MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » “ ‘Ezik’ Kelimesinin Bir Gaf Olduğunu Düşünmek İstiyoruz”
“ ‘Ezik’ Kelimesinin Bir Gaf Olduğunu Düşünmek İstiyoruz”

Özbalkan Gücü Spor ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Erişen ile AKP Yalova Milletvekili Adayı Meliha Akyol’un ‘Ezik’ kelimesi üzerine konuştuk.

İçerik hakkında ki konu başlıkları:

“Biz, Ne Mutlu Türküm Diyebilen Ailelerin Çocuklarıyız”

Biz, Balkan kökenli özellikle Batı Trakya Türkleri olarak, Türklüğü ile onur duyan, Ne Mutlu Türküm diyebilen ailelerin çocuklarıyız. Her şeyden önce biz vatan ve milletimizi savunmak üzere elinden gelen mücadeleyi vermiş ve dönemsel olarak hiç yapısı bozulmamış Türk ailelerinin evlatlarıyız. O yüzden bize, kimsenin ’Ezik’ ya da bu gibi atıflarda bulunmasını kabul etmemiz söz konusu olamaz.

Biz, AKP Yalova Milletvekili Adayı Meliha Akyol’un dilinin sürçüp, gaf yaptığını düşünüyoruz. Bu yüzden kendisinden camiamız adına özür dilemesini bekliyoruz. Bunun haricinde şunu belirtmek istiyorum. Biz bu millet için her zaman elinden geleni yapmış insanlarız. Bugün bu ülkede Saraybosna, Hırvatistan ve Makedonya’dan 27 milyon Batı Trakya ve Balkan insanı bulunmaktadır. Her şeyden önce buna dil uzatmak kimsenin haddi değildir. Bu yüzden laf yarışına girme derdinde değilim ve bir hata olduğunu düşünmek istiyorum.

“Bulgaristan göçmenleri çalışkanlıklarıyla bilinir”

Benim ailem 1968 senesinde vatanına dönmek için bütün mal varlığını ardında bırakıp Türkiye’ye gelmiştir. Ve Türkçeyi oradayken bile ana dili gibi konuşan, Bulgar kelime haznesi sınırlı sayıda olan bir aileden gelmekteyim.

Bizim Batı Trakya Türkleri ile ilgili mücadelemiz çok ayrı bir konumdadır. Ben bugün dernek başkanı olarak da bunun mücadelesini vermekteyim. 30 Haziran’da dedemin adına organize ettiğimiz, artık bir festival havasına bürünen Müslümanlık ve Türklük adına mücadele edilmesiyle ilgili bir etkinliği, yabancı ülkelerde gerçekleştiriyoruz.

  1. Bulgaristan göçmenleri çalışkanlıklarıyla bilinir. Ülkemizi en iyi şekilde temsil eden insanların, yaptıklarının göz ardı edilmesini istemiyorum. Bizden terörist, hırsız, katil ve vatan haini kolay kolay çıkmaz. Sesleri çıkmayan insanlarımız olabilir ama bu ezik olduğumuz anlamına gelmiyor. Bu kültürden kaynaklanan bir tutumdur.
    Son olarak özetlemek gerekirse: Balkanlardan gelen insanlar olarak bu ülkeyi vatan olarak kabul etmiş, Türklüğün gücünü yaşayan ve gerçekten Türk olan ve bir bütün halinde yaşayan insanlar olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Biz burada kendi benliğini inkâr eden birçok insandan çok daha fazla ülkeye sahip çıkıyoruz.
📆 20 Haziran 2018 Çarşamba 17:04   ·   💬 1 yorum   ·  

““ ‘Ezik’ Kelimesinin Bir Gaf Olduğunu Düşünmek İstiyoruz”” için bir yanıt

  1. Ergin Güneş dedi ki:

    Tebrikler Sayın Başkanım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR