiyor ama bilinen bir gerçek var ki  o cadde esnafının işleri oldukça düşmüş durumda. Hastanenin de o bölgede kapatılmasından sonra adeta siftah yapmadan dükkan kapatan esnaflar olduğu gözleniyor.

İstasyon caddesi esnafı ile yaptığımız röportajlarda dükkan kiralarımızı ödeyemez hale geldik. Kartal’da yaşayan insanların bu caddeye gelmesi için bir sebep kalmadı adeta, bir postanemiz kaldı onunda ne kadar faydası olursa artık. Eski yıllarda Hastane aktifti,Vergi daireleri buradan gitmemişti 40 yıllık Uzunkaya pasajı şimdilerin AVM’leri gibi çalışıyordu.

Sizlerin aracılıyla yetkililere şunu söylemek istiyoruz, Kartal’dan giden Askerlik şubemizin Eski tren istasyonumuza getirilmesini istiyoruz. Gerekirse bunun için imza toplayacağız. Askerlik şubesi bu caddeye gelirse insanların buraya gelmesi için bir sebep doğar ve bu da bize iş olarak katkı sunar.

 

HAYDİ KARTAL KARTAL’A SAHİP ÇIK

Kartal halkınında bize destek vermesini istiyoruz bu anlamda ve sizlerin aracılıyla yaptığımız bu çağrıya duyarsız kalmamalarını istiyoruz dediler.

İstasyon cadeesi bölgesine yakın Kafeteryaların bile budurumdan etkilendiği ve bu kafelerden Turuncu kafenin sahibi Aydın Kaya Hastane buradayken işlerimize olumlu yönde etkisi fazla idi. O cadde esnafı kadar etkilenmesek bile bizlerde bu durumdan etkilendik. Kartal’da doğmuş büyümüş biri ve  Hali hazırda Kartal’da ticaret yapan biri olarak gidenlerimize bende üzülüyorum. Esnaflarında dediği gibi en azından Askerlik şubesinin bile o bölgeye bir hareket getireceğine inanıyor ve onları canı gönülden destekliyorum dedi.

Bizans döneminden bu güne var olan İlçemize sahip çıkalım ve Kartal’ımızı eski haline döndürmek için elimizden geleni yapalım.

Caddenin Berberi,Bakkalı,Mağazası,lokantası,eczanesi,cafeteryası ve birçok esnafı bu çağrıyı yapıyorlar.Bu seslenişi kaç kişi duyar ,kaç kişi dikkate alır ve katkı sunmaya kalkar ilerleyen günlerde göreceğiz.

Haber-Foto: Murat Karaca

Galeri
📆 22 Mayıs 2018 Salı 16:12   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR