MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » GBtider ve Maltepe Kaymakamlığı işbirliği
GBtider ve Maltepe Kaymakamlığı işbirliği

GBtider ve Maltepe Kaymakamlığı işbirliği ile açılan Destek Market çalışmalarını genişletiyor

 

Kurulduğu ilk günden bu yana İstanbul Maltepe’deki ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Destek Market’in çalışmaları, GBtider ve Maltepe Kent Konseyi arasında imzalanan protokol ile genişliyor. 2015 Şubat ayında GBtider ve Maltepe Kaymakamlığı işbirliğiyle başlatılan Destek Market projesi, uyguladığı yöntem bakımından dünyada bir ilk olarak değerlendiriliyor ve orta ile uzun vadede işsizlik ve buna bağlı yoksulluğun önüne geçilmesini hedefliyor.

 

 

Kurduğu gıda bankalarından yararlanan ihtiyaç sahiplerinin istihdama katılmasını sağlayarak yoksulluk ile mücadele eden Gıda Bankacılığı ve Temel İhtiyaç Derneği’nin (GBtider) ile Maltepe Kaymakamlığı işbirliğiyle hayata geçirdiği Destek Market ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Maltepe Kent Konseyi, ilçedeki ihtiyaç sahipleri için Gıda Bankacılığı ve Temel İhtiyaç Derneği (GBtider) ile bir protokol imzaladı. Maltepe Kent Konseyi’nde gerçekleştirilen toplantıya Maltepe Kent Konseyi Başkanı ve Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Esra Kaya Erdoğan, Gıda Bankacılığı ve Temel İhtiyaç Derneği Yönetim Kurulu Başkanı H. Serhan Süzer, bu derneğe bağlı olarak kurulan Destek Market müdürü Burak Kaya ve davetliler katıldı.

 

 

İlçedeki ihtiyaç sahiplerinin tespit edilmesi, onlara gıda ve giyecek yardımı yapılması, Maltepeliler nezdinde Destek Market’in tanıtılması ve yaygınlaştırılması, lojistik destek ve gönüllü programında işbirliği gibi noktalarda imzalanan protokol çerçevesinde ilk olarak, herhangi bir sosyal yardım fonunda kaydı bulunmayan vatandaşlara yardım yapılacak. 2015 Şubat ayında Maltepe’de pilot proje olarak başlatılan ve uyguladığı yöntem bakımından dünyada bir ilk olarak değerlendirilen Gıda Bankacılığı ve Temel İhtiyaç Derneği projesiyle, orta ve uzun vadede işsizlik ve buna bağlı yoksulluğun önüne geçilmesi hedefleniyor.

 

 

Düzenlenen işbirliği ve imza protokolünde konuşan Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan, Maltepe Belediyesi’ne destekleri için teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi: “İlçemizde farkındalık yaratmak ve ihtiyaç sahiplerine sağlıklı bir biçimde ulaşabilmek amacıyla böylesine anlamlı bir protokole imza atmaktan onur duyuyoruz. Kent Konseyi olarak, kent yoksullarına ulaşmak ve onların ihtiyacını giderme anlamında attığımız bu adımın giderek yaygınlaşmasını diliyorum.”

 

 

Törende bir konuşma yapan GBtider Yönetim Kurulu Başkanı H. Serhan Süzer, Maltepe’de başlayan GBtider projesinin başarıyla ilerlediğini ifade etti: “Maltepe Kaymakamlığı ve Maltepe Kent Konseyi’ne projemize olan güven ve inançlarından dolayı teşekkür ediyorum. Destek Market projesini hayata geçirirken amacımız ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak ve bunu sürdürülebilir kılmaktı. Hem yardım etmeyi hem de geleceğe yönelik bir bakış açısıyla istihdam yaratmayı hedefledik. İhtiyaç sahiplerine kesintisiz ayni yardım ve meslek edindirme çalışmalarının birleşimini yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada ilk defa uygulanan bir sistemde buluşturduk ve Destek Market’i hayata geçirdik. Bugün geldiğimiz noktada Maltepe’de Destek Market projemiz başarıyla ilerliyor ve bu da bizlere ilerleyen dönemde daha başka il ve ilçelerde yeni Destek Market’leri hayata geçirmek için kuvvet ve heyecan veriyor.”

 

Gıda bankacılığını açlık ve yoksullukla mücadelede etkili bir araç haline getirmek amacıyla kurulan GBtider, bağışları 5 yılı aşkın bir süredir ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor. Destek Market projesini yaratarak hayata geçiren GBtider ayrıca Soma’da meydana gelen maden faciasının ardından bölgede yaptığı çalışmalarla birçok aileye de destekte bulunmuş ve kırsal kalkınma projesiyle bölgedeki kadınlar için yeni istihdam alanları oluşturmuştu.

📆 13 Temmuz 2015 Pazartesi 17:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR