MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
Geleceğin Tiyatrocuları mezun oldu

Kartal Belediyesi Drama ve Tiyatro Okulu’nda aldıkları eğitimleri tamamlayan geleceğin tiyatro sanatçıları, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.
Kartal Belediyesi Drama ve Tiyatro Okulu 2013-2014 dönemi öğrencileri, düzenlenen törenle mezun oldu. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende 14 başarılı öğrenci, diplomalarını alarak Tiyatro sanatında profesyonelliğe ilk adımını attı. Mezuniyet törenine katılan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, başarıyla tiyatro okulunu bitiren öğrencilere sertifikalarını verdi.
Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu’ndaki 2 yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olan öğrenciler, törenin ardından geceye katılan izleyiciler için bir de oyun sahneledi. Özel Yetenek sınavı ile girdikleri okulda Türk tiyatro tarihi, diksiyon, beden dili, tiyatro tarihi, oyunculuk teknikleri, sahne bilgisi, iletişim ve drama teknikleri gibi dersler ışığında öğrenim gören öğrencilerin sahneye koyduğu “Fareler ve Deliler” adlı oyun Kartallılar tarafından büyük ilgi gördü.

 

“KARTAL SANATIN ÇEKİM MERKEZİ OLACAK”
Mezuniyet töreninde konuşan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde kültür sanat etkinliklerin devam edeceğini, Kartal’ın kültür ve sanatın çekim merkezi olacağını söyledi. Gürer, “ İnsanı insana, insanla, insanca anlatma sanatı olan tiyatroya, Kartal Belediyesi olarak diğer kültürel ve sosyal etkinliklerimiz gibi büyük önem veriyoruz. Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’ı sanat ve kültür için çekim merkezi kılacak projeleri 2009 yılından beri uygulamaya koydu. Onun önderliğinde tiyatro, sinema, söyleşi, festival gibi etkinlikleri Kartal’da yaşama geçiriyoruz. Bunun yanında Sinema ve Tiyatro ile ilgili eğitim almak isteyen yetenekli gençlerimize, Kartal belediyesi Drama ve Tiyatro Okulumuz ile destek sağlıyoruz” dedi.

gelecegin-tiyatroculari-mezun-oldu-2
“Kartal Belediyesi, bugüne kadar 666 tiyatro öğrencisini mezun etti” diyen Gürer, “Eğitmenimiz Erdal Yıldırım ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, bu konuda ciddi emek ve çalışma içinde. Bugün mezun olan öğrencilerimiz de 189 kişinin müracaat ettiği evrede özel yetenek sınavını geçen 22 öğrenci içinden 14 öğrencimizdir. Mezuniyet nedeni ile sahneledikleri oyunda da görüldüğü gibi özünde Tiyatro, insanın kendisini insanda gördüğü bir ayna gibidir. Diğer edebi eserler okunmak ve dinlenmek için yazılmışken tiyatro, sahnede seyirci önünde icra edilmektedir.

 

Değer ölçüsü, siz seyircilerin sanat anlayışı ile belirginleşir.

Sahne düzeninden ışıklandırmaya, dekordan kostüme ve müziğine kadar bir bütün içinde sunulan eserlerle tiyatro sanatının, ona gönül verenlerle sürekli yaşamımızın içinde olmasını diliyorum. Belediyemizde görev yapan personelimizin yanı sıra toplumun çeşitli kesimlerinden gelen tiyatro sevdalıları, kendilerini geliştirmek, zamanlarını üretime ve beceriye dönüştürmek, konservatuara bilinçli ve bilgili girmek, sosyalleşmek, meslek anlamında tiyatro yapmak gibi çok nedenle belediye tiyatrosuna katılım sağlamaktadır. Mezun olanlara başarı diliyorum Öğretmenleri Erdal Yıldırım’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Soysal Belediyecilik adına Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün “Önce İnsan” yaklaşımı ile sanat ve kültüre sağladığı desteği her alanda gelecekte daha ileri taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 
Kartal Belediyesi Tiyatro Eğitmeni Erdal Yıldırım da tiyatroya verdikleri destekten dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’e teşekkür etti. Daha sonra Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu’ndan mezun olan 14 öğrenci, mezuniyet belgelerini Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’den aldı.

Galeri
📆 23 Haziran 2014 Pazartesi 13:17   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR