MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » Geldi Geldi Beklenen Gün Geldi…
Geldi Geldi Beklenen Gün Geldi…

Evet heyecan dorukta,nefesler tutuldu aylardır beklenen seçimlere saatler kaldı.


Yaklaşık üç dört aydır süre gelen süreçte başlayan heyecan son noktasına geldi. Aday adaylık süresi aşıldı,adaylık süreci başladı ve o sürecinde sonuna gelindi. Yaklaşık 24 saat sonra açılacak olan sandıklardan yeni sonuçlar çıkacak ve koltuklar yeni sahiplerini bulacak. 


Gariptir,bu seçimler önceki seçimlere hiç benasmiyor,an itibarı ile ne Istanbul”da nede Kartal’da şu aday kazanır diyemiyoruz hala. 
Her partinin üyesi veya seçmeni kendi adaylarının kazanmasını istediği için doğal olarak biz fark atarak kazanacağız diyorlar. 


Hayır kimse kimseye fark atamayacak,çünkü öyle bir hava yok ortalıkta daha doğrusu bu seçimde,en azından Kartal için sonuç böyle olacak gibi düşünüyorum.


Son 5 yılda yapılan seçimler seçmende bıkkınlığa sebep oldu. Çokta umurunda değil seçim olup olmaması .Seçmen adaylardan çok Partilerine oy verecekler.
Ha kim kazanıra gelirsek ben Kartal’da Cumhuriyet Halk Partisinin kazanacağını düşünüyorum neden mi?
Gökhan Yüksel ilk açıklandığından bugüne çok yol katetti. İnsanlar onu oğlunun,kardeşinin yerine koyarak sevdi,bu çok önemli bir kritermi derseniz bence ona şans getirecek bu durum. Ebubekir Taşyürek Ak partide aldığı görevler nedeniyle tanınır olmasına rağmen Seçim kampanyasında Kartal halkına kendisini çok tanıtamadı bana göre.
Her iki parti için noksan olan bence birde şuydu,Aday adaylığı sürecinde ortalarda olan adayların bir ikisi hariç hiç biri ortalarda görünmedi,kendi imkanlarınca çalışmalar yaptılar. 

İlçe Yönetimleri ve ilçe Başkanları destek verdi ama onlarında katkısı ne kadar oldu sandık gösterecek. 

Heyecanı olmayan bu seçimlerde yarın neler olacak hep beraber göreceğiz. Sandıktan kim çıkacak,anketlerin göstermiş olduklarını yoksa halkın iradesimi galip gelecek. Siyasette son 24 saat çok önemlidir biliyorsunuz şimdilerde başa baş giden adaylardan birisi son düzlükte arayı açabilir gerçektende fark atabilir bu seçimler bunada gene.

 Ak parti hükümet partisi olması ile adayına güç takviyesi yapabilir bu sandığa nasıl yansır bilemem ama şöyle bir gerçekte var Kartal halkı son 10 yıldır Cumhuriyet Halk Partisine alıştı,benimsedi Kartal’d a yaşayan Alevi kesimi dahil olmak üzere ,seçimlerde ciddi bir şekilde Karadeniz oylarından takviye geleceğini düşünüyorum,hemen paralelinde Balkan göçmeni oyları ve Siirt mahallesi takviyesi Cumhuriyet Halk Partisine sahada güçlendirdi,sokakta karşılık gördü bakalım yansımaları ne olacak. Mevcut başkanın olmayan desteğide belki ters tepki oyları olarak Cumhuriyet Halk Partisine yarayabilir.Son olarak şunlarıda söylüyeyim adil hilesiz şaibesiz bir secim olsun ve kim kazanırsa kazansın Halk kazansın…

Saygılarımla

Nuray Yılmaz

📆 30 Mart 2019 Cumartesi 19:03   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR