MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » FARKLI TÜRLERİN NİTELİKLİ KİTAPLARI
FARKLI TÜRLERİN NİTELİKLİ KİTAPLARI

FARKLI TÜRLERİN NİTELİKLİ KİTAPLARI

PENA YAYINLARI FARKIYLA OKURLA BULUŞUYOR

“Çünkü Okumak Güzeldir” anlayışıyla farklı türde birçok kitabı ve sevilen yazarı okurla buluşturan Pena Yayınları, farklı zevklere hitap etmeye devam ediyor.

Pena Yayınları, hem gündemdeki yazarların kitaplarını Türkçe olarak yayımlayarak bir okuma ziyafeti sunmayı ve okuru geliştirmeyi hem de dünyanın en iyi yazar ve çizerlerinin çalışmalarını çocuklarla paylaşarak, onların hayal gücünü beslemeye devam ediyor. Resmi kurumlarca onaylı kitapları, farklı türlerin çok okunan kitapları ve kişisel gelişime yönelik kitapları okuruna sunan Pena Yayınları, yakın zamanda yayımlayacağı kitaplar da merakla bekleniyor.

Çok Sevilen “Sobe” Serisi Uygun İçerikli Çocuk Kitapları Arasında Yerini Aldı

Pena Yayınları’nın çocuk kategorisinde yer alan; ebeveyn ve çocukların severek okuduğu Sobe serisine ait beş kitap, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 0-6 yaş grubu çocuklar için “uygun içerikli” olarak değerlendirilen kitaplar arasına eklendi. Serideki Sobe: Hayvanlar, Sobe: Köpekler, Sobe: Renkler, Sobe: Taşıtlar ve Sobe: Uyku Zamanı kitapları ebeveynlerin çocuklarına alıp güvenle okuyabileceği kitaplar arasında bulunuyor.

Sobe Serisi Minik Okurların Ufkunu Geliştirmeye Devam Ediyor

Pena Yayınları’nın ebeveynler ve minik okurlar tarafından en sevilen kitapları arasında yer alan Sobe serisinin yeni kitapları da diğer kitapların yanına eklenmeye devam ediyor. Bu kapsamda serinin yeni kitapları Sobe: Uzay, Sobe: İlk Sözcüklerim ve Sobe: Sayılar yakın zamanda minik okurlarla buluşmuştu. Önümüzdeki aylarda seriye yeni eklenecek kitaplar arasında ise Sobe: Minik Hayvanlar ve Sobe: Tekboynuz kitapları yer alıyor.

Kişisel Gelişim Türünün Adresi: Pena

Pena Yayınları tarafından yayımlanan kişisel gelişim türündeki kitaplar da ilgiyle takip edilen kitaplar arasında yer alıyor. Beth Kempton imzalı Wabi Sabi, Allan Percy imzalı Her Güne Bir Kafka, Her Güne Bir Platon, Her Güne Bir Nietzsche, Her Güne Bir Einstein, Her Güne Bir Shakespeare ve Dimitris Bourantas imzalı Sana Her Şeyi Öğrettim Bir Şey Hariçkitapları okuruna ilham veriyor.

Edebiyattan Sinemaya: Penceredeki Kadın

Korku-gerilim türünde de nitelikli romanları okuruyla buluşturan Pena Yayınları, sinemaya uyarlanan kitaplarıyla da öne çıkmayı başarıyor. Daha öncesinde Nicola Yoon imzalı Her Şey (Everything, Everything) ile Güneş de Bir Yıldızdır (The Sun Is Also a Star) ve Munro Leaf imzalı Ferdinand sinemaseverlerle buluşmuştu.

A.J. Finn’in New York Times Çok Satanlar listesine 1 numaradan giren Penceredeki Kadın (The Woman in the Window)romanı da beyazperdeye uyarlanan Pena kitapları arasında yerini aldı. Amerika’da 1 milyondan fazla satan psikolojik gerilimin sinema adaptasyonunda ana karakteri Anna Fox’u beş kez Oscar’a aday gösterilen Amy Adams canlandıracak. Gerilim dolu hikâyede başarılı oyuncuya Alistair Russell rolüyle Akademi Ödüllü oyuncu Gary Oldman eşlik ederken filmin diğer önemli isimleri arasında Wyatt Russell ve Julianne Moore yer alacak.

Roman henüz çıkmadan film hakkını satın alan 20th Century Fox kitabın adaptasyonunda yıldız isimlerle çalışıyor. Yönetmenliğini Atonement, Anna Karenina ve Darkest Hour gibi filmleri ile tanınan Joe Wright’ın yapacağı filmin senaryosunu Pulitzer ödüllü senarist Tracy Letts kaleme alıyor. A.J. Finn’in kitabını ekrana taşıyan yapımcılar ise Oscar ödüllü Scott Rudin ve Oscar’a aday gösterilen Eli Bush.

Beğeniyle Okunan Kitaplar, Önümüzdeki Aylarda Pena Etiketiyle Raflarda

Gündemdeki yazarların kitaplarını yayımlayan Pena Yayınları’nın yakın zamanda raflarda yerini alacak yeni kitapları da işledikleri konularla dikkat çekiyor. Uzun yıllardır dünyanın güncel sorunlarından biri olmaya devam eden mültecilerin hikayesini kitabına taşıyan ve bu hikayesi ile Read Simple tarafından “Yılın En İyi Kitabı” ödülüne aday gösterilen Christy Lefteri imzalı Halep Arıcısı yakında Pena Yayınları’ndan çıkacak. Halep Arıcısı, hayatta en büyük tutkusu arılar olan Nuri ve acının kör ettiği ressam karısı Afra aracılığıyla Suriye İç Savaşı’na insanların yüzlerini yerleştiriyor ve ruhumuzun dünya tanınmaz hale geldiğinde bile ne kadar güçlü olabileceğini unutulmaz bir dille anlatıyor.

Müzik sevgisini yazdığı romanda duygusal bir şekilde aile ve sevgi temaları üzerinden işleyeyerek okurlarından son derece olumlu yorumlar alan Emma Cooper da yakın zamanda, yeni kitabı Bizim Şarkılarımız ile Pena okurlarıyla buluşacak. Bizim Şarkılarımız, okuruna yaşam dolu Melody’nin travmalarla ve talihsizliklerle olduğu kadar sevgi ve umutla dolu hayatına da tanık olma fırsatı sunacak. Talihisiz bir kaza ile hayatı tümden değişen ve bununla da kalmayıp eşi Dev’in yaşadığı bir kaza ile hayatı tümünden değişen Melody için çocukları Flynn ve Rose, hayata tutunacağı tek dal olacaktır. Beraber yeni ufuklara yelken açacakları Melody ve çocukları için yeniden aile olmanın verdiği birleştirici güç, okuruna farklı duyguları bir arada yaşama imkanı sunacak.

Pena Yayınları Hakkında

Pena Yayınları, hem gündemdeki en büyük yazarların kitaplarını Türkçe olarak yayımlayarak bir okuma ziyafeti sunmayı ve okuru geliştirmeyi hem de dünyanın en iyi yazar ve çizerlerinin çalışmalarını çocuklarla paylaşarak, onların hayal gücünü beslemeyi hedeflemektedir. Türk dilinin ulaştığı bütün coğrafyalarda, farklı kültürlerden yazar ve çizerlerin kendilerini ifade edebildiği renkli ve güvenli bir ortam yaratmak için çabalıyoruz. Çalışanlarımızın girişimciliği ve yaratıcılığı en önemli parçamız olurken yayınevimizin sürekli yeni teknolojilere ayak uydurması bizi okurlarımıza daha da yakınlaştırmaktadır.

Galeri
📆 17 Eylül 2020 Perşembe 10:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR