MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » Farklı, sevgi dolu bir roman: Rüzgarın Uğultusu.
Farklı, sevgi dolu bir roman: Rüzgarın Uğultusu.

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Matematik öğretmeni Hasan Gedik’in “Rüzgarın Uğultusu” adını verdiği romanı yayınlandı. Piyasaya Artikel Yayıncılık tarafından sürülen “Rüzgarın Uğultusu” isimli roman, D&R başta olmak üzere kitapçılardaki raflarda yerini aldı.

“Rüzgarın Uğultusu” geç te olsa hatalarının farkına varan, neler kaybettiğini bilen bir adamın seyyah misali içine yolculuğunu anlatıyor. Romanın kahramanı, insanlardan uzak yaşamında önce kendi içindeki fırtınalara, sonra da tüm dünyaya meydan okuyor.

“Kılı kırk yararak hazırladım.”

“Rüzgarın Uğultusu” adlı ilk romanını sorumluluk duygusu içerisinde, kılı kırk yararak hazırladığını anlatan Hasan Gedik, “Ne kadar başardığımı bilmiyorum. Söz konusu
insan olunca tüm söylenenlerin, yazılanların eksik kaldığını, insanın kendi özünden bir kaç  damlayı başka damarlara  aktarmasının zamanı ve sınırı olmadığını biliyorum. Hayatımızı belli beklentilerle boğmadan, kendimizi her koşulda iyi sonuçlar almaya şartlandırmadan yaşamakla ancak ve ancak kendimizi  özgürleştirebileceğimizin de farkındayım. Bizi bu gerçeğin bir parçası yapan yaşananlardır.” dedi.

“Yüzleşmeler insanı insan yapan en önemli yöntemdir.”

Edebiyatçı olmadığını ancak, Matematik tarlalarını ekip biçerken edebi izlere rastlanabileceğini de vurgulayan Hasan Gedik sözlerini şöyle sürdürdü; “Amatör bir ruhla bu tür denemelere kalkışmak belki de birisinin vesilesi ile olmuştur. Durağanlığımı harekete geçiren bu kişi veya kişilere minnettarlığımı sunuyorum. Her canlının bu dünyaya gelişinin bir sebebi olmalı. Her sebebin bir sonucu olduğu bu yaşamda, yalnızlık kimilerine göre eşsiz, kimilerine göre de en kötü sonuçtur. İnsanlar yalnız kaldıklarında kendileriyle ve yaşamlarıyla yüzleşebilirler. Bu yüzleşmeler çok acı verebilir ama insanı insan yapan en önemli yöntemdir. ‘Rüzgarın Uğultusu’ geç te olsa hatalarının farkına varan, neler kaybettiğini bilen bir adamın seyyah misali içine yolculuğunu anlatıyor. Bu yolculukta onun en yakın dostları köpeği ve dağlarda yaşayan yaban hayvanlarıdır. Kahramanımız, insanlardan uzak bu yaşamında önce kendi içindeki fırtınalara, sonra da tüm dünyaya meydan okuyor. Yarı yarıya yaşanmışlık biçiminde kaleme aldığım bu öykünün ana teması, çocukluk döneminin mahsulü olsa gerek. Bu arada, kitabın yayınlanmasında maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen okulumuzun kurucusu Ahmet Şimşek’e teşekkürlerimi sunarım.”

YAZAR HAKKINDA:
Hasan Gedik, 1956 yılında Malatya’da doğdu. Malatya Atatürk Lisesi’nden sonra Gaziantep Eğitim Fakültesi ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi Matematik bölümlerini bitirdi. Ayrıca İnönü Üniversitesi Matematik Mühendisliği, Ankara Üniversitesi İstatistik ve Araştırma eğitimi, Gazi Üniversitesi Matematik Müfettişliği Formasyon eğitimi, Almanya Prien Am Chmseii Gotthe Institut’da Dil eğitimi, Freiburg Padagogische Hochschule’de Matematik Teknikleri eğitimi aldı. 1977 yılından itibaren sırasıyla Malatya Dilek O. O. (Matematik öğretmenliği), Malatya Fatih Lisesi (Müdür Yrd.), Malatya Ticaret Lisesi (Matematik öğretmenliği), Akçadağ YİBO (Müdür), Malatya Kubilay Lisesi (Matematik Öğretmenliği), Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi (Matematik Öğretmenliği), Kağıthane Anadolu Lisesi (Müdür), S. Arabistan Cidde Uluslararası Türk Lisesi (Müdür) okullarında çalıştıktan sonra emekliye ayrıldı. Daha sonra özel dershane kuruculuğu ve müdürlüğü, Pendik Özel Eryetiş Denizcilik Lisesi Müdürlüğü yaptıktan sonra halen Kartal Özel Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi’nde Matematik öğretmenliği yapmaktadır. Almanca-Matematik öğretmeni olarak, iki ayrı Almanca-Matematik yardımcı kaynak kitabı yazdı. Matematik Teknikleri üzerine özel çalışmaları olup, kitap halinde neşretmeyi düşünmektedir. Boş zamanlarının bir kısmını şiir yazmakla geçirir. 4 oğlu, 3 gelini ve 3 torunu bulunmaktadır.

Galeri
📆 26 Ocak 2017 Perşembe 14:00   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR