MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Eyyup Genç İlkokulu Stem Okulu oldu…
Eyyup Genç İlkokulu Stem Okulu oldu…

STEM Okulu nedir?
Avrupa STEM Okul Raporu’nun kapağı;
Bir STEM Okulu, farklı anahtar unsurlar ve kriterler ile karakterize edilen açık bir STEM stratejisine sahip bir okul olarak tanımlanır .

STEM Okul Etiketi nedir?
STEM Okul Etiketi, Avrupa Okul Ağı , Ciencia Viva (Portekiz), Maison pour la Science d’Alsace (Fransa), Bilim Tanıtım Merkezi (Sırbistan) ve 2017’de başlatılan Eğitim Geliştirme Merkezi’nin (Litvanya) ortak bir girişimidir.

Amacı, Avrupa okullarına şunları sağlamaktır:

Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmetinin yanı sıra
öğretmenler, okul müdürleri ve okul personelinin okul düzeyinde STEM stratejileri hakkında bilgi alışverişinde bulunmaları için çevrimiçi bir ortam.
Bu tanım, geniş bir literatür taraması ve Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik ( STEM ) eğitimindeki dört ana paydaş grubuyla kapsamlı bir istişare sürecine dayanan Avrupa STEM Okulları Raporunun sonucudur . Bu kilit paydaşlar okullar, STEM öğretmenleri, Eğitim Bakanlıkları ve STEM Endüstrileridir.

Raporun ” STEM Okulları ” kriterleri, okulların ilerlemesine yardımcı olabilecek ve STEM eğitimi için daha net bir stratejiye sahip olabilecek kilit alanları tanımlar. Özellikle kilit alanlar öğretim, müfredat, değerlendirme, personel, okul liderliği, okulun sosyal bağlantıları ve okulun altyapısı ile ilgilidir.


Okul düzeyinde nasıl net bir STEM stratejisi geliştirebilirsiniz?
Burada, STEM Okul Etiketi olarak, okulların bir STEM Okulunu tanımlayan tüm kriterleri ele almasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. STEM Okul Etiketi akreditasyon süreci sayesinde, okulunuzu güç ve zayıflık alanlarını belirlemek ve daha fazla gelişme gerektiren hususları vurgulamak için bir dizi kritere göre değerlendirebilirsiniz. STEM Okul Etiketi yaklaşımı, etkili bir STEM stratejisine sahip olmak için yedi farklı alanı göz önünde bulundurur:

Talimat,
Program uygulaması,
Değerlendirme,
Personelin profesyonelleştirilmesi,
Okul liderliği ve kültürü,
Bağlantılar ve
Okul altyapısı.

Sevgili Eyyup Genç İlkokulu öğretmenlerimiz 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında uygulamış olduğumuz “Let’s Teach and Learn Stem” eTwinning Projesi ile STEM Okul Etiketi platformuna kaydolarak, okul uygulama kanıtları sunarak, öz değerlendirme raporunu doldurup gerekli testi uygulayarak okulumuz adına başvuruda bulundum. “Let’s Teach and Learn Stem” Proje ortakları Esen ÖZDEŞ ERDEN ve Kamiran ÇAKARA olarak projemizin okul uygulama kanıtlarını sunmam ve onaylanan rapor sonucunda okulumuza “STEM OKUL ETİKETİ” (STEM SCHOOL LABEL COMPETENT) almaya hak kazandık. Hayırlı olsun.

Haber:Suna Böğürcü

Galeri
📆 10 Haziran 2020 Çarşamba 19:42   ·   💬 1 yorum   ·  

“Eyyup Genç İlkokulu Stem Okulu oldu…” için bir yanıt

  1. Ayşen Tüfekçi dedi ki:

    Harika bir haber.Emeklerinize sağlık sevgili öğretmenlerim:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR